Мъж почина на спирка пред "Пирогов"

От болницата се забавили с помощта, министерството започват проверка
Обновена: 28 юли 2015 22:20 | 28 юли 2015 22:14, Анисия Иванова
142
Мъж почина на спирка пред "Пирогов"
Снимка, архив Булфото

Мъж почина на спирка на градския транспорт пред "Пирогов". Според очевидци, медиците от болницата не са оказали навременна помощ на припадналия, съобщи bTV.

„Ние им казахме "Елате, лежи човек!", те се скриха вътре. Имаше поне 7-8 човека с престилки пушеха отвънка, веднага се скриха вътре. Няма такава държава”, коментира един от свидетелите. Инцидентът се е случил около обяд. Докато чака на спирката, възрастният мъж припаднал.

„Човекът почина, половин час беше адекватен тук на спирката, каза – „Зле ми е”, лежа, аз лично влязох вътре в болницата да повикам помощ. Полицаят ми каза, че те нямали право, трябвало да дойде линейка, за да го вземат, на ето, виждате, няма и 50 метра от Пирогов”, заяви очевидецът.

От СДВР казаха, че са проверили случая и че свидетелите на инцидента не са разговаряли с дежурния полицай, а със санитарите и с частните охранители на Пирогов.

„Очаквах някаква реакция - все пак това се случва пред болница, още повече пред Пирогов, най-голямата болница за спешна помощ в България”, коментира свидетелка.

Според ръководството на Пирогов, въпреки че не е в задълженията им, медици от болницата все пак са оказали първа помощ на пострадалия.

„Заедно с лекар са отишли на спирката, посрещнати от "будните" граждани с "малко ви бият". Персоналът на Пирогов работи на територията на Пирогов. На улицата, в градинките отговорността е на Спешна помощ. Въпреки всичко нашият персонал, докато дойде спешна помощ, за да не се губи време, са отишли и са взели човека, и са го вкарали в шокова зала, където са му направили опити да бъдат възстановени жизнени функции, но е починал”, обясни д-р Стоян Сопотенски.

От Министерство на здравеопазването съобщиха за bTV, че започват проверка по случая с починалия до Пирогов мъж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още по темата: Пироговспиркапочинал
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
9
 
11
 
! Отговори
тцЪ преди 8 години
Какво ще рече "не е в задълженията им"?Оказването на медицинска помощ е длъжностната характеристика на лекаря! Тоя *** ли е или на *** се прави?По тая логика излиза, че изпълнението на длъжността лекар, не им е в задълженията на персонала на Пирогов!
83
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тотално падение. Каквито ни политиците, такава ни и държавата. Всичко е една голяма помиярщина и безхаберие. Това не може да продължи по този начин.
82
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Затова ги бият и с право.
81
2
 
17
 
! Отговори
Жалко, но факт преди 8 години
Не ми са били пироговци, най са били доктормосковци.
80
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето това е реформа 25 години. Още 25 и няма да остане никой в тази държава. Политиците много добре се справят.
79
2
 
6
 
! Отговори
4357 преди 8 години
"...Аз ще препоръчвам на болните подходящ режим според познанията си и ще ги защитавам от всички вредни неща"В случая закона за спешна помощ е ВРЕДЕН и лекарите са длъжни да предпазят хората от него!
78
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
tiq ot pirogov sa pulni ...... zhmeli neshtastni, malko im e, verno!
77
4
 
29
 
! Отговори
4357 преди 8 години
Какъв закон бе? Задължение на всеки лекар е да оказва първа помощ при нужда. Без значение от мястото и закона. Имат положена хипократова клетва. Жалко за малкото останали свестни лекари в тая държава, че патят от едноклетъчни, които нямат нищо общо с "човек" и "човечност".
76
3
 
23
 
! Отговори
някой си преди 8 години
240 търтея унищожиха цяла държава,унищожиха стотици хиляди хора,разбиха стотици хиляди семейства,и продължават да унищожават населението, и за сметка на това богатеят! Пък и те са давали клетва :)) ! Що не роптаете срещу тях ?? Цялото зло идва от тях ,а не от лекарите !
75
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нормално следствие от преобразуването на докторите в търговци. За пари се превърнаха в касапи. По-лошото е,че вече създадените и обучени касапи обучават и все още необременените бъдещи лекари! Просто НЯМА ДЪРЖАВА. Всеки е по-тарикат от другия...
74
8
 
28
 
! Отговори
патрон преди 8 години
Това да кандидастваш , да учиш и да станеш лекар вече не е по-сърце . Превърнало се е в бизнес идея и тогава ако е така да преместят факултетите в УНСС. Докараха морала до 0-ла. Дядото щом чака на спирка значи е беден като повечето от нас-не е интересен за тях. Представяте ли си ако има война какви военни лекари ще имаме. Пирогов е бил такъв и ще се обърне в гроба ако разбере какво е станало
73
13
 
9
 
! Отговори
wld преди 8 години
Вярно, че малко ги бият....ама в случая май са прави ....защото по закон бърза помощ трябва да вземе пострадалия, Бог да го прости, същото се случи и с тъща ми във Враца, на път за болницата, точно пред нея в една зимна утрин, при поледица, се подхлъзва и макар съпругата ми да я придружавала и придържала пада и чупи крак.....и е трябвало да се обажда на бърза помощ, по ТЕЛЕФОНА, макар да е на 15 метра от нея....за да може да бъде транспортирана ....боят им е малко ама за друго...
72
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дошло му времето па умрял,никой не го е убил ! Само този който не се е родил не може да умре ! Хубавото е че хората са смъртни ,иначе не ми се мисли в каква касапница щяха да живеят :)
71
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Може да са ги извикали спешно за влошили се пациенти вътре. Ако е така и не отидат, наистина щяха да ги уволнят.
70
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не било в задълженията им? Такава простотия не бях чувал! Можете да си направите извода колко им се работи на тия хора в тези институции! И дори когато вършат някаква работа как я вършат.
69
2
 
1
 
! Отговори
sashkodg преди 8 години
няо да се чете някой.Голяма жега е все пак.
68
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако това е вярно- да им се връща на докторята!
67
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако умре докато го спасяват, ще ходят по съдилища и вероятно в затвора. Затова се страхуват. Ако не се нападаха лекари за най-малкото, щяха да помогнат. Не ги оправдавам, но ги разбирам.
66
4
 
13
 
! Отговори
Гост преди 8 години
Ами какво очаквате, само идете и вижте че на входа на Пирогов всичките санитари са алкохолизирани дядки на по 90 години без ДДС. Да не очаквате от този да свърши работа, хехе, не ме разсмивайте. Колко млади хора седят без работа, а те ми държат банда алкохолици там. Ако това не е целенасочено здраве му кажи....
65
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тц тц тц ......не им било в задълженията!!А за Хипократовата клетва не сте ли чували бе?Това са престъпници!Каква територия на Спешна помощ, какви пет лева, човек да оставят да умре пред очите им, а отгоре на всичко и безкрайно нагли!!