Борисов разговаря с Нюланд за газовия хъб

Очакваме реформа в съдебната система, разясни премиерът
95
Борисов разговаря с Нюланд за газовия хъб
Бойко Борисов и Виктория Нюланд. Снимка: Правителствена пресслужба

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с помощник държавния секретар на САЩ за Европа и Евразия Виктория Нюланд, която е на работно посещение в България.

Двамата оцениха като успешна форма на сътрудничество създадените работни групи за развитие на стратегическия диалог между двете страни в ключови области като сигурността, енергийната диверсификация, върховенството на закона и културните връзки. Работните групи бяха създадени в резултат на постигнатите договорености при посещението на държавния секретар Джон Кери през януари миналата година, съобщиха от правителствената пресслужба.

В контекста на световните усилия за овладяване на миграционната криза и заплахите към сигурността, Бойко Борисов и Виктория Нюланд разгледаха сътрудничеството в областта на отбраната и оцениха високо взаимодействието между правоохранителните органи в борбата с тероризма.

Силната ангажираност на общественото мнение и политическата воля на правителството са фактори, които очакваме да доведат до истинска реформа в съдебната система. Нейната цел е да предостави ефективно и справедливо правосъдие, бизнесът и гражданите да се почувстват равнопоставени с държавата, заяви премиерът Борисов.

По съдебната реформа сме си поставили две цели – важните промени в Конституцията за засилване ролята на инспектората, отчета на главния прокурор пред парламента, разделянето на ВСС и др., както и влизането на конкретни дати в парламента на пет закона – за съдебната власт, антикорупционният закон, двата кодекса и законът за борба с тероризма.

Други основни акценти в разговора между министър-председателя Борисов и помощник държавния секретар Нюланд бяха икономическото сътрудничество и енергийната диверсификация. Борисов информира госта си за стартирането на проекта за интерконектор България-Гърция и за подкрепата, която страната ни получи за изграждането на газов хъб „Балкан”.

По думите му, тези два проекта, както и започналите проучвания в Черно море за добив на газ, ще гарантират енергийна независимост на България и ще разширят възможностите за диверсификация на източници и маршрути за доставка и за част от Европа.

Премиерът постави и въпроса за съществуващия визов режим за български граждани като посочи, че страната ни е заинтересована от запазване на перспективите за разширяване на програмата на САЩ за безвизови пътувания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
zaglavieto e sbarkano Bpoluchi instrukcii ot Viktoriya
55
0
 
5
 
! Отговори
:))) преди 8 години
до 74, 75, 76Мислите, че врагът ви са руснаците и русофилите, нали? :)) Фрустрации! :))) Враг сте си самите Вие, драги! :)) Русия е цвете за мирис като партньор с ЕС в сравнение с Иран! Сбогом на европейската цивилизация, комай! :))
54
9
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
Гответе се за нова бежанска вълна....Този път--ОТ РУСИЯ!ПЕТРОЛА ----ПОД 25$/барела.Иран--заля света с петрол.
53
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
....Руската военна акция в Сирия , остана ...без ЦЕЛ!Иран влиза като доставчик за ЕС , на газ и петрол.Язък за мераците на Путин
52
12
 
1
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
Мене ме е гнус от слабоумните русофилчета, които така и не разбраха , че САЩ изигра Путин .Даде свобода на иранските авоари и вдигна забраните за Иран , и .......Персийците веднага заляха света с петрол.Цената падна , а Иран СЕ ВКЛЮЧИ ВЕДНАГА В ИЗГРАЖДАНЕТО НА ЮЖНИЯ ГАЗОВ ПОТОК!!!ГАЗОВИЯ ХЪБ НА БОРИСОВ ---ВЕЧЕ Е В ДЕЙСТВИЕ!!БОКО , пак ви изигра , другарчете.....ха,ха,хаааааааа....ТОЧНО ЗА ТОВА БЕШЕ ТУК И В.НЮЛАНД!
51
0
 
14
 
! Отговори
мен преди 8 години
ме е гнус ,че тоя ни е премиер ,а вас
50
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 33Всички маркитани псуват. Нали обслужвали войниците, какво друго да научат. Дано поне е донесла кифлички, като на Майдана, да нахрани нашите вечно гладни вождове, които 26 години не можаха да се наситят да грабят.
49
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тая защо идва тука, в БГ-то? Да инспектира новата територия на САЩ ли? Да подготви идването на зет си? Каква полза имаме от притичващите в земята на Левски, Ботев, Вапцаров, Смирненски... разните неизвестни емисари от САЩ. Само ни заглавикват, набутват ни свои "инвеститори"за да ни грабят с десет пъти по-високи цени, да не си плащат наемите и други разходи... скарват ни с държави, от които сме имали и ще имаме полза. Не им пука, че ние вече мрем.
48
0
 
7
 
! Отговори
1 преди 8 години
А, дали слънцето се обърна нежно,към американката,както се обърна към ахмет.
47
0
 
10
 
! Отговори
О Сталине мудром... преди 8 години
До НАБЛЮДАТЕЛИскаш да кажеш "Сталинка Георгиева". Герберските трикове показват най-ясно защо ние, българите, сме паднали под турско робство преди 6 века. Не че другата комунистическа издънка - Бокова е по- добра от тази, кръстената на Сталин от бързо реагирали на промените после родители, но води непочтена подмолна борба срещу силната кандидатура на Бокова. А как махаше ръце вчера, възмутена, че в света има хора, гладни защото "нямат пари" - боже мили, за малко ще удари от подмазване Банки Мун
46
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До СандоканаЩе го награди с кифличка.
45
0
 
9
 
! Отговори
кой преди 8 години
КОЙ ДОЙДЕ, КАКВА РАДОСТ,КАКВО БЕШЕ,КАКВО СТАНА,КАКВО ЩЕ СТАНЕ,ДО КЪДЕ ЩЕ СТИГНЕМ,КАКВО ЩЕ ОСТАНЕ,ГОЛЯМ СРАМ.
44
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вчера Боцко врещя, че сме прецакани и с Белене, и с Южен поток, а днес вече ще е забравил и любимия си хъб.
43
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И завода за *** още очакваме, който обеща и направи официална първа копка Боко по време на кметуването си, но още не сме го видяли. Май и съдебната реформа ще има да си я чакяме.
42
0
 
13
 
! Отговори
Сандокана преди 8 години
След като се спомена отново за газов поток през България бързо пристигна г-жа Нюланд да вразуми нашето момче Боко, което дори имаше дързостта да го нарече "Български поток". И тъй като Боко е кукла на конци, примерно ще я изслуша, ще се усмихне учтиво и чинно ще изпълни каквото му е наредено. Това поведение ще му позволи да се задържи във властта (ако не прилее чашата на търпението на хората, както се случи през 2013) и да краде парите на народа посредством строежи на магистрали и пътища.
41
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** EU !!!Виктория Нюланд. Тикво, лакей си беше и такъв ще пукнеш.
40
0
 
6
 
! Отговори
Иманяр преди 8 години
Този коментар съдържа вярно съдържание - Бойко е п е дераст
39
0
 
11
 
! Отговори
ha ha ha преди 8 години
Всъщност ни баламосват с неосъществими хъбчета, както и с промени в нашата Конституция - все нашенски, вътрешнодържавни дела.Защо трябва външни, чужди на нашата държава хора да идват и да ни се месят, било то за добро или за лошо.Премълчава се обаче основното - за външната ни политика и че тази госпожа е точно затова тук.Но това няма да го чуем или прочетем. Но след немного време ще го усетим.Както е било винаги досега.Какво ли всъщност иска и е обещано да получи от нас скъпата ни гостенка?
38
0
 
6
 
! Отговори
Пътят към София..... преди 8 години
Имаше филм с такова заглавие- Пътят към София. Та тези дни Митьо очите в София, в столичен хотел. Тези политици също , забранено за журналисти.... Пътят към София?!
37
0
 
2
 
! Отговори
Хм... преди 8 години
До знайкоДа си създадем и да си го шлифоваме! Търпение и постоянство се изисква, т.с да не се бърза -"Бързай бавно!" Да се работи в дългосрочен план, а не за днес, сега, на момента! Боабаба расте за колко година, а лукът само за една!Бързата работа е срам за майсторът!-казал някога народът. А в повечето случаи в БГ се търси бърза печалба, бързи резултати, бързи постижения, бърза реализация .....на което аз съм върл противник! Но това е много лично мнение!