420 лева майчинство? Не може, 340 им стигат!

БСП не успя да се пребори с мнозинството
177
420 лева майчинство? Не може, 340 им стигат!
Снимка: архив, Булфото

Въпреки многократните си настоявания социалистите не успяха да се преборят за увеличение на майчинството от 340 лева на 420, колкото в момента е минималната работна заплата.

От БСП за пореден път настояха да се приемат техните предложения за промени в Кодекса за социално осигуряване, но искането им не беше одобрено от мнозинството в парламента.

Още по темата

По разчети на левицата увеличението на майчинството с 80 лева на месец би струвало на бюджета около 19 млн. лв. годишно.

"България е в тежка демографска криза. Тя е една от държавите с най-ниска раждаемост сред всички държави-членки на ЕС. Броят на живородените деца в България за 5 години е спаднал с 13 хиляди - от 81 хиляди през 2009 г. е спаднал до 68 хиляди през 2014 г.", припомниха социалистите.

Според тях една от основните причини за това е обезщетението за майките, което не стига дори за елементарни нужди на бебето.

Намаляващата раждаемост е резултат на нарастващата нестабилност и несигурност на младите хора за тяхното бъдеще, смятат още в БСП.

Освен това майките, които получават обезщетение, са били на трудови договори и редовно са плащали осигуровки те си, а тези допълнителни 80 на месец могат да им помогнат да платят приблизително месечната такса за държавна детска кухня или едноседмичния разход за храна на дете до 2 години, мотивира се още от левицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
9
 
9
 
! Отговори
аса преди 8 години
Мързеливи и глупави мъже пращат жените си да просят от държавата, да бъркат в джобовете на всички други и да ни натоварват с държавен дъл с поколения напред, срам. Или са самотни майки което е още по-лошо! Вместо да вземат и да изкарат 450лв за тези деца.
15
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нека се увеличат детските на майките с минимум средно образование,а не на тези чиято професия е раждаща жена!
14
2
 
22
 
! Отговори
Мнение преди 8 години
Увеличението на парите за майчинство няма да доведе до решаване на демографската криза. Децата ще порастнат и няма да искат да рабатят за парите коита са получавали майките им като детски.Истината е повишаване на мин.раб. заплата до СМЗ за европейския съюз.Що за *** хора имаме в НС.МРЗ не можело да се повиши с указ, може и още как? Вижте САЩ.
13
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А внучето на Бойко е милардер още с раждането си.
12
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да се жалват на Бащицата. Нали те ни го избраха. Ама то не е само да се подмокряш пред телевизора, а и да помислиш тоя *** за когото гласуваш дали въобще има качества да управлява Държава.
11
38
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви майчински бе, кви са тия отживилеци от соца.Който иска да ражда деца, трябва преди това да помисли с какво ще ги гледа.Откъде накъде аз ще плащам на някаква селска кифла, довлекла се в София да си прави кефа.Да й плаща мъжът й.
10
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чаветета на избирателкити ти искат да ядат.Бойко, не чуваш ли бре - нахрани ги.
9
2
 
36
 
! Отговори
пет 5 преди 8 години
нали последния месец дадоха 420 сега пак ли ще ги намалят на 340 а тоя 1 с коментара - да ти кажа нещо - когато единия родител е работещ, а другия е на 340 / отнася се за втората година от майчинството/- то тогава и 80 лева не са малко покрива - детската градина на едното и половината детска кухня на друготоа бе помощ си е - това са си 4 пакета памперси или 4 кутии мляко имах период само млякото на едното беше 8 кут. на месец а то не е единственната му хранадържава на просещите-работещи
8
3
 
38
 
! Отговори
удри преди 8 години
Борисова България!Борисово време!Цар ТИКВА!
7
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сидеров най-новият български мъченик!
6
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Tова е геноцид върху нацията, цялата пасмина която ни управлява ВЪН
5
10
 
27
 
! Отговори
ПОБЕДА преди 8 години
БСП/БКП - най- големите помагачи в каузата на ромите- ограбване и завладяване на България!
4
7
 
46
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 8 години
Значи е време да смениме мнозинството! Това мнозинство не работи за народа си а за лични изгоди !
3
15
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами и това им е много на тия кифли - да ходят да кърмят в МолаНали те ни натресоха Мутрата и крадливата му шайка
2
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Видов ден
1
28
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БСП иска повече помощи за електрората