Стотици се сбогуваха с Димитър Цонев

Близки, колеги, приятели: Загубихме добър човек и професионалист
Обновена: 27 авг 2016 20:12 | 27 авг 2016 17:26, Веселина Йорданова
46

Снимка: БТА

Стотици близки, колеги, приятели и политици дойдоха да се сбогуват с журналиста Димитър Цонев днес на неговото поклонение в столичния храм "Св. Седмочисленици".
Още по темата
Журналистът почина във ВМА, след като получи тежък инсулт.

"Аз ще го запомня само с добро, той самият беше голям добряк. Много ми помогна по времето на премиерството. Имаше феноменално чувство - първо за отговорност и професионалност, но и за хумор, и да импровизира в трудни моменти. И въобще винаги беше чудесна подкрепа и жалко е, че си отиде", каза пред журналисти Симеон Сакскобургготски, цитиран от БТА.

Димитър Цонев беше говорител на бившия премиер.

Журналистката Цветанка Ризова определи Димитър Цонев като съвършен колега, много прекрасен и много добър човек. Той беше много спокоен, много мъдър и добронамерен. Беше човек, който можеше да анализира, можеше да говори, а можеше и да мълчи, сподели Ризова, която работеше заедно с Димитър Цонев.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова каза пред журналисти, че Димитър Цонев винаги е бил много подготвен професионално за разговорите, които са водили. Извън камерата бяхме приятели и много ще ми липсва, добави Нинова. Тя сподели, че Димитър Цонев е бил също много човечен, много мил и сърдечен човек.

Проф. Огнян Герджиков, който е бивш председател на Народното събрание, каза че ще запомни Димитър Цонев като един изключително позитивен човек - слънчев и изключително интелигентен. С неговата кончина загуби не само телевизията, но загубихме всички ние, защото като че най-качествените хора си отиват "с предимство от този свят". Много ми е мъчно за него и не мога да повярвам, че вече го няма, сподели проф. Герджиков.

Омбудсманът Мая Манолова каза, че Димитър Цонев е бил много добър, много почтен и много професионален човек. "Не познавам толкова добър човек сред журналистите и сред колегите си", заяви Манолова.

Тя отбеляза, че Димитър Цонев винаги е имал възможност "да я постави на тясно - нея, или някой друг от събеседниците си, но никога не го е правил". Димитър Цонев винаги е бил добронамерен, почтен, един от най-добрите хора, изобщо, които познавам, каза Мая Манолова.

Дошлите на поклонението не носеха цветя, след като близките на Димитър Цонев призоваха преди дни пред медии - вместо цветя, парите за тях да се даряват на фондацията, която ще бъде създадена в памет на Митко Цонев, за да подпомага млади журналисти.

След дошлите на поклонението на Димитър Цонев бяха генералният директор на БНТ Вяра Анкова, както и много негови колеги от националната телевизия.

С журналиста се сбогуваха също Меглена Кунева, Вежди Рашидов, Сергей Станишев, Илияна Йотова, Янаки Стоилов, Ангел Найденов, Красимир Велчев, Росен Петров, Даниел Вълчев, Уляна Пръмова, Венелина Гочева, Сашо Диков, Маргарита Михнева, Велислава Дърева, Камелия Тодорова и много други. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
5
 
! Отговори
Аман от Фондации преди 7 години
Човека имаше приятно излъчване. Задаваше ясни конкретни въпроси. Щерката дразни. Не остана телевизия по която да не се появи заради пустия му PR. А това със събирането на пари вместо цветя е меко казано нелепо. Думата фондация за мен вече е *** дума. Лека му пръст!
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До агент Димитър КевоЗащо да е арменец ? Единствено дядо му по майчина линия е арменец. Всички останали са българи. Рода на Коста Цонев са българи . Майка му Анахид е на половина арменка.
26
9
 
3
 
! Отговори
Анахид Тачева преди 7 години
При св Петър пак ли с връзки се е уредил?
25
2
 
5
 
! Отговори
агент Димитър Кево преди 7 години
Единствения арменец с българско име!
24
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Човека е имал заболяване за което никога не е знаел. Така е понякога в живота, знаеш всичко освен това което е най важнота за себе си,Адбър човек, Бог да го прости,
23
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бог да го прости!
22
15
 
1
 
! Отговори
Радка Илиева преди 7 години
Жалко, че си отиде толкова млад човек. Когато не вземем мерки за здравето си навреме, после и господ да слезе пак не може да ни помогне. Увеличава се броя на хората, които си отиват от инсулти и инфаркти. И все по-млади хора си отиват от този свят. Именно затова харесвам продуктите на фирма Диексен защото те са помислили за профилактиката. Сложили са по малко прах от гъбата рейши в кафе, чай и горещ шоколад и пиейки си топлата напитка всеки ден да си правим прочистване на организма. Не случайно в Азия е известна като гъба на дълголетието. Китайската медицина е на 5000 години и има много б
21
10
 
4
 
! Отговори
plakahme neutesimo преди 7 години
vkasti mnogo ni e mu4noot sarce jelaeme na Mitko makar i umrel da juvee-kato gledami celia blok nasite placat vece cela sedmica celia blok placeme, az misleh 4e se pla4e zarad Mitko a to zardai smetkite za letnoto parvni i zimnata studena voda
20
4
 
1
 
! Отговори
имаш преди 7 години
До nikoiПредвид луцифер нали?
19
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да е жив и здрав, мазната арменска уста!
18
5
 
0
 
! Отговори
ODESSA преди 7 години
Ела да вдигаме по 150 кила. Хайденай.
17
4
 
37
 
! Отговори
край преди 7 години
Бог да го прости. Щерка му по-скромно да го дава в момента.
16
28
 
9
 
! Отговори
вероятната причина преди 7 години
Пътищата в бегето са в такова ужасно състояние, та са вдигнали фатално кръвното на Димитър Цонев и се стигна до тоя фатален край. Ако беше карал по някоя немска магистрала, едва ли щеше да получи инсулт. Обаче тук у нас...
15
4
 
34
 
! Отговори
дядо Данчо преди 7 години
То бива оливане,но чак такова вече е простотия!За майка му и за децата е загуба!За всички останали,това е статистика.За жена му,въобще не мислете.Толкова добри и полезни хора ни напускат,че е неприятно така да се престарават колегите му!
14
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Спорт, спорт и пак спорт"- ама друг път. На една възраст вече, спортът може да е и смъртоносен. Виж, движения с бързичко ходене на въздух- да. ======Всеки колкото може и колкото иска. Нелепо е да правя агитации сред възрастни хора. Има достатъчно информация в нета - търсете си сами и се грижете сами за здравето си. Да ви напомня, че в Бостънския маратон има възрастова граница над 80 години. Много 80-се годиншини участници в този маратон ще засрамят 30 годишни шкембеклии. Живота си е ваш.
13
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен"Спорт, спорт и пак спорт"- ама друг път. На една възраст вече, спортът може да е и смъртоносен. Виж, движения с бързичко ходене на въздух- да.
12
4
 
6
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
до 12Хм, аз не бих казал по-плоски сюжети спрямо ромнаните на Райнов, а просто нелепи!
11
2
 
7
 
! Отговори
До АТАКИСТ: преди 7 години
За Емил Боев си прав. Филмите на Джеймс Бонд имат къде по-плоски сюжети.
10
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да почива в мир!Лицето му излъчваше позитивна енергия от ефира, в никакъв случай не беше лош човек.За останалите остават поуките. Дъщерята на Митко каза част от причините - той беше пушач, нощта преди инцидента са пили малко повече. Затова след 40 годишна възраст хората трябва да намалят значително цигарите и алкохола. По-малко, но по-качествена храна. Спорт, спорт и пак спорт. Измервайте редовно кръвното си !Избягвайте негативните хора.
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименАбе, пише се ПОСТ, къв постЕР та гони. Постер значи друго!