4800 работни места са обявени на трудовите борси

В началото на летния сезон има предложения за работа по морето
33
4800 работни места са обявени на трудовите борси
Снимка: архив, Ройтерс

Повече от 4 770 свободни работни места обявиха 451 представители на реалния сектор на 28 трудови борси, организирани от Агенцията по заетостта през март. 3 944 търсещи работа лица посетиха срещите с работодателите, за да се запознаят с техните предложения, съиобщиха от Агенцията по заетостта.

14 общи трудови борси се проведоха в градовете Павликени, Тервел, Оряхово, Никопол, Септември, Бяла, Руен, Кубрат, Провадия, Търговище, Айтос, Мездра, Омуртаг и Попово. 849 работодатели обявиха близо 1 140 свободни работни места. Предложенията на първичния пазар на труда бяха представени пред 1 304 търсещи работа лица.

Обявените свободни работни места са предимно в сферата на търговията и услугите, строителството, индустрията, селското стопанство, както и образованието и отбраната.

Пет специализирани трудови борси за младежи се проведоха  в градовете Варна, Силистра, Перник, Добрич и Хасково. Повече от 2 200 свободни работни места обявиха 144 представители на реалния сектор. Дни преди началото на туристическия сезон – лято 2017 г., над 100 хотелиери и ресторантьори – представители на бранша, се включиха в младежките трудови борси в търсене на подходящи кадри за обектите, които ръководят. Борсите посетиха 1 250 младежи, търсещи работа.

Четири специализирани трудови борси в сферата на туризма, хотелиерството и ресторантьорството организира Агенцията по заетостта през март в Бургас, Поморие, Каварна и Долни чифлик. В борсите взеха участие 86 работодатели от бранша, които обявиха близо 2 200 свободни работни места. Специализираните борси посетиха близо 1 080 търсещи работа лица.

През март Агенцията по заетостта проведе 3 специализирани трудови борси в областта на селското стопанство. 43 земеделски производители и работодатели от сферата на селското стопанство предлагат повече от 100 свободни работни места.

Специализирана трудова борса, насочена към лица в неравностойно положение, се проведе в Червен бряг, а в Тетевен - борса в сферата на електрониката и приборостроенето.

През април 2017 г. Агенцията по заетостта планира провеждането на 31 трудови борси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Plus minus преди 7 години
Dezinformaciata vi e e bezkraina....
26
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** какви работодатели бе, това са робовладелци. на днешно време 500 лв пари ли са? Сега ще кажете като не си учил това е, добре, но "работодателят" искта от теб да ти купи труда, в следствие на което той да си реализира бизнес плана, а когато трябва да ти плати излиза, че ти не си работил. Ако не си , от къде са му приходите? и как така продължава да е "бизнесмен", след като не прави нищо?D как същият работодател очаква неговата стока да се купи, когато всичките му колеги плащат такива заплати?
25
1
 
13
 
! Отговори
от немско преди 7 години
Като чуя български работодател и веднага ме свива стомаха, нервите ми дават на късо, сърцето ми прескача ход, гади ми се....
24
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази статия, както и много други е нагледен пример за журналистическа корупция!
23
1
 
16
 
! Отговори
Aнонимен преди 7 години
Работни места има, но когато дойде време за заплати масова практика от повечето работодатели, т.е. Заплатата ти е 500лв. брутно, като ти отдържат здравносоцоалните получаваш 350лв. За мен това е абсолютно не приемливо.
22
0
 
7
 
! Отговори
Aнонимен преди 7 години
Работни места има, но когато дойде време за масова практика от повечето работодатели, т.е. Заплатата ти е 500лв. брутно, като ти отдържат здравносоцоалните получаваш 350лв. За мен това е абсолютно не приемливо.
21
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** портиер съм на паркинг вдигам и свалям бариерата не знам език за това 8',5? на час 20 работни дни по 8 часа пълни осигоровки
20
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
12-15 часа работа за има няма 500 лева супер нали не си безработен но една бира не може да си позволиш
19
1
 
36
 
! Отговори
n v mvm m m преди 7 години
Великият БГ работодател(робовладелец) защо неможе да си намери работници сред такъв голям пазар като ЕС 525 млн.+Швейцария и Норвегия които имат споразумение с ЕС.Защо????
18
0
 
2
 
! Отговори
До Надя николова преди 7 години
Защото си личи. Понякога ви се разминават позициите
17
29
 
3
 
! Отговори
Дайте,вие. преди 7 години
Работа има.Мързеливо,лакомо и л.и.гаво поколение сте.Никъде не дават пари само за висене и тракане по клавиатурата.А тук гледам има професионални ,,многознайковци" в сайтовете.Едни и същи.Болно поколение.За щастие има и читави деца .Но те нямат време и интерес да показват псевдоумственна мощ.,, Дайте,дайте" ,а ти какво можеш да ,,дадеш" с този пилешки мозък. Дай за да ти се даде!
16
0
 
2
 
! Отговори
До14 преди 7 години
Надя Николова ,вие колко души сте?
15
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Първо напишете заплатите и след това заплатите на организаторите на тия борси и програмата която точат . И г-н главния прокурор да се самосезира за геноцид над бг работниците.
14
1
 
27
 
! Отговори
От 6 до 11 преди 7 години
Ами нищо не мога работодателче, ако чакате да се появят можещи, сред които да си избирате този, които да работи за най-ниска заплата, то няма да дочакате появата им. Виж ако плащате сносни заплати, ако осигурявате работника си на реалната заплата, ако го обучавате периодично и изобщо ако инвестирате в човешки ресурс, то ще осъзнаете, че вашата инвестиция много скоро ще се върне обратно при вас.
13
0
 
20
 
! Отговори
от германия преди 7 години
нали сега от 3/с б.б/ път всичко ще се оправи.нека да кажат работодателите/защото те 80% са от власта/ защо умишлено създават проблеми и спомагат за ОБЕЗЛЮДЯВАНЕТО на населените места.защо се строят зали за 2-3 000човека,ремонтират се училища а дадена община има реално 4 000 жители.това не е ли с некаква цел?????
12
5
 
10
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
До: номер 6Твоят коментар отговаря индиректно на въпроса на затъжените по комунизма защо тогава населението било растяло а сега намалява.Бягството от България към държави в които никога не е имало комунизъм показва колко зле беше комунизма.Защо не чуваме германци да бягат към Русия?
11
5
 
5
 
! Отговори
ДО 6 До работодател преди 7 години
1000 евро казваш.А какво можеш,какво ти е си вито. Гений ли си или обикновен незавършил гимназия хлапак. Знаеш ли какво ми отговори един нашенец в Торонто ,бутайки количка с ,,Хот-дог" - ,,Работа има бате ама пари няма" ,,Що бе ?" -Ами малко плащат. Бяха ентусиасти от Плевен.А през 90те през ,,Летище София"/нямаше терминал 2/ се изнизаха половин милион нашенци. Бягаха от това което сега се мъчите да върнете.
10
2
 
27
 
! Отговори
от германия преди 7 години
пак да кажа като в предишни коментари.просто за смятане;направете минимално почасово заплащане като в европа тук е 8.60евро а вие сложете 8.60 лева.друго учил,взел документ,научил език ми дайте му поне 100 лева отгоре,а те нашите деца учат завършат и хайде в европа.така е.то каракачанския депутат каза 87 евро мин.пенсия в бг. а в албания е 167?????? за какво говорим мекерета работодатели.
9
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
4800 места!?!!!!!???? За 500-600 лева бачкаш като животно 6 дена в седмицата по над 8 часа!Питайте патило!!!!! Да си работят великите "бизнесмени"!!!! И бедния човек макар и беден има някакво достойнство и чест!
8
1
 
20
 
! Отговори
ZULU преди 7 години
Kato pocnete nay malko 1000 lv minimalna zaplata da plastate se obadete,inace ima da tirsite do kukovo lato.

Спонсорирани публикации