Събират 3000 лв. за баба Божия – глобата й за канабиса

В Самуилово е открита банкова сметка на нейно име
25 сеп 2015 10:56, Анисия Иванова
22
Събират 3000 лв. за баба Божия – глобата й за канабиса
Баба Божия. Снимка: БНТ

В петричкото село Самуилово събират пари за баба Божия, която трябва да плати 3000 лева глоба заради отглеждане на канабис.

Над 82-годишната жена висеше опасността да влезе в затвора, след като преди 8 години в имота й униформените изкорениха индийски коноп и за това тя получи условна присъда. След това за втори път, през 2011-а година, в нивата й, между фасула, полицаите намерили засадени корени с канабис и районният съд в Петрич й даде ефективна присъда от година и половина.

Още по темата

След съдебни дела, продължили над пет години, тя бе оправдана преди месец. Окръжният съд наложи на възрастната жена само глоба от 1000 лв., както и да плати съдебните разноски в размер на 800 лв.

От кметството обаче обясниха, че жената трябва да плати общо 3000 лева.

Причината е, че от НАП я санкционирали преди няколко дни, с което сумата нараснала, съобщиха от кметството. На баба Божия все още не са й казали, за да не я тревожат. Ако не плати глобите, ще трябва съдия изпълнител да й изземе имуществото. Съседите й разказаха обаче, че вече институциите са й взели най-важното – здравето и спокойните старини.

Повече от месец, след като баба Божия бе оправдана по делото за отглеждане на канабис, жената сподели, че се срамува и не иска да говори след всичко, което й се е наложило да преживее на стари години, съобщава БНТ.

"Не съм виновна за нищо, но вижте какво ми се случи. Срам ме е да изляза в селото, макар че не съм нито лъжкиня, нито крадла", казва Божия.

Жената иска сама да заплати глобите, ако може да събере толкова пари, но с пенсията й това е невъзможно. За около месец в сметката й са събрани около стотина лева. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тази баба да напълни две торби с взривове и да им ги занесе. Поне да знае за какво ще лежи... докато не почнем да ги трепем тия бирници - до тогава ще ни тормозят..Тъпите полицаи си затварят очите за наркокартелите из цялата страна, баба Божия ли ще им счупи монополите.
10
0
 
3
 
! Отговори
ras преди 8 години
da biaxa dali smetkata da pomognem na milata jenica
9
0
 
9
 
! Отговори
ICo преди 8 години
Добре де... поне сметката да бяхте написали, да помогнем на жената.
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Платете я в жълти стотинки обаче.
7
1
 
1
 
! Отговори
Насекомикс преди 8 години
До МомоНевъзможно е да се мисли логично без да е употребено упойващо вещество. Изобщо, без упойващо вещество, нищо съществено не може да се случи.
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тъпите журналисти пак не са засегнали най-важния въпрос. Кой е засадил дрогата. Поне някаква оправдание някаква официална версия да бяха дали. Едно интервю с бабичката да каже от къде се е взело растението. Теория поне. Едва ли се напушват с дядовците след паша :D
5
1
 
3
 
! Отговори
Момо преди 8 години
Някой ли си какъв си не те знам.Никога не съмупотребявал упойващо вещество в живота си и нямам желание да опитвам.Разсъждавам напълно логично по този въпрос и смятам, че е глупаво да забраняваш нещо, което е напълно естествено.
4
2
 
13
 
! Отговори
ист преди 8 години
Позор. НАП посегна и на най бледните. Стотици кредитни милионери НАП не ги закача. Ако съберете тези 3000 лева, някой чиновник ще ги открадне. Да си спомним за КТБ - бог да прости 4 милиарда.
3
2
 
11
 
! Отговори
Момо преди 8 години
Добре, ама няма за 5 стотинки логика в това.Все едно да забраниш въздуха.
2
4
 
13
 
! Отговори
NqKoi преди 8 години
Дайте да отворим една сметка и да съберем парите за жената. Това цялото е ненормален цирк
1
6
 
26
 
! Отговори
Момо преди 8 години
Докога ще е незаконно да отглеждаш напълно естествено растение? Никаква логика няма в това.