Симеон II скочи срещу "жалките политически игри"

Отрече, че ще пътува до Москва
195
Симеон II скочи срещу "жалките политически игри"
Снимка: Булфото, архив

Бившият премиер Симеон Сакскобургготски излезе с официална позиция след разразилите се дебати през последните дни.

Припомняме, че Светият Синод обяви, че той ще бъде задължително споменаван като цар на българите в литургиите във всички български църкви и манастири. Решението бе взето по предложение на пловдивския митрополит Николай.

Още по темата

"Нека не позволяваме да ни манипулират с конспиративни теории и жалки политически игри, които нямат нищо общо с решението на Светия Синод", призова Симеон.

В съобщението се припомнят думите му при връчването на ордена „Свети Иван Рилски”: „Така, както съм служил на Църквата и на Република България, възнамерявам да го правя и занапред”.


По-рано днес лидерът на ДСБ Радан Кънев определи като "смехотворно коронясването на бивш български премиер точно преди очакваното му посещение в Москва на 9 май".

Кобургготски обаче отрече, че ще бъде в Москва.

"И във връзка именно с тези конспиративни теории, ще отбележим, че в програмата на Царя не фигурира пътуване на 9 май до Москва, както бе публикувано в някои медии", пише в официалното съобщение.

Срещу решението на Синода се изказа и президентът Росен Плевнелиев. Според него може да се създаде разделение сред християните на монархисти и републиканци.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
2
 
6
 
! Отговори
БоСимеонов преди 8 години
Не ми пука нито за църквата, нито пък за царя. Спрете да ни занимавате с глупости.
118
3
 
19
 
! Отговори
Гецата преди 8 години
Що не питате това създание, какво му е мнението за Апостола ? На църквата вече го знаем, когато отказаха да канонизират най-великият и свят българин....То бива наглост и безочие, ама и тоя и мазните попове минаха всякакви граници !!!
117
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вън крадеца на Рила !Да си ходи в Испания, дъртия козел !
116
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Симеон беше преди месец в Москва на спявка.Сега пак искат да разделят нацията - монархисти срещу републиканци!Русия пак пипа с мръсните си ръце.А Симеончо е един комарджия и крадец, затова и сина му умря !
115
20
 
9
 
! Отговори
да преди 8 години
Симеон е най- истинския политик, а всички останали са измислени, селяни взели се на сериозно, слагачи и подлизурковци. Симеон го уважават по света, той има качествата да е лидер, но за какво му е такава скапана държава като нашата. Жалки поданици, които го плюят. Църквата може да решава, защото тя е отделена от държавата
114
9
 
8
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 8 години
Няма на света нищо по отвратително от българските комунисти! Слез 09.09.1944 г разстреляха чичо му Кирил, а този нагъл тип и майка му ги пуснаха да бегат в Египет !!!
113
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе Симеончо,именно от Борис 1 започват бедите на България,когато разделя църквата от политиката......... "китки и фитки" не става
112
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
дъртия козел прилича на Сатаната визуално ,с тази козя брадичка и замъглен поглед .по делата ще ги познаете- симеон крадливия е обсебен от грехове -алкохолик,крадец,хазартен любител.Пияните дъртаци ,имащи се за църковни деятели /които се подмазват на мутри,грабещи БГ-само това говори колко ''обичат'' България/ слугуват на Сатаната.Господ си каза думата за симеон крадливия/ и сина му/-всеки подкрепящ това дяволско изчадие ще получи същото
111
4
 
10
 
! Отговори
до селския шоп преди 8 години
шопе -да на 99 % от населението му харесва да сме република -така че кво на теб ти харесва няма значение .И да който си мисли че някога България може да е монархия -ето ти причина за гражданска война .Такива като теб -заслужават автомат
110
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Шопти си *** селянин .Интересуват ме -защото държавата и държавните гори и имоти като цяло не са ''вътрешен проблем'' на църквата .*** .парите които БПЦ смуче от държавата не са вътрешен проблем на църквата .Дъртите пиянки ,начели с митрополити ,каращи мерцедеси не представляват никой в България- освен себе си и отрепките, които им *** някои част /като теб/Така че ***- скрийте се с пияните дъртаци някъде -където имотчето е ваше и си го раздавайте на крадливия дърт козел
109
2
 
20
 
! Отговори
Омонимен преди 8 години
Както винаги, църквата е замесена в най-пъклените дела! Вярващ човек съм, но за мен църквата като институция е машина за пари. Там, където човека е иззел функциите на, наречи го Бог, наречи го природа или както и да се нарича, "трева няма да поникне". Тези бивши ДС попове не са по-добри от тамплиери и розенкройцери. Вярата в доброто и Господ ще ни направи по-добри човеци, вярата в църквата ще ни вкара в ада. По темата: църквата е машата на Симеончо да се върне на бял кон в България!
108
7
 
9
 
! Отговори
Стамат преди 8 години
Царю, много ви е голям носа... :-/
107
2
 
17
 
! Отговори
царо преди 8 години
Пък господ каза, да си ми давате горите и всичко интендантско.АХ ГИДИ МУШМОРОК
106
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ШопАко искаш,бий теманета от сутрин до вечер пред портрета му,не го натрапвай на истинските българи ,за които"чиста и свята република"са думи казани от много по-достоен за българите човек,от това дребно немско аристократче.А ти ако не ти върже мадридския шарлатанин,може и за султан да се молиш
105
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Шопрелигия исветска държава -са още по несъвместими.ако искаш в средновековието -марш в ИДИЛ,там са катилите ,поставящи всичко в държавата под общ знаменател ''какво ще каже'' имам а'',Крадлив покерджия и достоен човек е още по несъвместимо -но симеон крадливия е първото -затова не е достоен за цар...Цар е на дърти козли само
104
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дедо Симо,горския цар пил манастирска ракия с леля Гуси и се размечтали за некой кубик аванта
103
2
 
18
 
! Отговори
Ф.С.В преди 8 години
--Ех ех ) кой ли цар докара ЕРПтата в БГ ?? ех колко ни е малка паметта за "умните" царедворци подлизурковци и кралски шутове - БОГ забавя -но не забравя ---- така е и с народът !!
102
2
 
10
 
! Отговори
ивко преди 8 години
Аман от прости и необразовани хора в политиката.
101
1
 
15
 
! Отговори
456 преди 8 години
До БПЦАнатема на църква която се отрича от миряните си ,заради жалки земни облаги! Абе нали сте божи хора,що все дявола ви в ума???
100
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
цар Калоян никога не е бил католик ,той католиците добре ги е оправил при Одрин ,но за това вече не се говори - за да не се разсърдят господарите !