Симеон II скочи срещу "жалките политически игри"

Отрече, че ще пътува до Москва
195
Симеон II скочи срещу "жалките политически игри"
Снимка: Булфото, архив

Бившият премиер Симеон Сакскобургготски излезе с официална позиция след разразилите се дебати през последните дни.

Припомняме, че Светият Синод обяви, че той ще бъде задължително споменаван като цар на българите в литургиите във всички български църкви и манастири. Решението бе взето по предложение на пловдивския митрополит Николай.

Още по темата

"Нека не позволяваме да ни манипулират с конспиративни теории и жалки политически игри, които нямат нищо общо с решението на Светия Синод", призова Симеон.

В съобщението се припомнят думите му при връчването на ордена „Свети Иван Рилски”: „Така, както съм служил на Църквата и на Република България, възнамерявам да го правя и занапред”.


По-рано днес лидерът на ДСБ Радан Кънев определи като "смехотворно коронясването на бивш български премиер точно преди очакваното му посещение в Москва на 9 май".

Кобургготски обаче отрече, че ще бъде в Москва.

"И във връзка именно с тези конспиративни теории, ще отбележим, че в програмата на Царя не фигурира пътуване на 9 май до Москва, както бе публикувано в някои медии", пише в официалното съобщение.

Срещу решението на Синода се изказа и президентът Росен Плевнелиев. Според него може да се създаде разделение сред християните на монархисти и републиканци.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
105 и 107 -посещавате ли манастирските сбирки на пидали с леещ се алкохол ?/ повикайте и дедо ви ,да ви оноди ,стойте наведени пред него обаче
98
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не го показвайте тоя Мадридски мошеник. Че кой пък се интересува от неговото мнение. Вън Симеон и сестра му от имотите Български! Заспал народе, защо му позволи на тоя да се докопа до толкова много Български богатства. Фамилията Кобурготска не трябва да се споменава в България, камо ли да присъства на изстрадалата ни земя.
97
2
 
8
 
! Отговори
до 105,107 преди 8 години
анатема за лъжливи крадливи дъртаци ,отдавна нямате власт :))) жалко подобие на чехълче ,Господ ви мрази и ви наказва ,защото сте сребролюбци ,и обратни - и си правите оргии в манастирите.Греховни лъжливи крадливи -добре че си припознавате дъртия козел -от вашата пасмина е
96
1
 
6
 
! Отговори
до 101 преди 8 години
До Анонименпреди това църковните ''мъже'' /по скоро обратни с меки китки ,ама с ролекси/ се намесиха в държавните -ти сляп и глух си нещо май.Къде се вре църквата да обявява какво е ДЪРЖАВНОТО управление на България?Поповете да му припишат манастирските земи ,като толкова си го обичкат ,като цар
95
12
 
5
 
! Отговори
чл. 4 преди 8 години
Симеон е цар, а вие сте тиквари!
94
2
 
3
 
! Отговори
до 102 преди 8 години
До Анонименкомунистите и симеон крадливи са си дружки ,подкрепят се -не знаеш л и.Вкупом -да се вземат и да се насочат към ада/да изпозлваме църковен речник/
93
1
 
9
 
! Отговори
Еваларка преди 8 години
...Решението бе взето по предложение на пловдивския митрополит Николай...Ново 5 !Един агент предлага друг агент !
92
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Комунистическия режим е обявен за престъпен, референдума за република е невалиден. Симеон е цар! Когато се е родил, всички ученици са получили една оценка повече и никой не повтарял класа.
91
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
чл. 4 от закона за вероизповеданията изисква държавната власт да не се меси в църковните работи. Какво се разврещяха държавните мъжаги? Страх ги е от дедо?
90
1
 
3
 
! Отговори
do 99 преди 8 години
Toi Bog vednag mu pokaza galt karton...mir na sina mu...sledva cherven
89
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така, както съм служил на Църквата и на Република България, възнамерявам да го правя и занапред. - ти нещастнико проклет добре послужи на България, твоето служене добре го видяхме ,затова заминавай за Мадрид и нека бог те съди за делата ти!
88
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Vtori pat se opitvat da go plasirat..nali pomnite pospiskata koato napraviha..togava vidaha che ne stava i sega pak..zacho ni go probutvat pak tozi.. toi sina mu i Milen Velchev vkaraha breidi ovligaciiite nali..hodi si v Ispania i si dledai starinite
87
4
 
7
 
! Отговори
св. Никола преди 8 години
E, па цар си е човека! Никой не е пророк в собственото си царство.Гледах Го в предаване по френска телевизия. Говори перфектно на французки, водещите го гледат с уважение и той не срича, както на български. Трябваше да е президент на мястото на Пухала!
86
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
че нали се отказа от трона, къде го бутат пак?! или сега го хвана яд и иска да си го върне!
85
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Simeon prilicha na reptil..
84
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ai de march v Ispania..okrade naroda izsecge gorite...za galost plati sina mu..dali e sluchauno tova che katastrofira na Golama Bogorodica/15.08./,ne si nauchi uroka be..i sa pak.. da ama naroda ne e onzi ot 2001 g...koito si go e provazglasaval da mu se klana...
83
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да видим сега- истинските царе на България са били българи ,създали са държавата наново /след византийското робство/,имали са визия за бъдещето на държавата.Този -е потомък на западноевропейски ''благородниции'/от тези които са си правели кръвосмешения редовно ,затова всички са свързани/дойде в Бг да краде,има визия- да продължава да краде.потомък е на отговорния за 1та национална катастрофа фердинанд.Въобще -жалко подобие на човек
82
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ехе, народа откога го споменава и него и близките му и родителката му! църквата сега се сетила!
81
2
 
10
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
Ти ли си служиш бе, крадлив дедо, ти служиш единствено на казината в Монако, и затова се върнА да обереш каквото можеш. Що гори изсече и що имоти напродаде. Блах, и на цар не случихме, баща му сигурно се върти като пумпал в гроба!!!!!
80
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
айде двамата монархиста по бързо да дават минуси ,на всички по 2 минуса .Ся ще се объркат хората, че някой харесва крадливия козел