Хората биха оценили честността на политиците!

Президентът поздрави абсолвенти от Американския университет
Обновена: 18 май 2014 14:04 | 18 май 2014 13:52, Веселина Йорданова
156
Хората биха оценили честността на политиците!
Президентът Росен Плевнелиев. Снимка: БулФото, архив

Президентът Росен Плевнелиев и посланикът на САЩ в България Марси Рийс пожелаха днес "на добър час" на 242 бакалаври от 20-ия випуск на Американския университет в България /АУБ/. Това стана на тържествена церемония на централния площад в Благоевград, предаде БТА.

България е демократична държава, член на ЕС и НАТО, което е изпълнен стратегически приоритет на българската държава и цивилизационен избор, който гарантира сигурност, демокрация и човешки свободи, каза в поздравлението си към дипломиралите се студенти Росен Плевнелиев.

Но не всички промени са положителни, отбеляза той. Днес виждаме как в Европа все още е възможно да се прекрояват държавни граници едностранно, със сила и в противоречие с международния правов ред, как основни ценности могат да бъдат поставени под въпрос. Понякога глобалните промени ни изглеждат далечни, но отразяват действията и личните избори на хора като вас и като мен, посочи държавният глава.

Мислещите, активните и просветените граждани могат да променят света към по-добро, отбеляза още президентът. В бъдеще, по думите му, само нациите, притежаващи дългосрочна визия и качествено образование, ще бъдат успешни. Липсата на стратегическо мислене и дългосрочно планиране според него води до ниска ефективност и лоши резултати.

Държавният глава посочи пред завършващите студенти от АУБ и седем прости, но важни, по думите му, правила, които му помагат в работата и той се надява да бъдат полезни и за тях. На първо място той посочи да имат приоритети, да имат ценности, които помагат да се изграждат доверие и прозрачност. Да мислят винаги в перспектива, да търсят съгласие, да изграждат доверие, да създават собствени инициативи, за да бъдат разпознати от обществото, да не обещават много, но да спазват обещанията си, защото хората са мъдри и не очакват чудеса, но биха оценили честността на политиците, посъветва още Плевнелиев младите хора.

Почетен оратор на тазгодишната церемония бе посланикът на САЩ в България Марси Рийс. Тя определи пет специфични компонента на мисията на АУБ и как тя се отразява на способността на неговите възпитаници да бъдат лидери. Според американския посланик те са многообразие, уважение, демокрация, етика, служба.

Пред своите близки, преподаватели, общественици и представители на бизнеса дипломи за бакалаври днес получиха младежи от 26 държави. От завършващите 43 процента са българи, а останалите идват от други държави. За първи път сред абсолвентите има представители от Германия, Южна Корея и Виетнам. В церемонията участваха и 22 студенти от единадесетия випуск на Магистърската програма по бизнес администрация за ръководни кадри на АУБ в София.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 88Като казвате така е в Европа я кажете в кои страни /поименно/ как се гласува и какъв % се възползват от това.
82
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако се гласува чрез компутара и да няма доблиране и фалшификации то тези които ще гласуват по електронен път нека код и номер да си вземат от саветите,че други да не могат да гласуват вместо даден гражданин.Така се практекува във Европа,и номера и кода по пощата се испраща на гражданите,и фалшификация и дублаш е невазможен.
81
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Плевнелиев е плод на системата и олицетворение на това, което е Държавата - Едно голямо нищо!
80
0
 
2
 
! Отговори
Jiu преди 9 години
koi li bg prezident ste upravlyava decata na gospodin Plevneliev, na Sergei Stanishev kato se diplomirat edin den v bg gymnasiata?!
79
3
 
4
 
! Отговори
факт преди 9 години
Обаче политиците /с изключение на представителите на ГЕРБ / така се оплетоха в лъжите си ,че едва ли могат да постъпват честно
78
0
 
5
 
! Отговори
voivod преди 9 години
E NA KOI UNIVERS DA IZPRATI TOIA NANAISMUKA4
77
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Двама етнически българи възпитаници на АУБ се срещат след години(единият живее в Берлин ,другият във Вашингтон):Салам алейкум ,Мустафа!Салам алейкум Ахмед!-зарадвали се,поговорили си,а накрая европеецът попитал:Да си чувал нещо за България?-Ужас!Откакто руснаците колонизираха Луната оставиха българите да дистрибутират нефрита на извънземните,а българите го продават на черния пазар.Вселенският съвет е предупредил Русия да въведе ред,иначе ще изпари Земята.-Добре,че се махнахме от тази държава!
76
2
 
11
 
! Отговори
учител преди 9 години
Възхитен съм!!! Поздрави към абсолвенти на чужд университет!!! Тази година , явно , няма абсолвенти от български университети! Горкото българско образование!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
75
0
 
3
 
! Отговори
сб преди 9 години
уточнение към 131Казаното е в предаването всяка неделя от бойко борисов
74
1
 
13
 
! Отговори
сб преди 9 години
Нашите младежи ще се върнат когато има магистрали. Току що го каза бойко борисов/нарочно с малки букви/. Не!!! Те ще се върнат когато ще има нормално платена работа! Не, както в образованието и в здравеопазването! И както на много други места! Продадохте всички производства на БЪЛГАРИЯ в чужбина! Ние нямаме работа! Пука ми, че искаш магистрали, през които няма да мога да се движа след няколко години! внимание, политици!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
73
2
 
15
 
! Отговори
днес преди 9 години
Това не е президент това е мекотело напъвайки се да прави неприсъщи за него неща.Смешен е.
72
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Групенфюрер *** пее с вдъхновение марша Erika
71
1
 
12
 
! Отговори
0 преди 9 години
Гледайте по Нова телевизия поредния резил на Кеворк Кеворкян.Уникален е в подмазвачеството си към "благодетеля" си.И какви простотии ръси това човечеБорисов а Кеворк се смее доволпо пред него,сякаш е казал върховни мисли.СРАМОТА!!!!!
70
0
 
9
 
! Отговори
сб преди 9 години
Политик и честност! Това е антагонизъм /противоречие/. Сър Уинстън Чърчил е нарекъл политиката лека жена. Върнете се към историята на Римската империя. Същата порнография!Не може ли нашите уж политици да спрат да копаят ямата в която ни вкараха. В момента слушам всяка неделя. Боже, вярвате ли му
69
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Gruppenführer *** поздравява usa-Jugend под зоркия поглед на Obergruppenführer Марси Рийс
68
0
 
4
 
! Отговори
zen преди 9 години
cenata e izvestna:55 evro mesechen dohod v bg za invalid/ka na 30 godini po bg zakon75 evro mesechna pensia za pensioner/ka po palna programa staj i godini po bg zakon170 evro mesechna zaplata za rabotest bg beden po bg zakon2500 evro mesechna zaplata za bg pojiznen zakonoproizvoditel - edinstvenoto bg proizvodstvo s visok rast i nistojna polza za bg darjavata2,5 miliona bg grajdani rabotyat za chujdi ikonomiki i darjavi po svetabg nezavisimost e v invalidna kolichka polujiva na eu pomost
67
3
 
5
 
! Отговори
Любо преди 9 години
Г-н Президента е абсолютно прав но не е удобен за социалистите.Ако са ,,честни политиците "към гражданите на България ,това е нереалистично .Не знам дали има честен политик.Те се нагаждат и променят всяка секунда както им дойде.
66
2
 
6
 
! Отговори
Ше я оценят, преди 9 години
ама я няма. Те политиците в България са оперирани от съвест и честност, иначе не ги пускат изобщо да се занимават с политика менторите им. Ако ти трябва килър, не си наемаш детска учителка, и ако ти трябва *** за да ти пробута някое законче само за теб, си наемаш алчне, долен и лъжлив политик.
65
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
УАБ НЕ произвежда лидери а дюмбели при това с промит мозък идеални кукли на US кукловод.И горния е от същото тесто за жалост в БГ вече няма образовани но и мислещи млади хора способни де се еманципират и да работят както за себе си така и за страната. Все повече университети както и УАБ приличат поликокартелно предприятие.
64
7
 
16
 
! Отговори
Коста Илиев преди 9 години
Плевнелиев, когато мълчиш, не изглеждаш толкова *** и ***. Млъкни за минутка, за бога!