Мъж почина на спирка пред "Пирогов"

От болницата се забавили с помощта, министерството започват проверка
Обновена: 28 юли 2015 22:20 | 28 юли 2015 22:14, Анисия Иванова
142
Мъж почина на спирка пред "Пирогов"
Снимка, архив Булфото

Мъж почина на спирка на градския транспорт пред "Пирогов". Според очевидци, медиците от болницата не са оказали навременна помощ на припадналия, съобщи bTV.

„Ние им казахме "Елате, лежи човек!", те се скриха вътре. Имаше поне 7-8 човека с престилки пушеха отвънка, веднага се скриха вътре. Няма такава държава”, коментира един от свидетелите. Инцидентът се е случил около обяд. Докато чака на спирката, възрастният мъж припаднал.

„Човекът почина, половин час беше адекватен тук на спирката, каза – „Зле ми е”, лежа, аз лично влязох вътре в болницата да повикам помощ. Полицаят ми каза, че те нямали право, трябвало да дойде линейка, за да го вземат, на ето, виждате, няма и 50 метра от Пирогов”, заяви очевидецът.

От СДВР казаха, че са проверили случая и че свидетелите на инцидента не са разговаряли с дежурния полицай, а със санитарите и с частните охранители на Пирогов.

„Очаквах някаква реакция - все пак това се случва пред болница, още повече пред Пирогов, най-голямата болница за спешна помощ в България”, коментира свидетелка.

Според ръководството на Пирогов, въпреки че не е в задълженията им, медици от болницата все пак са оказали първа помощ на пострадалия.

„Заедно с лекар са отишли на спирката, посрещнати от "будните" граждани с "малко ви бият". Персоналът на Пирогов работи на територията на Пирогов. На улицата, в градинките отговорността е на Спешна помощ. Въпреки всичко нашият персонал, докато дойде спешна помощ, за да не се губи време, са отишли и са взели човека, и са го вкарали в шокова зала, където са му направили опити да бъдат възстановени жизнени функции, но е починал”, обясни д-р Стоян Сопотенски.

От Министерство на здравеопазването съобщиха за bTV, че започват проверка по случая с починалия до Пирогов мъж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още по темата: Пироговспиркапочинал
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
5
 
6
 
! Отговори
Невен преди 8 години
Навремето майка ми разправяше една история. Станало някакво произшествие (не ПТП, но се налагало милиция по онова време ...) Видяли милиционер и ми казват така и така елате ... Той им казал: Ами аз не съм на работа в момента, така че оправяйте се. Нищо не се променя в нашата държава, щом си с униформа и някой има нужда от теб трябва да се притечеш, ако не сваляй униформата поне да не дразниш.
63
6
 
48
 
! Отговори
художника преди 8 години
Персоналът на Пирогов работи на територията на Пирогов, според ръководството на болницата ???------------------------------------------------------Г-да "Лекари", операторът Григор Кумитски, който се удави в морето спасявайки жена, ако работеше само на територията на своето студио сега щеше да е жив. Но той се хвърли да спасява без да мисли за себе си, защото преди всичко е ЧОВЕК, а вие КАКВИ СТЕ БЕ ???Нищо не рискувахте, само трябваше да си свършите работата!!!
62
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До къде ни докараха реформите в здравеопазването. Не зная с каква дума да нарека подобно поведение. Някой да умира на метри от теб и да не му помогнеш, защото не ти е на територията. Имаше упреци към свидетелите, че не го били занесли в болницата. От къде случайни минувачи ще знаят, че персонала работи само на територията на болницата? Ако знаеха, все щеше да се намерят двама да го занесат.
61
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малко ви бият наистина. Долна, алчна, горделива и безочлива пасмина - самозванци наричащи себе си лекари.
60
6
 
13
 
! Отговори
Grom преди 8 години
Хипократова клетва???А човешко отношение?
59
3
 
5
 
! Отговори
До Тони преди 8 години
Браво! Много уместен въпрос. Ще чакаме ние да ни звъннат от 112, за да изпратим линейката.
58
5
 
18
 
! Отговори
маца преди 8 години
До реалист до"възмВ случая не са правили операция, а са си пушели цигарите, не сменяй темата и ситуацията.
57
3
 
17
 
! Отговори
maca преди 8 години
Тук не става дума за права и задължения, а за човечност и морал, и за Хипократова клетва, но явно нашите медици нито са я полагали, нито са хора. Не отива на добре работата в БГ никак!!!!!!
56
19
 
7
 
! Отговори
реалист до"възм преди 8 години
Трагични инциденти е имало и винаги ще има..... Я ми кажете , ако сте на спешна операция в "Пирогов" и хирурга ви зареже на масата ,за да дава първа помощ на вероятно пострадал на улицата как ще го приемете?!?!Защо "съвествите" свидетели не са пренесли човека на територията на " Пирогов"?!?! Това не е ли също Човешки дълг?!?!
55
2
 
22
 
! Отговори
магив преди 8 години
Срещу 20 лв щяха да го вземат веднага пушещите отвън носачи.Такива мишоци са в Пирогов.Докато незаиграе калашника няма оправия.Бог да го прости човека.
54
0
 
2
 
! Отговори
Ивайло преди 8 години
До АнонименЗвъняхме на 112 , линейката дойде на 14тата минута , ама беше късно.
53
5
 
33
 
! Отговори
Тони преди 8 години
Щом персоналът, според доктор Сопотенски, работи само на територията на Пирогов, това означава ли, че и Хипократовата клетва важи само на територията на Пирогов за тези доктори?
52
4
 
15
 
! Отговори
Калина преди 8 години
Малко се бие в тази държава!
51
3
 
42
 
! Отговори
кръстоносец преди 8 години
има едно нещо вика му се Човечност. то няма нищо общо с права и задължения а със съзнанието на индивида. що за хора биха оставили човек да умре след като имат познанията да помогнат. дяволи.
50
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
" Според ръководството на Пирогов, въпреки че не е в задълженията им, медици от болницата все пак са оказали първа помощ на пострадалия."И каква помощ са оказали? Установили са , че е умрял! На 50м. от болницата!След като половин час са се правели на луди! Дали ако им бяха показали някоя и друга пачка щяха да се размърдат?!Срам за професията!!!
49
1
 
8
 
! Отговори
до 54 б.г. преди 8 години
Не пиши на ХипократПиши на омбудсмана
48
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми то и пред парламента цял ден обикалят клошари,ама на тези отвъре никой не им прави проверка защо повече от 60% са бедните хора в тази държава и *** като мухи :)
47
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пред нашето Дкц падна човекЛекарките изкочиха и успяха да окажат помощНе казаха че не са длъжниСрам за шефа на Пирогов- Голямо бездушие.
46
0
 
30
 
! Отговори
НИЛ-АТС преди 8 години
"Според ръководството на Пирогов, въпреки че не е в задълженията им, медици от болницата все пак са оказали първа помощ на пострадалия." ТИ ПЪРВАТА ПОМОЩ!
45
2
 
23
 
! Отговори
оставка за Москов преди 8 години
Хипократ не може да се пребори с министър МосковМосков забранява на екипите на спешна помощ да транспортират болни в частните клиники. в същото време държавната Пирогов не се смята за длъжна да помага на хората. Оставили човека да си умре пред очите имМосков -оставка