Отгледахме си цяло едно поколение безработни!

Висят по барове, по молове, момчета с огромни мускули и рамене...
Обновена: 29 дек 2015 12:07 | 29 дек 2015 10:22, Камелия Цветанова
381
Отгледахме си цяло едно поколение безработни!
Снимка: flickr

В България е отгледано цяло поколение, което смята, че не е длъжно да работи, смята лидерът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов.

"От 1992-а година насам имаме едно цяло израснало поколение и е захванато следващото, което е убедено, че не се работи. Тук не говорим само за малцинствата", коментира той пред Нова телевизия.

"Те не просто не желаят, те са убедени, че не се работи. Ето ги, висят по барове, по молове, момчета с огромни мускули и рамене и не знам за какво им служи това вместо да почетат малко книги, да поработят, да получат някой занаят", продължи Манолов.

Според него обаче населението в световен мащаб обеднява с развитието на технологиите. 

"Само 3D принтерите са способни да изместят от пазара на труда много хора. Ако се върнем във времето на Йовков и Елин Пелин с многото жетварки, сега нещата са много различни - минава един трактор и готово", мотивира се синдикалистът.

Той предупреди още, че ресурсите на планетата не са неограничени и заради това също все по-малко работни места остават на разположение, а хората се увеличават.

"В един момент тези толкова много хора няма да има какво да работят", коментира Манолов.

По думите му необходимата месечна издръжка за един човек у нас е 500 лева, което надвишава минималната работна заплата.

Навсякъде в света работещите бедни се увеличават и така дори хората да работят, пак живеят в ограничения, обобщи лидерът на КТ "Подкрепа".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


381
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Георги Ламбуров 26Как ги спечелиха?Ами с разкрачена поза.
22
17
 
30
 
! Отговори
BG преди 8 години
Учи мама да не работиш - нали така беше при комунизма. Честния труд се презираше, а се величаеха чантаджиите ! Типичен пример БАН - всеки знае как при комунизма се влизаше в БАН и какво правеха т.нар "учени". Дойде "лошата" демокрация, и кранчето спря ! Айде по кафенета!А тия дето се оплакват за ниските заплати - имал съм подчинени като тях! Не знае език, от комютъра разбира само да гледа филмчета и мачове, дипломата му 3,50, непрекъснато закъснява за работа, ама иска 1000 лв заплата !
21
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За всичко е виновно 5 вековното турско робство! Затова не купувайте турски стоки!! Боят настава, тупат сърца ни, ето ги близо наш'те душмани ...!!
20
4
 
37
 
! Отговори
Don_Dukov преди 8 години
Нормално да има такива хашлаци дето са по заведенията и кибичат и се фукат с тъпите си кифли.Такива са на принципа да са живи и здрави мама и тати да им дават парички и те са се развяват.Да обаче всичко си има своя край.Като ги натисне живота да ги видим какво ще правят после ще киснат ли по кафета и барове - ще киснат на-най!На бас че и тук дето давате коментари има такива като описаните в статията - жалки мазни хейтърчета да го .....!!!
19
3
 
48
 
! Отговори
ME преди 8 години
До Друг работодателNeshto si se obyrkal. Ako svyrsha rabotata za denq shte mi platish 500 lv da kajem. Ako svyrsha obache 2 puti poveche rabota za denq ot normalnoto pak shte mi platish 500 lv. Zatova kato svursha rabotata za denq shte se podpiram kolkoto si iskam. Problema e v takiva NEobrazovani rabotodatelcheta kato teb, koito si mislqt, che rabotnicite sa im dlujni i dori ne se otnasqt kum tqh s neobhodimoto uvajenie !!! Vse pak tezi hora ti izkarvat parite.. Sorry za shliokavicata ...
18
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 25А ти ги водиш начело...
17
13
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
IT и те ще са скоро бита карта, както стана с инженерите едно време - пренасити се пазара и нямаше работа. Пълно е с програмистчета за по 1000 лв заплата, едва връзват. Пък и тия технологии толкова бързо се сменят, че трябва наистина да си много добър, много да учиш, постоянно да се квалифицираш, за да си конкурентно способен.
16
1
 
39
 
! Отговори
работник преди 8 години
До Друг работодателКато се изкарва заплата а не се плаща, защо тогава подписваш смешен договор за 500 лв ? Никой няма ти даде някакъв бонус повече от два пъти годишно било то дори и по 1000 лв да е. Стигат ли ти смешнико тез пари да имаш семейство и дете което да не гладува и в съшият момент да плащаш всички сметки ? СТИГА ЛИ ТИ ??
15
0
 
44
 
! Отговори
Иванов преди 8 години
Мускулите им са да бройкат. Родителите им ги хранят ,като не могат най-лесният начин е автоджамбазията , кражбите и неркотиците. Бумът се очаква след 10-тина години.
14
13
 
50
 
! Отговори
BG преди 8 години
Ами след толкоз години комунизъм, какво може да се очаква ?!?! Всеки знае старите занаятчии, за които професията беше призвание и престиж и който занаятчия никога не поставяше стока в дюкяна си за която не беше сигурен че е 100 % качествена ! Щото никой не си плюеше на занаята и професията !Дойдоха комунистите и най - некадърните работници взеха че станаха най -преуспелите в заводите щото станаха партийни членове и секретари ! Я, да си спомним кога България е била икономическо чудо !
13
2
 
52
 
! Отговори
До фитнес въшкар преди 8 години
Въшкар, спирай анаболите и чети книги защото ти личи ,че главата я носиш само за прическа. Кой ще те вземе пък тебе на работа? Какво предлагаш? Такива като тебе има във всяко село-яки и про.сти
12
7
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До фитнес въшкарКолко са ИТ информатикаторите бе. Ако всички се кфалифицират и станат ИТ информатикатори колко ще бъде заплатата в бранша?
11
1
 
65
 
! Отговори
Вуте преди 8 години
Лидерът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов би ли обяснил какво е работил преди да стане "лидер".Какво образование,каква професия има."Подкрепа" кого и как подкрепя?
10
19
 
53
 
! Отговори
До фитнес въшкар преди 8 години
Ами ако беше учил информатика за ИТ щеше да вземаш 3 000лв ама като си пр.ост фитнесджия с мускули ще мъкнеш тухли за 600лв или ще си охрана на свинарник.Кой за каквото учил.
9
2
 
27
 
! Отговори
Западноевропеец преди 8 години
До до ЗападноевропеецА тебе само бой ще те оправи! :-D
8
34
 
39
 
! Отговори
Друг работодател преди 8 години
Заплата не се плаща, а се изкарва. Ще ти платя толкова, колкото си заслужил, а не да ми се подпираш на бюрото и да чакаш да стане 5 часа, за да си ходиш.
7
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 5"Е тогава защо да работят?"Задаването на подобен въпрос обяснява всичко!Ти си част от мат'риала.................. глупав и арогантен.Такива като теб свършват .....знаем как.
6
9
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В чужбина са същите калпазани - чакат само безплатно медицинско обслужване и се интересуват "кои са социалните държави", за да могат да паразитират тия непрокопсаници. Мързеливо племе сме.
5
1
 
68
 
! Отговори
Нищо ново преди 8 години
На тези лапетии бащите им с далавераджийство направиха пари само ,че децата им всичко ще затрият и всичко ще им бъде изкупено от умни хора.....Маминото детенце не е писано случайно. Това се случва хиляди години -недостойните не могат да задържат пари с поколения защото нямат интелекта.
4
66
 
25
 
! Отговори
Западноевропеец преди 8 години
Така ще е докато БСП и Батака са в политиката. Само Герб ще ни оправят, така че гласувайте за тях!

Спонсорирани публикации