Ути: Жирафите съществуват заради сафаритата!

Това е върховна селяния, категоричен е природозащитник
Обновена: 29 мар 2016 10:39 | 29 мар 2016 10:14,
267
Ути: Жирафите съществуват заради сафаритата!
Снимка: Twitter

Дивите животни съществуват благодарение на фермите на белите хора, в които други бели хора плащат, за да ловуват. Това заяви запаленият ловджия Ути Бъчваров по повод на появилите се тези дни снимки на футболиста Христо Стоичков до отстреляни от него зебра, жираф и други диви животни.

Още по темата

Според Ути проблемът е, че тези снимки попадат в медийното пространство. "Хората разсъждават така: тези прекрасни и красиви животни, които ние гледаме в зоопарковете и изведнъж Стоичков ги е разстрелял. Повечето от хората не оценяват това, че Христо Стоичков не е отишъл, просто защото някой го е поканил. Той си е платил за това", коментира кулинарът пред Нова тв.

По думите му, ако не съществуват подобен тип ферми в Африка, местното население ще изяде дивите животни. Ути Бъчваров добави още, че подобни услуги предлагат и нашите ловни стопанства.

Ути даде пример още с прасетата, които се отглеждат за месо. "Прасенцето няма никакъв шанс. Докато тези животни имат", коментира той.

Стела Райчева от Animal Rescue пък заяви, че с появилите се снимки Христо Стоичков е показал на цяла една нация колко е безчувствен.

"Това е човек, който всички обичаме. Той ни е донесъл толкова радост, колкото никой друг. Този човек има достъп до всички радости и веселия", коментира тя и обясни, че ако на лова се гледа като на спорт, трябва да се знае, че в спорта обикновено има двама души, които са съгласни да спортуват.

"В лова това не е така. Това е проява на върховна селяния", категорична бе тя.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По тази логика ако платя инвитрото на някоя жена, имам право да убия един човек и да се гавря с тялото му, публикувайки снимки.
122
2
 
21
 
! Отговори
Кирил преди 8 години
Ловците са жалки комплексари !
121
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вижте ни ценностната система и логиката на човеците. Ще си платя да спася някое животно да не го изядадат местните, за да може аз да го убия за кеф. Ицо е отстрелял поне 5 животни. А дали с неговите 25 кирливи бона ще се спасят поне 6?Да не говорим, че свестния човек би дал пари като дарения, а не за да трепе нищо неподозиращи животни за удоволствие.
120
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами може ли и аз да си платя, за да отсрелям Ути? А местните жители са живели с тях хилядолетия, може би и милиони години и не са изчезнали животните. Напровтив откакто се популяризира подобен тип лов, сума ти и видове изчезнаха и поне още толкова са на изчезване.
119
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
014Анонименпреди 1 часама не бе между лов и лов има разлика.Разбирам сега има мечка стръвница -излизат авджиите да я отгрестрелят.Или - гладни селяни, каков да се прави - бракониерствали някой заек. и това го разбирам.но да тръгнеш с пушката да стреляш ЗА КЕФ - не мога да го разбера!
118
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На уважаемата Стела Райчева ще посоча, че на село никой не убива животни за удоволствие, а само за храна. Дали стоичковото е върховна "селяния" или върховна "граждания", сама да си прави изводите.
117
3
 
18
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
PUти да си гледа манджите а Стойчков топките, иначе извън тези свери са си абсолютни *** и двамата.
116
1
 
20
 
! Отговори
чичо Сам преди 8 години
Плащаш си, убиваш си.Атлантическа ценност.Тази логика до тук ни докара.
115
2
 
18
 
! Отговори
преди 8 години
И така с "контролиран" обстрел изчезнаха стотици видеове и хиляди пряко и коствено зависими от тях други животински и растителни видове... последно се сещам за белия носорог така се затри.Само алчно и страхливо същество може да се натъпче на обяд и след това да ходи да "ловува" с джип и огнестелно оръжие !
114
20
 
4
 
! Отговори
Горан преди 8 години
А, бе хора... Какво сте седнали да хулите Стоичков, че ходил на сафари? Това си е контролиран отстрел, при това добре заплатен, същите жовотни са плячка и за местните хищници...
113
3
 
13
 
! Отговори
мамути преди 8 години
Оная от Охридското езеро,дето уби лебеда за едно селфи и се прочу по цял свят, според мамути е бракониер. Но това е защото не си е платила преди това . Да гръмнеш жирафче, обаче, това е чест.
112
3
 
20
 
! Отговори
Авджия преди 8 години
Не мога да разбера, каква гордост има в това със снайпер да убиеш един почти питомен шарен кон.
111
7
 
3
 
! Отговори
126 - продължение преди 8 години
Как се разбира за броя на дадени бройки животни в опредена местност? Има формули, за честотата на срещане на определени следи - стъпки, ексременти, кости и т.н. Май наскоро заради липсата на храна имаше хайка за вълци, които бяха толкова много, че слизаха по планинските села и тормозеха хората. А пък в такава дупка като Африка - сафаритата са легален начин за поминък на населението. Било водач, шофьор, следотърсач, рейнджър да гледа за бракониери.
110
4
 
15
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 8 години
Да попитам: ако някой отстреля Ути - хипопотама, но си плати за това, значи няма проблем нали така излиза по думите на самият Ути?Аз не го разбирам това ловджийството, да убиваш заради "спорт". Кърлинга е спорт, това не е! Хайде, ако след това сготвиш животното, което обаче не е от застрашен вид, тогава по- мога да го разбера, но определено не това е масовия случай при "ловуването".
109
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е контролиран отстрел. Има квота кои видове по колко бройки да се оставят, за да не доминира някой вид над другите и да се развъди толкова, че да застраши хранителната верига и популация. Всеки горски ще каже същото и хората са учили по 5 години за тая професия. Има години, в които популацията на диви зайци е толкова голяма, че са напаст за фермерите. А пък зебрите в африка с лопата да ги ринеш. Жирафите също. Ако беше гръмнал червена панда в Китай, обаче щяха него да го гръмнат китайците.
108
3
 
7
 
! Отговори
простачи с мустаци преди 8 години
Май не втасвате кое е д-ебилното . Това че на някого му прави кеф да гръмне жирафче. Ама и-диотско е , няма как да се нарече. А мамути той па и той . По добре да внимава, дружинката му да не го обърка с глиган .
107
3
 
9
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
Аз лично нямам нищо против лова, ако след това ловецът си изяде това, което е отстрелял или ако е за контрол на популацията хищници. Само заради едното убийство от засада, определено е голяма простотия.
106
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хора, преди да реагирате първосигнално информирайте се. Не се дръжте като крепостни селяни. Има интернет, прочетете защо има резервати и как работят. Не ползвайте интернета само за фейсбук и порно! 100 коментара оплюващи Ути, а той всъщност е прав. Информирайте се преди да говорите глупости. Сами се излагате!
105
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Работя в Германия и имам един колега от Набия. Той точно това обясняваше, че за да няма безконтролирано бракониерство са създадени резервати, които се издържат точно от КОНТРОЛИРАН ЛОВ! Т.е. стари животни, които вече не стават за размножаване биван отсрелвани или пък контрол на голяма популация на антилопи. Така от цял свят идват ловци плащайки огромни суми, с които резерватите се издържат. Така, че природозащитниците да се информират! Иначе щеше да е като с носорозите: по един бодигард с АК47!
104
5
 
6
 
! Отговори
Пък преди 8 години
тази световно неизвестна Стела Райчева има ли представа,колко голяма част от световния елит ходи на сафарита?