Мъж почина на спирка пред "Пирогов"

От болницата се забавили с помощта, министерството започват проверка
Обновена: 28 юли 2015 22:20 | 28 юли 2015 22:14, Анисия Иванова
142
Мъж почина на спирка пред "Пирогов"
Снимка, архив Булфото

Мъж почина на спирка на градския транспорт пред "Пирогов". Според очевидци, медиците от болницата не са оказали навременна помощ на припадналия, съобщи bTV.

„Ние им казахме "Елате, лежи човек!", те се скриха вътре. Имаше поне 7-8 човека с престилки пушеха отвънка, веднага се скриха вътре. Няма такава държава”, коментира един от свидетелите. Инцидентът се е случил около обяд. Докато чака на спирката, възрастният мъж припаднал.

„Човекът почина, половин час беше адекватен тук на спирката, каза – „Зле ми е”, лежа, аз лично влязох вътре в болницата да повикам помощ. Полицаят ми каза, че те нямали право, трябвало да дойде линейка, за да го вземат, на ето, виждате, няма и 50 метра от Пирогов”, заяви очевидецът.

От СДВР казаха, че са проверили случая и че свидетелите на инцидента не са разговаряли с дежурния полицай, а със санитарите и с частните охранители на Пирогов.

„Очаквах някаква реакция - все пак това се случва пред болница, още повече пред Пирогов, най-голямата болница за спешна помощ в България”, коментира свидетелка.

Според ръководството на Пирогов, въпреки че не е в задълженията им, медици от болницата все пак са оказали първа помощ на пострадалия.

„Заедно с лекар са отишли на спирката, посрещнати от "будните" граждани с "малко ви бият". Персоналът на Пирогов работи на територията на Пирогов. На улицата, в градинките отговорността е на Спешна помощ. Въпреки всичко нашият персонал, докато дойде спешна помощ, за да не се губи време, са отишли и са взели човека, и са го вкарали в шокова зала, където са му направили опити да бъдат възстановени жизнени функции, но е починал”, обясни д-р Стоян Сопотенски.

От Министерство на здравеопазването съобщиха за bTV, че започват проверка по случая с починалия до Пирогов мъж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още по темата: Пироговспиркапочинал
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
4
 
10
 
! Отговори
Hermann преди 8 години
Ще дойде Видов ден ;)
43
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пред Сити клиник стана катастрофаОхраната съобщи в спешното и веднага лекари и сестри се отзоваха, нищо че беше на повече от 500 м от входа на болницатаХората оказаха помощ до идване на екип на спешна помощ за да извози пострадалите( в Сити клиник няма травматология),ама е частна клиника и си държи на лицензаМинистърът го е ударил през просото
42
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Шефовете на Пирогов се самозабравихаЖивеят като недосегаемиМинистерството е в техни ръцеСега министърът няма да ги накаже, защото е зает да се бори с "частните" болнициТой е узаконил геноцида и е забранил на спешна помощ да лекува болни,които са посещавали "частни" болнициАко хората не искат да се лекуват в "пирогов"- остават на произвола на съдбата
41
7
 
32
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 8 години
"въпреки, че не е в задълженият им, медиците от болницата ВСЕ ПАК са оказали първа помощ на пострадалия" !!!!! Не е в задълженият им ли? А тези същите, за да станат медици, не са ли положили Хипократова клетва??? Не лош, а много лош мат'рИЯл!!!
40
5
 
19
 
! Отговори
да преди 8 години
Бой по *** кратуни с белите престилки.Видяха се в пари и се самозабравиха.Народа е беден и те се мислят за много велики.Бедния народ може да борави и с дърво.
39
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Идеалите умряха със законите.
38
4
 
47
 
! Отговори
Андрей преди 8 години
Гледах репортаж и оня търбух-началника на Пирогов! Изключително арогантен субект! Подиграваше се на гражданите сигнализирали за припадналия и определя територия на която лекарите от Пирогов ще оказват медицинска помощ,все едно не е чувал за Хипократова клетва! Все едно не е виждал частни леки коли със стикер на червен кръст и надпис "лекар",което означава ,че човекът в тази кола е готов да помогне и извън работното си място!Честно казано ако имах власт този щях да го пребия с тояги!
37
0
 
1
 
! Отговори
... преди 8 години
До пена"индивидуалисти" proizvejda capitalisma, ne socialisma, da ti e666a maikata prosta selska
36
10
 
9
 
! Отговори
пена преди 8 години
Най-голямия проблем са поколениятя от злобни лицемери и "индивидуалисти" произведени от комунизма. Държавата няма да се оправи преди тия хора да измрът...
35
4
 
32
 
! Отговори
ко преди 8 години
Еми сори, ама МАЛКО ги бият. Какво значение има протоколът когато на метри от теб някой умира?! Нали уж клетва са давали. дръжки. Толкова ли няма една носилка на колела да изтичат да го качат човека. толкова ли не могат тия "санитари" да намерят 1 доктор. БЕзумието и непукизма са на съвсем друго ниво.
34
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И какво като започват проверка? Този филм вече сме го гледали. Никой нищо няма да направи, на никой не му пука и никой няма да е виновен! Така е защото ние го позволяваме!
33
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пожелавам близък роднина на докторите, отказали лечение *** по същия начин. В тоя свят трябва все пак да има някаква справедливост!
32
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не може да размахваш бухалки и ножове и да апелираш за хуманизъм
31
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Безразличието на очевидците го е убило. За София не е новост.В провинцията при такъв случай хората го грабват на ръце и го мъкнат до болницатаОсвен това спешният номер е 112 и ако си знаеха правата и се обадят, то диспечерът можел да насочи екипСега е късно
30
3
 
25
 
! Отговори
Parcuc преди 8 години
Моят дядо пред мен за малко да го убият големите професионалисти в Пирогов. Рутинна смяна на катетър (която се прави за 10 минути) се превърна в битка за живот след като го разкъсаха отвътре и почна да шурти кръв като за световно. Оня ръга ръга на сляпо - нещо страшно. Оттам 10 дена престой в болницата (по 3лв за телевизор на ден) не знам си какви парички тук, не знам си какви парички там. Беше по Коледа, от шокова в отделението докато го прекараха го простудиха, милия. Ей това е БГ реалността.
29
20
 
9
 
! Отговори
до анонемен 35 преди 8 години
Не са говорили с лекар,а с охраната на входа и със санитаритеТе какво общо имат с ХипократАма 45 години комунизъм и атеизъм направиха хората безразлични к м чуждото нещастиеГражданите на спирката можела да пренесат човека до болницатаболницата - 2 крачки са
28
3
 
38
 
! Отговори
Ивайло преди 8 години
Шефът на Пирогов е нагъл лъжец.Аз бях очевидец на случая с още 4ма колеги. Аз влязох в болницата да поискам помощ за човека,и нещастникът на вратата едва ли не ме изгони. Пълна лъжа е ,че са реагирали да го спасят- излезнаха двама със сини престилки и носилка 40мин. след като се развикахме да дойде някой и всички така наречени медицински лица се сбутаха на вратата кой да се скрие пръв в болницата. Двамата нещастници само констатираха, че човека е починал , а 5 мин. преди това говореше \\\\\\\\\\\\\\\"лошо ми е , лошо ми е\\\\\\\\\\\\\\\" . Не го вдигнахме защото се виждаше че е с бинтове на к
27
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това да си лекар дал Хипократовата клетва, да ти кажат, че наблизо умира човек, а ти да се скриеш... Какви долни и гнусни "хора" съществуват, чак не е за вярване.
26
3
 
12
 
! Отговори
galya преди 8 години
Мдаааа, злобна съм разбира се .... защото ей такива "будни" граждани като теб не схващат идеята .... няма смисъл да обяснявам, който може да "чете" ще разбере.
25
13
 
11
 
! Отговори
до 27 галиа преди 8 години
Вади нож и се гръмни та да ти мине злобатаКак може "будни"граждани да не тамерят начин да окажат първа помощ на пострадалНа ръце да го бяха носили,щяха да го занесат до входаАма не-началници смеГотови сме да умрем,ама няма да си цапаме ръцете да пипаме болен човек