Процент от глобите за КАТ!? Това частна полиция ли ще е?

Експерт: Така катаджиите ще си купуват местата заради парите!
89
Процент от глобите за КАТ!? Това частна полиция ли ще е?
Снимка: Булфото, архив

Идеята на депутатите от РБ катаджиите да вземат процент от наложените от тях глоби, звучи като частна полиция, смята Борис Гаврилов от Българския автомобилен съюз.

Още по темата

Според реформатора Настимир Ананиев, който оглавява парламентарната комисия по транспорт, по този начин ще се "пресече корупцията при осъществяването на контрола по пътищата".

Гаврилов обаче е убеден, че такава законова промяна ще донесе още повече проблеми.

"Вече, за да стане човек полицай, ще трябва да си купува мястото, след което да получава процент от глобите. На някои хора в Народното събрание изглежда им дават процент за глупости", коментира той пред БНР.

Според него не може шофьорите винаги са виновни при лошото състояния на пътищата.

"Докога шофьорите ще карат в дупки? Докога ще караме в калпави пътища? Докога ще караме калпави коли? Докога шофьорите ще сипват най-скъпите горива?", упрекна Гаврилов.

Той смята, че парите, които се събират от глоби трябва да отиват за обучение и превенция на водачите, защото тогава нарушителите по пътищата ще стават все по-малко.

Гаврилов е убеден още, че и предложението да не може да се мине през годишния технически преглед на автомобила и да се получи застраховка "Гражданска отговорност", ако нарушителите не са платили глобите си, няма да сработи, защото, по данни на застрахователи, в страната има близо 3 000 000 коли, а "Гражданска отговорност" имат около 1 800 000.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да кажат от КАТ на кого платиха, да им прокара такъв закон ! Война по пътищата -грънци, много шум за да им върви и на тях далаверката, а от лекарска грешка умират по 15 000 души на година, но никой не търси превенция на това, защото няма как да се изкарат кинти !
77
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
кат не събира глобите а ги налага.това няма да повиши събирането на глобите а ще ощети още бюджета понеже ще се плаща за нещо което не е събрано и вероятно няма да бъде.тормоза върху водачите ще нарасне и скоро ще има пребити катаджии.и колкото повече се вдигат глобите това води до не плащането им.
76
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Започва да мирише на полицейски рекет и "терор" ! Явно на много от "умниците" в парламента им плащат за страница предложени глупости! Чудя се само каква е тарифата?!
75
0
 
15
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 8 години
ЧЕНГЕТАТА ПАК СЕ УРЕДИХА, ХЕМ ЩЕ ПРОДЪЛЖАТ С РУШВЕТИТЕ, ХЕМ ЩЕ ВЗЕМАТ ПРОЦЕНТ ОТ ГЛОБИТЕ. КАКВИТО СА УПРАВЛЯВАЩИТЕ НИ, ТАКИВА СА И ЧЕНГЕТАТА !
74
1
 
9
 
! Отговори
Оптимисти преди 8 години
На края на годината да не се окаже, че общински автомобили са направили нарушения за няколко милиона, а някой полицай вдига нова къща на плажа...
73
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
откачено предложение , още повече ще се увеличат глобите ще спират всеки втори и без причина само и само да му съчинят измислено нарушение и да наложат максималната глобичка от която да приберат процент !шега шега ама.. и пожарникарите ще взимат процент да гасят нали.. ..
72
0
 
11
 
! Отговори
Иван Иванов преди 8 години
Абе Настимире, имах те за по- разумен човек. Помисли по-реално. Полицаите ще ни подкарат на акорд. Ще откриете "нова митница". Когато става въпрос за пари всички така са се озлобили ,че ще направят всичко възможно да си вземат процента. По въпроса за Гражданска отговорност - Тази застраховка трябва да бъде за шофьора ,защото той управлява автомобила и ,ако направи злополука той е отговорен . Той е причинител на произшествието , а не самия автомобил . Толкова е просто и логично.
71
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
малоумно предложение на деформаторите номер поредно, явно простотията с палатките не им беше достатъчна
70
0
 
4
 
! Отговори
до ЛУПИ преди 8 години
ЛУПИ, да ти припомня за пловдивските полицейски шефове (и надолу по веригата), който 20г. пазеха от неприятности цер Киро!Ами варненските (и надолу по веригата), който и до момента си пазят джебчийките от Игнатиево и района!и др и дрА ти говори си... не ми пречиш. Дано поне си вярваш!?
69
0
 
3
 
! Отговори
opps преди 8 години
Решението е просто - спрете да гласувате за тъпоъгълници...Застраховката и преглада са НА АВТОМОБИЛА а глобите са ЗА ВОДАЧА: *** обаче не може да направи разликата...Давам си колата на някой без глоби и ми прави регистрацията и прегледа...Трети закон на Нютон...
68
1
 
15
 
! Отговори
не е нормално преди 8 години
ПЪЛЕН ЧОВАЛ НЕ СЕ ОГЪВА!Не е нормално разкриваемостта на престъпленията да е под 5%, а насреща ни да се реве само за пари! Тоест на 100 откраднати автомобила се откриват 5. А тези коли се движат по пътищата и КАТ би трябвало да ги локализира, а не да дебнат в храстите. Все пак те са звено на охранителния орган на републиката - МВР, а не са под шапката на финансовото министерство, че да вдигат приходите в хазната!
67
10
 
3
 
! Отговори
НОРМАЛНО Е: преди 8 години
..% от постъпленията ог глобите по пътищата ---да ВЪЗНАГРАЖДАВАТ КАДРИТЕ НА ПОЛИЦИЯТА!!ТОВА Е ---ПРИНЦИПА , НА "ЛИЧНАТА ЗАИНТЕРЕСОВАНОСТ"--на състава НА МВР!ТЕ ---ТОЧНО ЗА ТОВА ТРЯБВА ДА СЛЕДЯТ ----ЗА СПАЗВАНЕ НА ЗАКОНА НА ПЪТЯ !!!ЗАКОННО Е ---ДА ИМ СЕ ЗАПЛАЩА , ЗА ПОЛОЖЕНИЯ ТРУД!!!ГЛАДНА МЕЧКА ---ХОРО НЕ ИГРАЕ!!!!!
66
0
 
4
 
! Отговори
До 67 (от 65) преди 8 години
Съгражданино, 75% от издадените актове изтичат по давност без да са заплатени. Тоест ние (аз, ти и ост ни съграждани) ще плащаме полицейски заплати + комисьони на база издадени актове, които ще продължават да си стоят несъбрани??? И къде е далаверата неразбрах!?
65
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Та полицията отдавна е частна. Пази само управляващите и мутрите, което е все едно. Особеност при тази частна собственост е, че не плаща частникът, а робът му.
64
0
 
2
 
! Отговори
втори опит преди 8 години
До Анонимен"На времето имаше един ненормалник депутат-той пък искаше по време на работа полицаите да нямат право да носят по джобовете си банкноти,а единствено монети...."Много ти е нисък ***. Аз не мога да назова дори и един нормалник!
63
0
 
4
 
! Отговори
До 65 преди 8 години
Съвсем друг е основният проблем - че КАТ налагат санкции при едно на 100 хиляди нарушения. Какво значение има дали за това едно ще се плати или не, ако то е 1 на 99999 хиляди, които твърдо не се плащат, защото КАТ не работи.
62
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Узаконяват корупцията. На половината нарушители ще им се наложи да плащат рушвет на КАТ, за да не ги глобява, а от другата половина КАТ ще си взимат рушвета съвсем законно. Празно при КАТ няма - винаги си взимат рушвета.
61
2
 
10
 
! Отговори
Моля?!? преди 8 години
Тия забравиха какъв им беше основният проблем!А именно - несъбираемостта на издадените актове!И как една такава мярка би помогнала за подобно нещо - никак!!! Просто ще започнат да се пишат актове за щяло и нещяло - което си е чиста репресия.
60
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За КАТ разбрахме, ама искам да питам, на полицията ще удържат ли за неразкрити престъпления? Щото е редно, щом за свършена работа ще получават бонус, то и за несвършена работа трябва да има санкция.
59
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 52Да, чудесен стимул е да пишат в ревизионните актове всевъзможни глупости и после върви се съди и доказвай, че нямал си бил сестра... Иначе и рушвета не пропускат, така че не ми го изтъквай какъв чудесен пример е.

Спонсорирани публикации