Планинари от Разлог развяха флага ни на Брайтхорн

Всяка година групата предприема изкачване на високи върхове
4 авг 2015 17:00,
2
Планинари от Разлог развяха флага ни на Брайтхорн
Снимка: Община Разлог

Група от 36 планинари от Разлог развяха българското знаме, стъпвайки на алпийския граничен връх Брайтхорн /4165 метра/ между Италия и Швейцария, съобщиха от общината в Разлог.

Групата е била съставена от членове на туристическите клубове "Планинарка" и "Погледец" към туристическото дружество "Пирин" - град Разлог. Всяка година те предприемат екстремно изкачване на високи планински върхове в Европа.

Планинари от Разлог развяха флага ни на Брайтхорн

От Брайтхорн се разкрива една от най-зашеметяващите гледки в Алпите, разказват участниците в планинското приключение. Според тях добрата физическа и психологическа подготовка на всички членове на групата е била от ключово значение за изкачването на връх Брайтхорн.

В деня преди да го атакуват те са направили пешеходен трекинг в подножието на връх Матерхорн, изкачвайки се до 3450 метра над морското равнище.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
ало нюза преди 8 години
Не че нещо ама този връх всеки ден го качват по 50 до 100 човека. Ама вие продължавайте да пишете статии де. Човек се чувства така информиран от вашия сайт.
1
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз пък през уикенда се бях спуснал в дебрите на гората. Hе развях нищо, защото не съм самоххвалко но се заредих с енергия.