Задържаха мъж за убийството на Вероника

Илиян Здравков е осъждан многократно, в ареста е за 72 часа
Обновена: 6 мар 2015 15:08 | 6 мар 2015 14:05,
318
Задържаха мъж за убийството на Вероника
Снимка: архив, Булфото

Има обвиняем за зверското убийство на 23-годишната студентка Вероника Здравкова, която беше открита мъртва на 3 март във водите на река Янтра.

Още по темата
Окръжната прокуратура във Велико Търново е привлякла 40-годишния Илиян Здравков като обвиняем за грабеж, придружен с убийство, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Здравков е многократно осъждан и понастоящем спрямо него е налице влязла в сила присъда с наложено наказание "лишаване от свобода". Той е бил издирван за изтърпяване на наказанието, се посочва в съобщението.

Престъплението е разкрито, след като са получени данни за опит на обвиняемия да използва дебитна карта на жертвата.

Здравков е задържан за 72 часа, като в момента се води разпитът му с участие на служебен защитник.

Студентката от Великотърновския университет, която е родом от Никопол изчезна на 28 февруари около 19 часа, когато си тръгнала от магазин на мебелна верига, в който работи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дано да е той, а не да е от онези дето ще си признаят всичко, което поискат от тях, след няколко часа насаме с разпитващите.Иначе как така е издирван и сега толкова бързо са го намерили.
85
2
 
34
 
! Отговори
Льольо преди 9 години
Само като чета и...На тази държава й трябва три дни бензин да вали и на четвъртия гръм да удари....
84
1
 
11
 
! Отговори
гнилите ябълки преди 9 години
До Анонимен 94Опита се да обясниш "процедурата", една глупава и *** процедура, а се оплете като петле в кълчища! Прочете ли внимателно коментара ми? Издирваният за да си излежи присъдата е "задържан за 24 часа"? За какъв полицейски произвол ми говориш? Задавам въпроса, ако (случайно, хипотетично) не е той убиеца, ще бъде ли освободен след 72 часа? При положение, че има да излежава затворническа присъда?
83
1
 
5
 
! Отговори
Виенчанин преди 9 години
Къде си, художнико...
82
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз лично не бих изключил като вероятност тоя човек да е убил умишлено момичето. И сетне нарочно се е предал. Просто сред ромското население има голяма безработица и мизерия. А в затвора хранят. Има много случаи дори на запад, когато някой клошар нарочно разбива витрината на магазин, така че да бъде заловен от полицията и отведен в затвора. Навън е глад и студ, а вътре ще бъде "на топло".
81
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как така хем е с влязла присъда, хем на свобода и на всичкото отгоре го задържат за 72 часа. Ами след тези 72 часа ако се превърне в поредния беглец, какво правим?
80
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 88Такава е процедурата, за тези 72 часа водещият разследването прокурор ще предложи на съда да бъде наложена на заподозрения мярка за неотклонение. Ако съда реши, че има вероятност лицето да се укрие (което е очевидно), ще му бъде наложена мярка за неотклонение "задържане под стража", до влизането в сила на присъда или оправдаването на заподозрения. Тези 72 часа са максималният срок, за който лице може да бъде задържано без съдебно решение. За да няма полицейски своеволия.
79
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някакъв ***, който не е допринесъл с нищо за тази държава, освен че многократно е осъждан, затрива момиче което учи, работи и е достоен гражданин на страната. Кой от правосъдната система дето го е оставил този на свобода, сега ще поеме вина за случилото се. Не може тази *** като се признае за виновна да бъде пускана на свобода или да лежи смешно малко години. До кога управляващите няма да се интересуват от нормалните хора, до кога няма да има защита за тях.
78
1
 
32
 
! Отговори
1111 преди 9 години
Прочетете във вестник Янтра днес от 14.10.2014, пише за задържането и осъждането на мръсният ***, въпросът е какво прави на свобода, ето че са го открили сега, значи е можело със същият интензитет да го потърсят и за излежаването на присъдата му. Ако това е било направено досега клетото момиче щеше да е живо, въпрос на неизпълнение на служебните задължения е било.
77
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ХА ти откъде знаеш на кое място е убита? За да има кръв? Трупът е открит в реката. Може и там да е убита. Много логично мислиш. Айде да станеш главен следовател на бегето.
76
1
 
47
 
! Отговори
Мъст преди 9 години
Ако наистина този *** е убиецът, мъките му от изтезанията трябва да са такива че да се моли да умре на секундата. За подкупния съдия пуснал изверга на свобода за предишните му престъпления, публичен линч и подпалване на дома му и съда му от четирите краища с бензин!
75
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Може да са му я дали. Кой не би отказал...
74
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не смятам, че е най-важно това, че бил ***. Обаче! Нещо не разбирам статията!!! ЗАДЪРЖАНИЯТ ИМАЛ ВЛЯЗЛА В СИЛА ПРИСЪДА И СЕ ИЗДИРВА ЗАРАДИ НЕЯ, НАЛИ ТАКА? НО ПРИ СЕГАШНОТО МУ ЗАДЪРЖАНЕ СЪОБЩАВАТ, ЧЕ Е ЗАДЪРЖАН САМО ЗА 72 ЧАСА!!! ТЪРСЕН ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ЗАТВОРНИЧЕСКА ПРИСЪДА, ЗАДЪРЖАН САМО ЗА 72 ЧАСА??? Тоест след 72 часа ще бъде освободен, въпреки, че има да излежава присъда в пандиза? Егати българските съд и прокуратура! Подиграват се с нас ли, що ли?
73
0
 
8
 
! Отговори
Х преди 9 години
8 удара с теслата по главата и не намериха и капка кръв.Ако през тези дни не е валяло,няма начин да няма кръв накъде.
72
0
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цитирам статия от друг сайт: "Извънредно! Хванаха *** убил Вероника!" А вие днес.бг дори не споменавате че е ***...
71
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До от Сидни Ав$$тралия По-голяма простотия не съм чула.
70
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БХК ще се бори за неговата свобода!
69
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако се признае за виновен и се докаже , че той е убиеца, предлагам да бъде увиснат с главата на доло на някой кран, а лично близките на момичето да извършат наказанието! Което да бъде излъчвано на живо, само тогава зверове като този ще осъзнаят какво ги чака ако отнемат нечи живот.
68
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Гошо...*** Ти наистина си ***. Съдът не е соросоиден ***. Той е и винаги е бил червено-турски съд.И затова сме на този хал. Сега пак ще го пуснат след 72 часа под гаранция.
67
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Основно проблема е в *** на обществото, в ненормалната защита на *** които разрушават с всички сили изграденото защитавани от БХК и други организации. *** разбират това като даване на права да правят каквото си искат и за тях да не важат законите. Колкото и милиона да се дава за тяхното нормализиране нищо нама да се постигне! Само жестоки мерки като лагери в които да работят и се образоват. Да излизат само завършили средно образование. Те струват на българина 10 милиарда на