Задържаха мъж за убийството на Вероника

Илиян Здравков е осъждан многократно, в ареста е за 72 часа
Обновена: 6 мар 2015 15:08 | 6 мар 2015 14:05,
318
Задържаха мъж за убийството на Вероника
Снимка: архив, Булфото

Има обвиняем за зверското убийство на 23-годишната студентка Вероника Здравкова, която беше открита мъртва на 3 март във водите на река Янтра.

Още по темата
Окръжната прокуратура във Велико Търново е привлякла 40-годишния Илиян Здравков като обвиняем за грабеж, придружен с убийство, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Здравков е многократно осъждан и понастоящем спрямо него е налице влязла в сила присъда с наложено наказание "лишаване от свобода". Той е бил издирван за изтърпяване на наказанието, се посочва в съобщението.

Престъплението е разкрито, след като са получени данни за опит на обвиняемия да използва дебитна карта на жертвата.

Здравков е задържан за 72 часа, като в момента се води разпитът му с участие на служебен защитник.

Студентката от Великотърновския университет, която е родом от Никопол изчезна на 28 февруари около 19 часа, когато си тръгнала от магазин на мебелна верига, в който работи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преди време млад ром, на 20 отишъл при съседи, възрастна двойна около 60-те, да им иска 200 лева, защото малкото му дете било болно. Отказали му и той с животинска жестокост ги беше убил. След задържането му, в края на дена, е задал въпроса: Сега мога ли да си ходя, че жената ме чака и детето е болно? Пишман психолози, не сблъскали се на терен с реакциите на ромите - животинска агресивност на супер ниво към всеки проблем, които им се изпречи, да не пишат свободни съчинения по картинка.
105
1
 
8
 
! Отговори
логиката? преди 9 години
До ХУДОЖНИКА"1. Картата може да му е дадена да изтегли парите и да ги занесе на определено място срещу %."Кой може да даде на някой, при това с присъда, да му изтегли парите? При това безработен клошар. И да бъде сигурен, че тоя няма да офейка с парите и картата в ръка? Ти би ли се доверил на един беден клошар, ром да ти изтегли парите и да ти ги донесе? А по каква причина той да вземе само определения от теб процент? Вместо да вземе цялата сума и се покрие?
104
0
 
19
 
! Отговори
До Крив макарон (114 преди 9 години
Защо да го храним цял живот?Да блъска в урановите мини, гадината. Макар че такъв заслужава да го екзекутират.Няма да се учудя, ако някоя от калпавите правозащитни организации нададе вой, че е имал тежко детство, че е бил озлобен, защото е от малцинството, което вечно бива обругавано, или пък ще го изкарат откачен, та да полежи в лудницата някоя и друга година и после да излезе по живо, по здраво.Такъв не заслужава и въздуха, който диша.Бог да прости момичето и да подкрепя родителите й.
103
0
 
43
 
! Отговори
sallaadin преди 9 години
ЗАЩО се крие етническия произход на изверга?
102
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До "Крив макарон" и "Войник на свободата"Като давате такива глупави предложения изниква въпросът....А вие ли ще ги храните, вие ли ще плащате заплатите на персонала и вие ли ще поемете издръжката на институцията "затвор". Защото е много лесно да се дават *** предложения, ама Българския народ ще хрантути закоравели престъпници. Ако с вашите деца или роднини се случи същото едва ли ще пледирате за доживотен затвор.
101
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** е признал, че я е убил с тесла.Същият преди време, пак с тесла е нападнал друга жена в Горна Оряховица и е взел чантата й.Това го съобщиха в други сайтове.
100
0
 
7
 
! Отговори
гнилите ябълки преди 9 години
До Анонимен 111Ти нещо май забрави за декларацията на западните посланици във връзка с нашето кривосъдие? Нещо май забрави докладите на Брюксел и Държавния департамент на САЩ за "правосъдието" ни? на интересен ли ми се правиш? Че и нагъл/нагла отгоре на всичко! Не вършите никаква работа ,само паразитирате на нашия гръб и нашите данъци.
99
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Здравков е многократно осъждан и понастоящем спрямо него е налице влязла в сила присъда с наложено наказание "лишаване от свобода"....МНОГОКРАТНО ОСЪЖДАН, С ВЛЯЗЛА В СИЛА СЛЕДВАЩА ПРИСЪДА "ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА"..А ЗАЩО Е НА СВОБОДА? ЗАПОЧВАМ ДА СИ ЗАДАВАМ ВЪПРОСА, КАКЪВ Е СМИСЪЛА ОТ ТОВА КАЛПАВО ПРАВОСЪДИЕ,ТЕЗИ КАЛПАВИ ЗАКОНИ И ТЕЗИ КАЛПАВИ ПОЛИТИЦИ...ИЛИ САМО СЕ ОТЧИТА ДЕЙНОСТ И ПОСЛЕДНИТЕ ПОЛУЧАВАТ ГЪРБАВИ ЗАПЛАТИ И ПРЕМИИ ЗА НИЩО! ДАЙ БОЖЕ С ТЕХНИТЕ КАМЪНИ, ПО ТЕХНИТЕ ГЛАВИ! ДАЙ БОЖЕ!
98
25
 
3
 
! Отговори
Войник на Светината преди 9 години
Убиването на убиеца няма да доведе до нищо освен тези които го екзекутират да станат толкова виновни колкото него. Защо? Просто да го затворят до живот и да се направи нещо по случая така че да не стават повече такива случки като тази!
97
0
 
16
 
! Отговори
ne4o преди 9 години
ако е тои виновен,трябва публично да се линчува с цел да се убие този изверг...че малко от малко да се стреснат някои хора че следващия път може и тои да е...и искам смърта му да е много брутална и мъчителна...наистина много е краино което го пиша , ама ние до там я докарахме че никои не се страхува от закона...това се отнася и за политиците ни че те пък въобще нямат страх и респект от народа и си правят каквото си искат..като румънците с камъни си утрепаха лидера..ама сега имат страх нали...
96
5
 
8
 
! Отговори
Крив макарон преди 9 години
Аз съм против смъртното наказание За такива доживотно в дупка 2 на 2 на 2 и отгоре отвор само да им подават храна и вода. До живот до като се удави в л...ата
95
1
 
8
 
! Отговори
гнилите ябълки преди 9 години
До Анонимен 111Аааа, не! Не позволявам да ми се излиза с тоя номер! От една неадекватна съдебна система. При която за убийството на студента на беге съда събраните от френското следствие доказателства не бяха достатъчни за присъда. И се наложи мосю посланика да влезе в залата. Убийците бяха 5 години на свобода, а френския съд по тия доказателства дава тежи присъди. Айде да не ни правиш на маймуни! А кражбата на френска фирма наскоро? А избягалите зад граница убийци и престъпници? Пуснати от вас
94
0
 
2
 
! Отговори
гнилите ябълки преди 9 години
До Анонимен 102Освен това заподозрените (но без друга присъда) в някои западни страни се задържат за около 20-30 дни какъвто беше и случаят с предадения от нас на Франция след атентата там.Какво значи издирваният за излежаване присъда е задържан за 24 часа? Ако не е виновен за това убийство, ще има ново съдебно заседание дали да влезе в затвора за неизлежаната си присъда ли? Тоест някой съд ще решава на едно ново дело дали той трябва да влезе в затвора?
93
0
 
9
 
! Отговори
123 преди 9 години
За такива изверги трябва да има специални затвори със специален режим и "специални надзиратели". Всеки ден да им се случва /по няколко пъти/това което са причинили.
92
1
 
9
 
! Отговори
ХУДОЖНИКА преди 9 години
До ВиенчанинТук съм, току що влизам. Радвам се на новината, но се съмнявам колко е истина.1. Картата може да му е дадена да изтегли парите и да ги занесе на определено място срещу %. 2. Ако той е убиецът, евалла на полицията и признавам, че мнението ми за тях е било грешно.3. Ще се види колко ни е еня за живота на българите избивани от ***, ако и тоя път чакаме закона да си каже думата, а не го линчуват.Москов е прав, че КОЙТО Е ИЗБРАЛ ДА ЖИВЕЕ КАТО СКОТ, ТАКА ЩЕ СЕ ОТНАСЯТ КЪМ НЕГО
91
0
 
6
 
! Отговори
гост преди 9 години
Обречен е ,даже и да го пуснат .........
90
1
 
14
 
! Отговори
гнилите ябълки преди 9 години
До Анонимен 102Няма такава практика в цивилизованите страни! Издирваният за излежаване на присъдата се отвежда незабавно и автоматично в затвора или се задържа БЕЗСРОЧНО в полицейския участък до конвоирането му в затвора. Тая "практика" за която пишеш само вие българските съдии и прокурори си я измисляте и затова сме на тоя хал като държава. В Америка делото се решава в едно единствено заседание окончателно от съда.Втората инстанция се намесва по изключение (почти никога) само при груби грешки.
89
0
 
20
 
! Отговори
Ако преди 9 години
Ако имаше смртно наказание, този отдавна нямаше да върши тези неща. Още с първия път щеше да се е приключило и момичето сега да е живо!
88
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До гнилите ябълкиНяма да бъде освободен след 24 или 72 часа. Процедурата не е "глупава и ***", а е практика във всички цивилизовани държави. Това са първоначални процесуални действия. Дори да не бъде осъден за убийството, ще бъде прехвърлен в затвор за излежаване на предишното наказание. Това време е нужно, за могат законосъобразно да бъдат изготвени нужните документи.
87
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нека да не съдим пребъразно хората. Да изчакаме да видим какво ще кажат.