Дянков: 70% от българите не са доволни от прехода!

Причините: Високата корупция и липсата на социални услуги
70
Дянков: 70% от българите не са доволни от прехода!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Около 70% от българите не са доволни от прехода, а едва 30% го одобряват, коментира в "Сутрешен блок" на Bulgaria ON AIR бившият финансов министър Симеон Дянков, който се включи директно от Лондон, където е на семинар, разглеждащ прехода в държавите.

Още по темата

Според него основните причини за разочарованието на хората са две: Високата корупция и липсата на социални услуги, каквото е лошото здравеопазване.

"Офшорките са признак на корупция, което води до неудовлетвореност. Има го чувството, че политици се облагодетелстват за сметка на обикновените хора. Дано в следващите седмици да видим нашите политици, които имат сметки в офшорки. Ще излязат имена, ако не от България, то от друга държава. Има ги в доста медии от различни страни, най-вече в Германия", поясни Дянков.

Според него, ако от списъците с офшорки излязат имена на политици и то с подробности за фирми и сметки, трябва да им се потърси наказателна отговорност.

"За бизнесмените това е по-трудно, защото през 90-те години офшорките са използвани за легитимни цели. Това ги оправдава до известна степен", уточни Дянков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дянков също е част от прехода, нещо се опитва да се дистанцира от всичко което е правил
43
0
 
3
 
! Отговори
,. преди 8 години
Tova e samo v negovoto vaobrajenie. Rezultatite ot idvastite referendumi ste sa po-blizko do nastoiastata realnost.
42
0
 
4
 
! Отговори
?! преди 8 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
41
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обаче Дянков и Борисов са от доволните - защото гепиха доста и станаха милиардери от този измислен преход.
40
0
 
5
 
! Отговори
коци преди 8 години
нов бардак със стари к...и не става !
39
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българския преход премина от пубертета направо в климактериума !
38
0
 
10
 
! Отговори
цирк преди 8 години
Всички на 10 ноември 1989 гд. мислеха че като дойде демокрацията с капитализма ще карат мерцедеси и ще ходят по Европата но ще си пак всички работа, и ще си запазят всички социални придобивки от социализма. Да ама не, международни банки и разви фондации не дават, ще продадете всичко няма да имате работа и ще чакате на нашите подаяния. Ние ще караме влака а вие ще се люшкате в последния вагон.Вие ще ни пасете овцете ще ни гледате родителите, а вашите ще измират защото ще останат сами и болни.
37
1
 
7
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
Силно занижен е процентът на неодобрение, казал го е на око, според познатите си.Истината е, че 98% не одобряват прехода. 85 % не одобряват как стана и осъзнават, че това е театро на ДС и БКП, с което симулират демокрация и пазарна икономика. С пари откраднати от спестяванията на хората, купиха държавна собственост, фалираха я и я продадоха за скраб. Сега същите се редят на цицката за европейски фондове. Останалите 13% им харесва соца. защото поне имаше ред и държава.
36
0
 
2
 
! Отговори
G преди 8 години
Другите 30% са във власта и са си доволни.
35
0
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
"Има го чувството, че политици се облагодетелстват за сметка на обикновените хора." То не е чувство а реалност! Вечният преход който си върви и на който не му се вижда края, "стабилизира" /по Б.Б./ не друго а мизерията и позицията на България като най-бедна и корумпирана държава в ЕС! Ефекта от което пък е най-бързо изчезваща нация в Света! Кое му е хубавото!?
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каква изненада. Сигурно трябва да се радват, че бившите икономическите субекти се раздадоха на новите демократи. Който имаше капка разум разви нещо другите просто връщаха старо желязо и ликвидираха активи.Та сега останаха стари бедни излъгани идеалисти и богати неолиберали - съотношението пасва.
33
1
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 8 години
Комсомолчето пак ръси евро.ейски ценности.
32
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този бездарен п.дал да го цаниш за министър-трябва или да си по т.п от него или чрез него да се опитваш да свалиш кожата на народа!
31
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
" Легитимен" бизнес през офшортките през 90-те? Не бе Дянков, точно тогава сделките, печалбите оставаха там. Какъв икономист си?!
30
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма спор, че имаше преход. Само, че преминахме от феодален социализъм към феодален капитализъм. На повечето места феодалите останаха същите и затова много хора не приемат, че се е случило нещо съществено.
29
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дянков гледай си руските крепостници ЗА какво ти ги подариха
28
1
 
16
 
! Отговори
vncb преди 8 години
Това не беше преход, а престъплението на века.
27
0
 
10
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Тоз кат го видя и се сещам само са откраднатите пари от Здравната каса.С какви очи гледат молещите за по 50-100 хиляди умиращи деца тез мошеници.
26
0
 
11
 
! Отговори
дебел депутат преди 8 години
С 420лв . мин. заплата в Бьлгария се живее прекрасно.
25
0
 
1
 
! Отговори
раундъп преди 8 години
У нас преход нямаше ,такъв имаше в Чили,честен и справедлив,резултата е красноречив.