След хотела убиец: Семейства чакат справедливост

Под риуните на "Вероника" загинаха четирима мъже
30 апр 2015 10:52,
9
След хотела убиец: Семейства чакат справедливост
Снимка: Булфото, ахрив

Под руините на хотел "Вероника" в курортния комплекс "Слънчев ден" оставиха животите си четирима души. Какво се е случило в злополучния ден преди три седмици, предстои на научим от Дирекцията за национален строителен контрол.

Прокуратурата повдигна обвинения на шестима души. Те са служители в трите фирми, ангажирани в събарянето на хотела.

Обвиненията са за причиняване на смърт на повече от едно лице поради немарливост. Под наказателна отговорност са подведени двамата технически ръководители и координаторът за безопасността на "Планекс", двама технически ръководители на "Бултранспорт груп" и собственикът на "Дигинг" Георги Георгиев, който е бил на мястото на инцидента и е избягал след срутването.

Още по темата

"Режеха колоните по нареждане на г-н Георгиев (...) Около 5.30 влязоха да къртят, около 6 без нещо почнаха да режат... Двама човека се противопоставиха, но те настояха, не знам какво им е обяснявал г-н Георгиев.... Йовко ги изкара момчетата 2 пъти, но той ги вкара пак... Г-н Георгиев ги вкара, каза къде какво да режат", разказа очевидецът Стефан Ангелов пред bTV.

Красимир Асенов вижда как зданието се срутва върху брат му Борислав. Минута по-рано отишъл да вземе от него цигара и се разминал на косъм от смъртта: "Той не знае ли тука е 11 етажа, че няма да падне на момчетата ли, той знае много добре, а мисли - 4 циганина, не е кой знае какво".

В най-мизерната част на ромската махала Максуда живеят семействата на загиналите Манол и Йосиф. Там остават почернените семейства. Едно от останалите без бащи деца същия ден е имало рожден ден.

Семействата искат доживотен затвор за виновните. Наказанието, ако съдът докаже вина, е от 3 до 10 години затвор.

Адвокатът на Георгиев, Иван Кръстев коментира, че клиентът му е в тежко здравословно състояние след инцидента и даже е бил на системи, когато е бил призован за разпит.

"Г-н Георгиев нито е наемал тези хора със или без договор, нито ги е карал каквото и да било. Фирма "Дигинг" има ангажимент само към отдаването под наем на един багер – към багера по договор се предвиждат двама багеристи", подчерта юристът.

По думите му, държавното обвинение се опитва да отговори на обществените очаквания: "С тази бързина, с която прокуратурата повдига обвинения, няма да се учудя, ако бъде повдигнато такова и на някой минувач".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да, знаем го, Георги Гергов е зам.Председателя на БСП.
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Знаете ли кой е Гергов, собственика на комплекса и хотела ?Няма да има осъдени.Или ще е някой ***, да не е без хич и за да не е виновен Гергов.
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз в репортажа друго чух да кавза въпросният чевидец Стефан Ангелов, че няма договор и е там за да събира отпадъците!!!
4
0
 
1
 
! Отговори
макето преди 9 години
надай се мажо на пияни жени за съжаление това е
3
0
 
9
 
! Отговори
Гневен преди 9 години
Защо никой никъде не споменава,че е съборен и съседния хотел Мираж,пак в Слънчев ден,пак на Гергов?Най-вероятно и той е съборен незаконно,като реконструкция!Обаче там няма жертви и удобно се мълчи!Както съ мълчи и за вината на Гергов,наредил събарянето!
2
0
 
18
 
! Отговори
Комаров преди 9 години
До журналистите - Добре би било да избягвате квалификации от рода на "хотел-убиец", "автомобил-убиец" и т.н., защото така косвено оневинявате истинските виновници, които са конкретни лица, а не неодушевени предмети.
1
2
 
9
 
! Отговори
пиеха ром преди 9 години
Както винаги ромите са се наредили на опашка и започват да чакат да им се даде. Нали видяхте загиналите какви са?

Спонсорирани публикации