Сидеров отвръща на удара, иска имунитета на Цацаров

"Атака" ще търси за това подкрепа сред депутатите
Обновена: 12 окт 2015 18:15 | 12 окт 2015 18:12, Веселина Йорданова
142
Сидеров отвръща на удара, иска имунитета на Цацаров
Волен Сидеров. Снимка: архив, БТА

Партия "Атака" започва процедура за сваляне на имунитета и отстраняване от длъжност на главния прокурор Сотир Цацаров, обявиха от партията.

Още по темата
Националистите искат да съберат подписите на 1/4 от народните представители, с което да се поиска от президента Росен Плевнелиев да отстрани от длъжност главния прокурор с мотива "системно неизпълнение на служебните задължения".

От "Атака" заявяват, че ще представят на народното представителство десетки случаи, в които прокуратурата не си е свършила работата.

От партията също така смятат да сезират 1/5 от ВСС за основания за разследване на Сотир Цацаров за престъпление по чл. 308 от НК (за съставяне на неистински официален документ или преправяне на съдържание на официален документ - бел. ред.).

На това основание 1/5 от ВСС може да поиска сваляне на имунитета на Цацаров и разследването му, уточняват националистите.

По-рано главният прокурор Сотир Цацаров внесе в парламента искане за сваляне на депутатския имунитет на лидера на "Атака" Волен Сидеров и депутата му Десислав Чуколов.

Исканията са заради разследването от прокуратурата на хулигански действия на двамата. То започна след като в нощта срещу събота Сидеров и Чуколов станаха герои в инцидент в центъра на София.

Тогава двамата предизвикаха проверка за контрабанда в магазинче, а собствениците му ги обвиниха, че са се саморазправили с тях.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още по темата: Волен СидеровАтака
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
8
 
18
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 8 години
Бърз преглед на Конституцията показва, че такава възможност не съществува, защото ал. 4 на чл. 129 е обявен за противоконституционен (вероятно поради нарушаване на принципа на разделение на властите). Явно че в Атака още не са изтрезнели и четат някакви текстове на Конституцията от преди 10 г.
42
13
 
34
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
Не е *** Сидеров, прости са тези дето го вкарват в парламента!
41
6
 
26
 
! Отговори
Бай Миле преди 8 години
А така, Волене, разкажи на народа Цацата как играе с мафята
40
13
 
19
 
! Отговори
мен преди 8 години
Смешника преди избори винаги прави шоу да не го забравят , кумеца на Ахмед Доган НЕ СЕ ЧУДЕТЕ НА ПЪРВАТА МУ ЖЕНА ДОГАН БЕ КРЪСТНИК А БОЛЕН Е КРЪСТНИК НА ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ. А СЕГАШНАТА МУ Е СЪДЕНА ЗА КРАЖБА ОТ КАЗИНО.
39
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От мнте алкохола хората превъртат, справка ММА боеца в Бургас. Само че, Чуколов гледаше като ***, а Волен подкачаше смешно.
38
13
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Джуджето превъртя...
37
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
пречиствателната станция за спирт говори...
36
10
 
24
 
! Отговори
deso преди 8 години
Спри да друсаш и да дразниш цял един народ ве долен наркоман.
35
7
 
13
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 8 години
Mnoogo e umen Bolen i v toaletna da go zaklyuchat vse shte nameri kakvo da yade.
34
2
 
9
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 8 години
A sega uvajaemi,ako naistina mu svalyat gashtite,iskah da kaja imuniteta,shte go osvidetelstvat.Ne zatvora,no ludnicata e instituciya,kudeto shte uspokoyat Volen Siderov i shte razkusat ZAVISIMOSTTA MU OT ANFETITE+KOKATA DETO MU PURJAT MOZUKA.A CHUKOLOV E LESEN
33
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Анти рашист ти сигурно си ***
32
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
има ли държава? някакъв си *** и всички да му мълчат. обидно е.
31
15
 
15
 
! Отговори
анти рашист преди 8 години
Така изглеждат *** на Путин... имитират жужето в български условия. Бащицата пък се разпищолил в Украйна и Сирия...
30
19
 
9
 
! Отговори
izbory преди 8 години
колкото и да е парадоксално атака е единствената опозиционна партия, страната е попаднала под управлението на само една партия и нейните сателити, медиите са изчезнааи и са станали говорители на управляващите, вместо да предложат независима позиция и коментари/затова се иска смелост и интелект/ и да не дават на властимащите денонощен достъп до изяви, като хората са оставени сами да се управят и дори не са забелязвани от управляващите
29
14
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Долен и Чичолина са най-обикновени наркомани и пияници, но поради капризите на съдбата са с имунитет, което е невероятна подигравка. Помните ли как имаше предложение депутатите да дават тестове за употреба на дрога, и кой беше категорично против?
28
14
 
23
 
! Отговори
гневен българин преди 8 години
Комплексираният Сидеров почти набил "жената зад щанда", нали е Голем мъж! Сериозно - ако този ми нахлуе в обекта на бизнеса по тоя начин, преди да дойде полицията, ще му строша главата като на ***. Ще го заснемат камерите ми, вкл. със звук и след това прокуратура и съд до дупка. Жалко, че някой не му е строшил гръбнака все още, ама това е, защото са безгръбначни всички сидеровци!
27
11
 
23
 
! Отговори
УЖАС преди 8 години
Има ли някой нормален в ТАЯ партия АТАКА,аз знам няколко,които са по зле и от БОЛЕН ПСИХОТО имам чувството че само психясали членуват в АТАКА
26
10
 
20
 
! Отговори
атакист в атака преди 8 години
Кокаин, мегафон, маса, перхидрол, усмирителна риза - пълно бойно снаряжение на елитния атакист!
25
6
 
7
 
! Отговори
надцакването преди 8 години
Аз пък искам имунитета на Господ, ай да видим ся Болене кой е по тарикат?
24
7
 
18
 
! Отговори
хаха преди 8 години
Цирк бАТАКА, точно преди изобрите, започна с евтините театрални представления със слаби актьори и некадърни сценаристи!