Бъчварова отсече: Няма официална информация за готвен атентат у нас

Подобно твърдение не било с висока степен на достоверност
Обновена: 30 апр 2015 16:06 | 30 апр 2015 16:04, Красимир Ангелов
49
Бъчварова отсече: Няма официална информация за готвен атентат у нас
Снимка: Булфото

Няма официална информация за заплаха от готвен терористичен акт на територията на България, обяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова. Тя коментира стряскащите публикации в пресата от преди ден, че три държави са предупредили службите ни за сигурност за готвен атентат в София или в друг от големите градове в страната.

Бъчварова посочи, че МВР е преценило, че информацията за евентуална терористична заплаха не е с висока степен на достоверност. "Работим с официална и неофициална информация. Тогава, когато преценим, че трябва да има официално обявяване, го правим. Когато оценяваме риска по друг начин, взимаме мерки, за да не го допуснем. Преценили сме, че такава заплаха не е с висока степен на достоверност", посочи вътрешният министър.

Бъчварова коментира и решението на еврейското училище у нас да не работи днес. По думите й онези, които се занимават със сигурността на училището, имат правомощия да предложат на директора какво да се направи в даден случай.

Още по темата
Румяна Бъчварова коментира и вчерашната акция в сградата на TV7 като увери, че главният секретар на МВР я е информирал за необходимостта от увеличаване на полицаите около сградата. "Бройката им се оказа реално повече, отколкото той знаеше, което е естествено. Те са повикали хора от различни места, които да се включат и така се е случило струпването. Да се намери балансът винаги е по-трудната задача, затова не виждам никаква преднамереност в тяхната активност, насочена срещу медията”, смята МВР шефът, цитирана от "Фокус".

Бъчварова обаче призна, че органите на реда "малко са прекалили"."Аз съм доволна, че успяхме да овладеем ситуацията, защото можеше при неизясняване на обстоятелствата да продължи и всички да се чувстват застрашени", уточни вътрешният министър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Nali trabva da kage necho ..s TV 7 se osr.....ha,napraviha teatara s lochoto i dobroto chenge..BB se slogi v rolata na "spasitel" ...Bog da ni pazi...i da ni pomaga...che tezi sa se zaeli s unichogavaneto ni .
34
2
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
interesno,ministarkata ot kogo chaka oficialno da i saobshtiat za gotvenia atentat?buntovnicite ot i.d.i.l. ili ot Boko Haramda izpratiat oficialni pratenici da saobshtiat denia i chasa na gotveniia atentat?tri darjavi znaiat za tova,a nie sme v gabite.Bog da ni zapazi,drug niama koi.
33
1
 
6
 
! Отговори
БОЦ преди 9 години
А преди да отсече, попита ли КВО ще каже Бащицата?Щото тя е никаква.В това правителство всички са НИКОЙ!Има само Един Никакавец!
32
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз не разбрах *** какъв го играе в цялата схема, играят си с Румито Бъчвата на доброто и лошото ченге.
31
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ко стаа не можах да разбера , Руснаците ли изтреляха ракети към България аха ша има война значи
30
1
 
8
 
! Отговори
дo: 34 преди 9 години
Манипулират с различни ПСИХО-ТРИКОВЕ мозъка на бедния българин , да останат възможно по дълго на власт
29
1
 
10
 
! Отговори
FBI преди 9 години
Само Скандали и Дезинформация от както Бъчварова е на този пост , започва да става ясно че нищо не разбира от МВР
28
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То и преди атентата в Срафово Ушев Цецо ги къдреше същите успокоителни лафове. Спокойно - кораба България, начело с Баце Амфетата стремоглаво потъва, вода ще има за всички!
27
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Баце и е дърпал ушите на Бъчвата.
26
1
 
7
 
! Отговори
стражари и апаши преди 9 години
Защо тогава сте разпратили предупредителни писма до жп-то и метрото, че се готви терористична атака?
25
2
 
5
 
! Отговори
Х преди 9 години
От алкайда и ислямска държава не са обявили официално че ще правят атентат.Те ще и се обадят лично.
24
2
 
3
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 9 години
Ама споко, бе хора! То като гръмне и... ще се чуе !
23
1
 
5
 
! Отговори
4epa преди 9 години
KOMUNIAGITE MOJE DA ZELI RE6ENIE DA VZRIVIAT NIAKOIA 4ERKVA- TE SA PO TAZI 4AST !!!!!!!!!!!
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тая Дърта Гербажийска Кифла да си ходи откъдето е дошла!
21
1
 
12
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 9 години
Вчера европейските институции официално признаха, че поради огромния приток на емигранти и бежанци не успяват да проверят всички новопристигнали.Това означава, че в Европа влизат и терористи !В България се увеличи притока на бежанци с пукването на пролетта.МВР и всички останали служби трябва да насочат вниманието си към тези полулегални и нелегални емигранти от чужд произход у нас.Другият приоритет е престъпността по селата и малките градове.Там родителите ни са подложени на терор !
20
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Песков добавил, что на сегодняшний день свое присутствие на торжествах в Москве подтвердили президенты, в частности: Азербайджана, Армении, Казахстана, Туркмении и Таджикистана. Кроме того, в Москву планируют приехать председатель КНР, лидер Кубы, президенты Венесуэлы, Зимбабве и Монголии.
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе ,къде ги намират тия ***...само това не ми е ясно !
18
2
 
14
 
! Отговори
Боже опази преди 9 години
Изнервена ми се вижда Румето.Не е за нея тая работа, но щом *** е преценил, значи така трябва. Колкото за 100-те полицая пред ТВ7 хич не е шега. Утре същите могат да арестуват Бойко и да свалят правителството, щом никой не знае кой, кога и защо ги е пратил.
17
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Бъчварова коментира и решението на еврейското училище у нас да не работи днес."Пасха мина, други празници не виждам в скоро време, значи чакат атентат.
16
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всчики са знаели бройки и всичко, само журналистите си направиха шоуто и поредната манипулация в свой интерес. Микрофонобухалкаджии.