Живот при маме и тате – българска му работа, или?

Въпрос на народопсихология или пък на нисък стандарт
31 юли 2015 12:00,
183
Живот при маме и тате – българска му работа, или?
Снимка: Bulgaria On Air

Защо повечето млади българи живеят до късно със своите родители - въпрос на народопсихология или на нисък стандарт? Отговорът на този въпрос потърсиха колегите от Bulgaria On Air.

Росица е на 26 години. Живее в къщата на родителите си, където са събрани 3 поколения под един покрив. Макар често да има сблъсъци на мнения, споделя че пълната къща създава приятна атмосфера.

"Общо взето сме доста голямо семейство. Аз имам две сестри и сме свикнали винаги да има хора във вкъщи, винаги да е шумно, винаги се случва нещо. Много често имаме гости, много често правим семейни вечери. И така, забавно е", твърди тя.

Продължителната зависимост на младите често ги прави обаче безотговорни, смятат психолози. Това може да забави развитието им и да наруши социалните им контакти.

"Хората изпадат в една фалшива представа за свободата си и за способността си да се справят с ежедневието си, разчитайки преди всичко на това, което вече другите правят. Знаете, когато родителската двойка продължава да доминира едно младо семейство, под него друго поколение, има вероятност колкото и да помагат да се окаже контрапродуктивно", настоява Пламен Димитров, който е председател на Дружество на психолозите.

Има ли животът с родителите своята добра страна,? Отговорът вижте в следващото видео

Още интересни новини и анализи, гледайте в bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеки , който се отделил от тяхните е ... в чужбина и не иска да чуе за бг :) Тук таме има изкл.
82
2
 
31
 
! Отговори
Стамат преди 8 години
Колкото по-рано се изнесеш, толкова по-добре!
81
5
 
27
 
! Отговори
до смях преди 8 години
На истинските мъже им писна от разни гелосани или нацепени и брадясали 30 годишни въздухари ,които цоцат от мама и тате. Затова има толкова злобни коментари,защото едните бачкат и не се гаврят със родителите си а другите им свалят кожата и само се надуват по кафетата-Въздухари!
80
7
 
25
 
! Отговори
смях преди 8 години
знаете ли защо има толкова негативни коментари , за момчетата които били мамини синчета и живеели при тяхните .Отговора е защото пишат много златотърсачки , които искат да се нанесат при някое не мамино синче и да му стажнят животеца . Няма да им е удобно под един покрив със свекървата , друго си е да магат да си мърсуват с други мъже , докато работливите им мъже работят по цял ден за да плащат ипотеката.
79
11
 
10
 
! Отговори
софиянка преди 8 години
До носителите на прогрехаханай смешния пост . Определено топ 100носителите на прогреса сте били .... по скоро носители на разврата . Избягали от село , но селото не е избягало от тях .Готови на всичко само и само да не се върнат в родната си къща , готови на ..... , яко лицемерие , интриги , само и само да прецакаш конкурента от другото село , да не би да се уреди тя с някой мързелив софиянец и да си изработи с прогрес прибиваването в града.Пред очите сте ми такива носителки на срамни ...
78
13
 
14
 
! Отговори
Анонимна преди 8 години
Две поколения под един покрив не могат да живеят. Така име по изгодно на някои.Няма нищо по - убаво от това да сисамостоятелен и да разчиташ само на себе си. И не мога да приема оправдания от сорта на- наемите са високи и живота е скъп.Напротив като имаш желание да се развиваш и работиш здраво можеш ад си позволиш повече неща. Но мързела не мори, а мъчи са казали старите хора!!!
77
1
 
20
 
! Отговори
GERB преди 8 години
Отговора на въпроса е нисък стандарт-основен проблем на българина ! Никой нормално-мислещ млад човек не иска да е ситуация, като Всички обичат Реймънд. Макар че там са две съседни къщи, но все пак :)
76
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И да живееш до живот при тях важното е да работиш
75
3
 
16
 
! Отговори
хаха преди 8 години
до роси на 26Роси не е нужно да напускаш дома си , и на мен ми харесва да има повечко хора , а пък и в твоя случай имаш още две сестри , така че не бързай , аз ще се пренеса у вас .Така няма да ме упрекват , че съм мамино синче , защото ще съм заврян зет с две балъдъзи.А нека ми е лошо
74
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Един приятел има три апартамента и пак живее при майка си. Като го питах защо при условие, че има възможност да живее сам, той знаете ли какво ми каза: "За какво ми е да храня и да издържам един ***? Дори мач по телевизията не мога да изгледам като хората, без да ми дъдне нещо на главата."
73
3
 
16
 
! Отговори
без заблуда преди 8 години
Росица е на 26 години. Няма си приятел. Има си ви*ратор.
72
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 98и защо пък трябва да се жени ..днес около 60 % от децата които се раждат в БГ са извънбрачни .а на всеки 3 сватби има по един развод .по добре да си харчете парите за себе си и родителите , отколкото за неблагодарни парцали , които утре ще те изритат защото са намерили някой с парички.
71
22
 
31
 
! Отговори
носителите на прогре преди 8 години
На много от софийските момичета и момчета не им се работи. Защото са глезени и са на издръжка на мама и на тати. Успоредно с това, на много момичета и момчета от провинцията им се работи и те виждат шанса си в София. Именно тези, от провинцията, са носителите на прогреса. Останалите са търтеи.
70
21
 
27
 
! Отговори
Пълни боклуци! преди 8 години
Живеят при мама защото са женчовци.Страх ги е да се оженят и да имат семейство, в едно семейство 2ма носят доходи и пари има, ама те лекетата станали на 30 и чакат на мама......Пълни ***!
69
9
 
33
 
! Отговори
дам преди 8 години
До Жена 38 гточно пък вие не ми говорете ...покрай мен е пълно с такива на по 30 плюс годишни моми , които си мислят че им е рано за деца , било им време за кариера , да се развивали и не усещат как се събуждат на 40 и се чудят да раждат ли или да си броят спечеленото .За тях е важно да не си нарушават фигурата , да имат последния модел телефон за да си правят селфита за да дразнят други себеподобни стари моми , колко са щастливи
68
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По-вкусно от мама никой не готви. Мъжете от това се страхуват. Ще излязат да живеят с някоя кукона, на която и двете и ръце са в *** и единственото, което може да готви е омлет. След това почва да се прави на важна и заявява, че ще се купуват само готови готвени ястия от заведението отсреща. И за какво да се излиза тогава в самостоятелен апартамент? За едното *** ли? И това омръзва, особено ако е с една и съща жена дълго време.
67
4
 
16
 
! Отговори
мислете преди 8 години
Виждам , че в последните коментари се защитава тезата за наем ...Реално наема в Сф е около 500 лева минимум за прилично жилище , но какв се случва след 20 години ....Ако сега си мислите , че сте голяма работа и отделяте за наем а останалото го изяждате и изпивате , като наближи време да се пенсионирате , дали пенсията ви ще стига да си плащате наема .Едно е под наем на 30 , друго е на 60 и нагоре .. оставяш си на улицата от раз , а ако си плащал ипотека ,продаваш на 60 и излизаш под наем
66
10
 
19
 
! Отговори
Жена 38 г преди 8 години
Твърдо съм против да живеят няколко поколения под един покрив, прекалено ограничаващо е. Само оплаквания, че заплатите са малки, работи не само на заплата, мисли, отвори собствен бизнес, отиди в чужбина да работиш. Страната на мрънкащите, на принципа тате носи, мама меси.
65
6
 
6
 
! Отговори
x преди 8 години
4 теми на фокус днес, две от които:"Живот при маме и тате българска му работа, или?""Българчетата - най-безделните младежи в ЕС!"не мисля че е нужно да се коментира каквото и да било повече...
64
4
 
17
 
! Отговори
хаха преди 8 години
Вярно е това , което ви казват философите тук. Дават пример , налагат ни че редното било като на запад , те само редни неща правят там .Гейбракове и подобни евроценности .Като ви покани сина ви на сватба със зетя , ще се радвате колко са самостоятелни .Виждаме ги , що за пример ни се сочи.Отидете до Слънчака и ще се нагледате на самостоятелни примери на по 15-20 годишни , повръщащи , правещи секс по улиците и не знаещи къде се намират , ама и за какво им е като те вече са самостоятелни хора