"Подкрепа" иска актуализация на бюджета на НЗОК

Всички дейности са недофинансирани, видя Тренчев
11
"Подкрепа" иска актуализация на бюджета на НЗОК
Константин Тренчев. Снимка: архив, БТА

КТ "Подкрепа" не подкрепя бюджета на НЗОК за тази година и иска неговата актуализация, заяви днес на пресконференция президентът на синдиката д-р Константин Тренчев.

Още по темата
Синдикатът нямал достатъчно данни, за да се произнесе дали се налага и актуализация на бюджета на държавата.

Според Тренчев всички дейности на Касата са недофинансирани, а предвидените средства само за болнична помощ са с 438 млн. лв. по-малко в сравнение с 2013 година.

Бюджетът на НЗОК ще вкара системата в още по-голям хаос, особено в сферата на лекарствената политика, заяви той, цитиран от БТА.

От синдиката изразиха опасение, че до края на годината е възможно на пациентите да не могат да бъдат отпуснати лекарства в аптеките.

По думите на Тренчев наличните средства в НЗОК позволяват да се плати около 68% от дейността на болниците.

Президентът на "Подкрепа" посочи, че синдикатът многократно е предлагал конкретни мерки и политики в здравеопазването и в НЗОК към Министерството на здравеопазването, но те остават неизползвани.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Maks преди 9 години
Това е за пред електората. Овцете доволно ще заблеят от щастие !
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
да сте чули тоя брадат козел- един от главните разрушители на промишленоста в бългалияда е поискал гербавите да върнат милиард и половишна дето го свиха от касатаи веднага проблема с дефицита се решаванещастен и глупав народ управляван от *** на американските кравари
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз пък искам Подкрепа да си смени вожда, защото ми втръсна!Богоподобен, явява се, когато лъсне истината.Как се препитаваш , тренчо, направи ли си демокрация за себе си?
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ало ,брадатия доктор-питай Бойко къде дянаха с Дянков един милиард и половина от здравните ни вноски вместо да му се лезиш.Нали ви извика да ви пита с какво ГЕРБ е виновен .Ето с това-ако този милиард и половина си чеше в здравната каса ,а не откраднат от гербаджийските скакалци сега нямаше да има никакъв проблем с болниците защото там не достигат само 500 милиона.А този наглец дето те кани на разговор открадна точно три пъти повече
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Предложение: да се премахне като структура НЗОК, това е излишна структура, която гълта пари от здравеопазването. Има министерство на здравеопазването. То да поеме функциите на касата. Да се актуализира и заплатата на на общините без Столична. КТ "Подкрепа" не работи функционално то също да се премахне.