Борисов ще озеленява "Младост", иска имот за парк

Имотът е с отпаднала необходимост за армията
36
Борисов ще озеленява "Младост", иска имот за парк
Снимка: БТА, архив

Премиерът в оставка Бойко Борисов иска имот с отпаднала необходимост за армията ни да бъде предоставен на Столичната община за изграждане на парк.

Още по темата

По настояване на министър-председателя, министърът на отбраната Николай Ненчев ще внесе предложение за решение, с което ще бъде отменено даденото съгласие за продажба на имота, който е предоставен за управление на Министерството на отбраната.

Данъчната му оценка е 714 627,50 лв., съобщиха от правителствената пресслужба.

Имотът се намира в ж. к. "Младост" 3 и представлява терен от 11,5 дка с 5 сгради с обща застроена площ 944 кв. м.

По предложение на премиера имотът би могъл да се предостави в собственост на Столичната община за изграждането на парк, когато са преминали всички необходими за подобно решение законови процедури.

Жители на "Младост" периодично протестираха против застрояването на квартала. Общественото недоволство от смаляването на зелените площи доведе до оставката на районния кмет Цвета Авджиева, а впоследствие ГЕРБ загуби и изборите за нов кмет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
23
 
! Отговори
кака ви преди 7 години
Абе това с парковете не е ли кметска работа, а не премиерска ?
11
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Миличкият, иска да си има парк за да кеси на стари години в него. Но парка да е покрит с бронирани стъкла защото от обич народа ще го опушка още първата сутрин като излезе да се попече на слънце. Баси, сети се едва сега, а неговата кметица направи Младост блок до блок. Съседите да се контролират един друг от къс дистанс.
10
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ББ е в предизборна кампания. Минава на "ще". :D
9
1
 
11
 
! Отговори
познавам мястото преди 7 години
и съм напълно съгласна да е парк! Много е близо до църквата и предложението е повече от идеално. Харесва ми, по-добре отколкото блок до блок с изглед към комшийската "спалня"
8
3
 
32
 
! Отговори
ПАРТИЯ = МАФИЯ преди 7 години
Гриша Ганчев каза че Мустака дал по Сталийски и Пеевски 240 000 000 ( двеста и четирдесет милиона ) на Тиквата. Това е доста по важна информация, отколкото кризисния пияр на Тиквун, който пак нескопосано забаламосва материяла, в опит да избегне линча, неговия и на цялата крадлива и корумпирана политическа каста !
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този имот вече го "почнаха". На парче. Тиквата да не се прави предизборно на велик. Отчетата с "Ролекс"-ите завършиха и "пуснаха в експлоатация" храма "Рождество Христово". Със средства на дарителите.
6
18
 
2
 
! Отговори
само ГЕРБ преди 7 години
бойчееее да си ни жив и здрав бойчееее бърже на избори бойчееее да станеш пак пъреи бойчеее да хванеш здраво държавното кормило бойчееее ти си ни единствен бойчееее в младос градинка бойчеее само ти мислиш за нас бойчееее
5
2
 
23
 
! Отговори
карина преди 7 години
Днес ми липсваше някак темата за ББ, а тя ето пак се появи. В ново амплоа - паркове ще правим. Лошо няма - само да не управлява.
4
0
 
5
 
! Отговори
Agronom преди 7 години
Golem zor....sha kupuvat zelena treva ot Sahara :-)
3
0
 
11
 
! Отговори
Куха лейка преди 7 години
Купувам го. Ще направя парк плюс плаж. Ще отворя работни места.... и фризьорски салон за кучета. Ако не го дадат на Краси.
2
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
този *** и като кмет на Младост ли се изявява? Той "оправи" държавата, сега решил и столичните квартали да оправя, разбира се след като от телевизията изнесоха данни за далаверите там. Отново ще се прави на спасител нашия
1
1
 
21
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
хах, парк, община, 5 години, търг, дславера, МО бобена чорба ;)