Алпинистът и екологът ведно: Благодарим на премиера и ВМА!

Бойко Борисов посети вчера Боян Петров и Андрей Ковачев
29 авг 2016 10:37,
37
Алпинистът и екологът ведно: Благодарим на премиера и ВМА!
Снимка: архив Bulphoto

Алпинистът Боян Петров и екологът Андрей Ковачев, които пострадаха на главен път Е-79 в Кресненското дефиле, благодариха на лекарите и медицинските специалисти от Военномедицинска академия за грижите, които полагат за тяхното възстановяване, съобщиха от здравното заведение.

Още по темата

Двамата пострадаха при катастрофа миналата седмица. Екологът и алпинистът броели прегазените животни на ГП-Е79, където трябва да мине и ЛОТ 3.2 на магистрала "Струма".

Към 11:20 обаче в района на Османска чешма, точно на входа на дефилето, румънска шофьорка удря мъжете, които оглеждали района. Единият от двамата бил изхвърлен зад 40-сантиметрова подпорна стена.

Двамата бяха докарани в спешния център на благоевградската болница в тежко състояние, но без опасност за живота. Андрей Ковачев бе с мозъчен оток, а Боян Петров с фрактури на ребрата и черепа.

Малко по-късно и двамата бяха преместени в София с реанимобил, изпратен по личното настояване на премиера Бойко Борисов.

Боян Петров и Андрей Ковачев благодариха и на министър-председателя, който вчера ги посети в Клиниката по анестезиология към ВМА.

Днес пациентите ще бъдат преместени в Клиниката по травматология, а очакванията са до края на седмицата да бъдат изписани.

По време на визитата си премиерът разгледа цялата клиника, като началникът на Военномедицинска академия генерал-майор професор член-кореспондент Николай Петров, д.м.н. го запозна с апаратурата, с която разполагат – една от най-модерните в страната.

Междувременно румънката, ударила двамата, бе пусната под парична гаранция от 5000 лева. Прокуратурата в Благоевград обвини 27-годишната румънка, която блъсна с колата си и рани тежко известния ни алпинист Боян Петров и еколога Андрей Ковачев.

Според обвинението тя не е контролирала непрекъснато управлението на моторното превозно средство и се движела с несъобразена скорост. Темида обаче не забрани изрично на жената да напуска страната ни, докато трае разследването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СТИГА ЕВТИН ПР, БЕ!
10
5
 
43
 
! Отговори
Равенство?!?!?!??! преди 7 години
"Малко по-късно и двамата бяха преместени в София с реанимобил, изпратен по личното настояване на премиера Бойко Борисов."А в същото време обикновените хора гинат като мухи, а оцелелите събират пари за лечение на деца със СМС-и. Не си ли човек на Тиквата, в България си никой, така ли?
9
6
 
38
 
! Отговори
БАСИ преди 7 години
Абе стига с тая пропаганда, това тук заприлича като северно корейска медия!За какво ще му благодарят на Бойко? да не гие оперирал, направил първа помощ, какво е направил Бойко? Той освен да се разхожда и да го снимат за пиар друго не прави.
8
5
 
23
 
! Отговори
WTF????????????? преди 7 години
На Тиквун пък защо? Едно време така благодаряха на Тодор Живков, сега така благодарят на Ким Чен Бай *** в Северна Корея. Тиквата ли ги излекува, той ли дойде с линейката да ги прибере от пътя?
7
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че те тези реанимобили не се ли използват без разрешението на Борисов?
6
3
 
30
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Благодарности на румънската гражданка ,бе чиято намеса нямаше да благодарите на премиера и ВМА
5
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако не е ББ държавата спира. Въпросът е защо навсякъде трабва да се намеси ББ за да работят институциите нормално?Не сме нормална държава, щом ако не се обади ББ лично нищо не става.
4
1
 
31
 
! Отговори
аз тамм преди 7 години
т.е. имате ли здравен проблем няма да получите нормална здравна помощ и ще ***, ако не сте известен и не се обади премиера.Това важи при кражба, убийство, образование, административен проблем в държавата на мафията.
3
3
 
37
 
! Отговори
някой преди 7 години
"Алпинистът и екологът ведно: Благодарим на премиера" - това пък какво беше? малко PR- реклама?
2
3
 
17
 
! Отговори
преди 7 години
Баце много малко плаща на еколозите , казвал им каквото си изкарат с подписи !
1
4
 
38
 
! Отговори
Джо преди 7 години
Стига му лизахте дирника на тиквата!