Симеон II скочи срещу "жалките политически игри"

Отрече, че ще пътува до Москва
195
Симеон II скочи срещу "жалките политически игри"
Снимка: Булфото, архив

Бившият премиер Симеон Сакскобургготски излезе с официална позиция след разразилите се дебати през последните дни.

Припомняме, че Светият Синод обяви, че той ще бъде задължително споменаван като цар на българите в литургиите във всички български църкви и манастири. Решението бе взето по предложение на пловдивския митрополит Николай.

Още по темата

"Нека не позволяваме да ни манипулират с конспиративни теории и жалки политически игри, които нямат нищо общо с решението на Светия Синод", призова Симеон.

В съобщението се припомнят думите му при връчването на ордена „Свети Иван Рилски”: „Така, както съм служил на Църквата и на Република България, възнамерявам да го правя и занапред”.


По-рано днес лидерът на ДСБ Радан Кънев определи като "смехотворно коронясването на бивш български премиер точно преди очакваното му посещение в Москва на 9 май".

Кобургготски обаче отрече, че ще бъде в Москва.

"И във връзка именно с тези конспиративни теории, ще отбележим, че в програмата на Царя не фигурира пътуване на 9 май до Москва, както бе публикувано в някои медии", пише в официалното съобщение.

Срещу решението на Синода се изказа и президентът Росен Плевнелиев. Според него може да се създаде разделение сред християните на монархисти и републиканци.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
5
 
11
 
! Отговори
Аврамов преди 8 години
Ходът с "коронясването" на другаря Симеон (отрекъл се сам от монархията и заклел се в републиката през 2001 г.) и връщането му в политиката, е поредният удар на юдео-масонската олигархична върхушка срещу зомбирания народ.Хората масово не гласуват на изборите и затова сега трябва да им се натрапи някаква "алтернатива" - масонът Симеон, който ще ги поведе към едно "по-светло" бъдеще.Аз съм твърд монархист по убеждение, но другарят от Мадрид няма нищо общо нито с Православието, нито с монархизма.
138
2
 
9
 
! Отговори
Чичо Цеко преди 8 години
А и нали си спомняме все още за "800-те дни" и как бяхме оправени. И за имотите "на царя"!Мисля, че толкова ни стига!
137
2
 
9
 
! Отговори
Даниел преди 8 години
И от кога Св. Синод определя типа управление на държавата ? Някой да им е дал случайно права да променят конституцията ? Тия попове да вземат да си налягат парцалите вече.
136
1
 
6
 
! Отговори
индиана джоунс преди 8 години
Рептил от мезозоя,що не върнем родовообщинния строй,кво хубаво,ще си живучкаме само
135
1
 
6
 
! Отговори
Чичо Цеко преди 8 години
От кога съвременните европейски ценности включват принципи на неравенство и разделение, каквото е чувството за собственото превъзходство на Симеон над останалите хора (в случая българите).Айде сиктир!Припомнете си думите на Апостола на свободата за царете!
134
3
 
2
 
! Отговори
до 151 преди 8 години
А Смирненски , ако напише едно стихотворение за в днешно време - как ли ще изглежда за времето си. Че както разбирам според теб ние сме нация развиваща се и никой не емигрира , живеем в радост и щастие, охол...
133
3
 
3
 
! Отговори
илко преди 8 години
ЗА МЕН ТОВА Е ЕДИН ПЛЪХ ГАДЕН ! ТОЙ НЯМА МЯСТО В БЪЛГАРИЯ .
132
8
 
5
 
! Отговори
Георгиева преди 8 години
Симеон е голям дипломат,възпитан в европейските ценности.Той може да бъде не само обединител на нацията,но и внася умереност, и перспектива на живота ни.Много е точен в преценките за събитията,които ни съпътстват, умее да уважава мненията на обикновените хора и управляващи, И НАЙ-ВАЖНОТО - НЕ Е КОМПЛЕКСАР /каквито са повечето ни политици в момента/.
131
6
 
7
 
! Отговори
много ни трябва преди 8 години
Много ни трябва цар,да му отделим 200милиончета годишно,заедно с всички други лапачи,да докара 7-8 престолонаследника до един компетентни по външния ни дълг ,и когато му кажеш до ушите си набъркал в меда бе царю,да ти отговори: трай си ***,аз съм пожизнен ,че и наследствен.Баш най-много ни требе цар
130
3
 
4
 
! Отговори
ynota преди 8 години
До АнонименNIE SME NAROD, KOITO E SVIKNAL DA BYDE MANIPULIRAN OT KOMUNISTI TO4KA tova ne vodi kym nishto dobro !!!!
129
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
всички царедворци -г*золизци да си прочетат стихотворенията на Смирненски -малък пример да им се изясни колко богато и добре са живели всички българи по''царско време'' .Мизерията чест гост на българите ,жълтата гостенка -също .Леле че хубаво са живеели българите по ''царско време''Левски е спасил България .След унищожаването на 2то Българско Царство -НЯМА български царе.Назначените от зап.европа Кобург -Готски - са лакеи , гнусни немски бюргери
128
2
 
9
 
! Отговори
До демократ преди 8 години
Само папата може да коронова католически крал. В Православната църква може патриарха. Иначе и аз съм съгласен, че ако го искаше народа, още щеше да е на власт. Нищо чудно и монархия да бяхме станали ако си беше изиграл козовете като хората, но пусти му гори, имоти, пари, всичко съсипаха.
127
2
 
13
 
! Отговори
Кой-Той преди 8 години
С една дума - КРАДЕЦ
126
2
 
8
 
! Отговори
до 143 преди 8 години
До 1неговия министър Милен Велчев замени неизгодно бълг, дълг -от което Бг загуби милиони евро.По негово време ДПС извърши огромни кражби от държ.бюджет-аз съм данъкоплатец ,имам и малка семейна фирма -още данъци,осигуровки -та ей това ми е откраднал лично на мен .Бюджета не БГ не се ''пълни'' от дъжда -да идва всеки сакат политик да си го брули .А царчето и Рила искаше -Рила от баща му ли е ''построена'' случайно -да кажат царедворците
125
4
 
0
 
! Отговори
ynota преди 8 години
komunistite sa tcarete na manipulatciiata !!!! dnes te "upravliavat nashata Rodina po nay-nespravedliv na4in, vrhu tehnite rytce i dushi lejat nay-golemite prestyplenia v istoriata na BG ! Za tova sa v absoljutna panika pred tozi tcivilizovan 4OVEK !!! Znaiat , 4e ako TOI zastane na4elo s takiva kato nego , tiahnoto podlo tcarstvo e obre4eno na smyrt ! KOLKO KRADTCI E IZHRANIL BYLGARSKIA NAROD ZA POSLEDNITE 70 GODINI ???? ETO ZASHTO TEZI KRADTCI KRESHTIAT OBEZUMELI " DRYJTE KRADETCA "
124
1
 
7
 
! Отговори
демократ преди 8 години
Ако го искаше българския народ щеше да го избере на избори.Не да се промъква към власта която не му е по право през задния вход на БПЦ ,която няма право да короносва за цар(само папата има това право) Това си е опит за преврат и прокарване на антидемократична идеология както ходжите ислямисти. чл. 108 от НПК.
123
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
между другото, дори и англичаните имат един кратък период в историята си, през който извършват преврат и стават република за няколко години. по това време отново си имат крал, но формата на управление на страната им е сменена. при нас е наистина абсурдно - по време на монархията сме с регентски съвет, а по време на републиката - с коронован цар, който след време чак става министър-председател. макар че по тези географски ширини вече нищо не трябва да учудва никого, ние сме държавата на Мр Бийн :
122
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Симеон II е ЗАКОНЕН цар на българите от 1943 - 1946 г., когато въоръжените руснаци провеждат 'референдум' за обявяване на република. Не съм монархист, но фактите са си факти - Симеон е и до ден днешен Цар на българите, както е бил и Кoнстантин Фружин (цар Константин II) през 1404 г. И в двата случая просто царе без държава, защото и онова, и днешното жалко подобие не могат да се нарекат държави. Аз лично не виждам защо църквата трябва да робува на лъжи и да изопачава фактите.
121
4
 
6
 
! Отговори
1 преди 8 години
До Анонименкакво точно лично на тебе е откраднал ?
120
6
 
8
 
! Отговори
Незнайко преди 8 години
Кой е този изключително несимпатичен човек и защо трябва да ни интересува какво е "казал"?Та той не може да ГОВОРИ...