Защита на животните или налагане на възгледи? "За" и "против" веганството

"Всеки да се храни с каквото иска. Дразни ме вашето облъчване", коментира Спенс
Обновена: 30 окт 2017 11:15 | 30 окт 2017 11:10,
155

След като филмът "Сафари" изкара веганите на протест, дискусията "за" и "против" храненето с продукти от животински произход отново намери отзвук в медийното пространство. Причината за недоволството бе продукцията на Улрих Зайдл, която разказва за ловния туризъм в Африка.
Още по темата

"Всеки има право да се храни с каквото пожелае, било то пясък, камъни, чакъл или дори някаква органична маса. Дразни ме обаче това, че от екрана постоянно веганите се опитват да налагат собствените си възгледи. Дразни ме вашето облъчване", посочи в студиото на "България сутрин" по Bulgaria ON AIR рапърът Станислав Найденов - Спенс.

"Ние не се борим за правата на веганите, а за правата на животните. Веганството не е диета, а начин на живот", отвърна пък председателят на Българския вегански съюз Никола Донев.

Той обясни, че с протеста срещу филма "Сафари" всъщност се извежда на преден план проблемът с лова и убиването на животни за удоволствие.

"Филмът е показателен за начина на мислене на поколения хора, възпитавани в нелепо чувство за превъзходство по расови и класови белези! Отношение към животните в Африка, подобно на представеното в тази продукция, е недопустимо в 21 век", каза Никола Донев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз защитавам правата на растенията. Те са толкова живи, колкото и животните. Убиването им за удоволствие и храна е проблем и показва нелепо чувство на превъзходство, недопустимо в 21 век.
38
4
 
9
 
! Отговори
До 34 преди 6 години
Г-н промит сектански мозък, отвори google maps и виж колко и къде има гори. Човечеството се развива, може и да сме сбъркали някъде, но ние имаме уникалната способност да се учим, да променя околната среда според нашите нужди и потребности. Човечеството в момента изживява най-големия си разцвет и нямаме нито едно логично основание да смятаме, че това ще се промени. Най-голямата заплаха за развитието на човечеството са именно фанатици като теб и това историята го е доказала не веднъж.
37
9
 
0
 
! Отговори
веганолюция преди 6 години
Веганите са доказателството, че човек не е произлязъл от маймуните, както Дарвин веганът е твърдял.
36
2
 
4
 
! Отговори
татко преди 6 години
Да бърборя по телевизията като този сигурно ще се справя на една ябълка де.
35
2
 
18
 
! Отговори
татко преди 6 години
Някой спомена по-долу, че ловът е древен спорт. Така е и има много теории, че точно ловът е една от причините за развитието на човека. Защото тогава е трябвало заедно в група да се справят с някое огромно животно за да могат да оцелеят. Така се е развивало комбинативното мислене и развиване на мозъка. Аз например се занимавам с програмиране и колкото и да обичам плодове и салати не ям ли нещо силно протеиново като месо не мога да работя качествено, да не говорим пък за физически труд
34
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Веганството, в повечето случаи, с които съм се сблъсквал, няма нищо, ама НИЩО общо с "опазване на животните".Има общо най-вече с избиване на някакви комплекси за малоценност, като се почувстваш "част от нещо", и се правиш на активист.Защо всички вегани (които съм срещал) са такива кукувици?! Ей тази мисъл ме чопли...
33
2
 
17
 
! Отговори
Друг Татко преди 6 години
Предлагам на детето всичко, а то си избира. Много често ми казва, че не иска месото, а само зеленчуците. Друг път си хапва конкретно месо... Смятам, че детето само си показва, но трябва да му се предлага пълноценна и разнообразна храна.
32
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мале, това веганче колко облъчено, наистина, изглежда!Изобщо не може да защити тезата си.Каква е тази глупост, да храниш кучето с растителна храна?! Кучето е хищник.А човекът е всеядно животно. Не растителноядно. Да, човекът е точно толкова "животно", колкото и всеки един друг многоклетъчен организъм, попадащ в тези дефиниция.
31
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези болни мозъци - вегани или както там се наричат.. са плод на абсурдното нео-гео либерално течение в Европа (мултикултурализъм, еднополови бракове, 180 или повече официално признати пола и какви ли не още извращения) Защо нормалните хора са принудени да търпят протестите на тия ненормалници и защо постоянно медиите им дават гласност!? А иначе, ако желаят да се хранят и с фекали от тревопасни, аз лично нямам нищо против.
30
3
 
18
 
! Отговори
До 28 преди 6 години
Хуманизма означава буквално да обичаш хората - вземете да ги научите тези думи. Не може да има такова словосъчетание "хуманност към животните"! И да ние като най-висш вид сме в правото си да ползваме останалите видове за опити, източник на храна, развлечение и т.н. На който не му харесва, да отива в гората и да не ни занимава с психическите си отклонения.
29
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мисля, че между веганството и опазване на животните няма общо. Човекът за собствен кеф вече е унищожил 90% от животните на планетата. Отделно горите. Останали са гори само в Сибир и Амазония. Като унищожават природата не знам защо хората се гордеят със себе си. Те режат клона на който седят. Тези урагани и тайфуни от какво са? Защото е нарушено екологичното равновесие.
28
3
 
27
 
! Отговори
nonamezzzz преди 6 години
никола донев всъщност е един слабоумник, който го мързи да се хване у работа и да си запълни времето с нещо смислено. в същото време обаче проси внимание и иска някой да го забележи, въпреки че не е забележителен с нищо. и ей тъй се стига до хленчене в ефир за изнасилените пчелички и мушички и изядените теленца и откраднатото мляко на кравичките. само не знам защо на тоя клошар му дават платворма за изява и продължават да хранят егото му, което няма грам покритие.
27
6
 
34
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Ако искате да сте модерен, но ви е страх да станете гeй, то станете веган ;)Ако и някое НПО дава парички, още по-добре.
26
3
 
10
 
! Отговори
кандидат преди 6 години
Зоофилите вегани ли са по природа?
25
3
 
22
 
! Отговори
ttt преди 6 години
Искам, да кажа на веганчето: Повечето животни, които ядем, съществуват единствено по тази причина. Кокошките и овцете ще изчезнат за не повече от 10 години, ако спрем да ги отглеждаме ние. Свинете и кравите може би ще устискат 15 - 20 години, но след това също ще изчезнат.
24
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лова е древен спорт! Кой е този малък гей, че ще ми забранява да ловувам? Кой е този болен рахит, че ще ми казва какво да ям? Да си наляга парцалите, че ако много говори и подскача, накрая ще си го получи.
23
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато се създават нови лекарства, задължително се тестват на хиляди животинки, иначе просто няма да ги допуснат на пазара! Независимо от други инструментални тестове.Когато се произвежда противозмийска ваксина, се оставя кон или овца да бъдат ухапани от съответната змия и от кръвта им се произвежда серума. Хуманно ли е да страдат животни, за да бъде спасен живота на разни там хора, повечето от които са месоядни? А, веганчето ми? Каква е разликата между яйцето и ореховата ядка, защо иот двете м
22
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това момченце явно доста пари прибира от разни организации, за да се появява постоянно по телевизията и да дразни хората с налудничавите си идеи.
21
3
 
31
 
! Отговори
татко преди 6 години
Захранили сме 2 годишното си юначе с всички типове храни, които са препоръчани от педиатрите за тази възраст, но любимата му храна е телешко-свински кюфтета. Като го гледам как сладко си хапва мъникът няма как да му ги спра заради този странен тип. Не съм му ги налагал, защото самият аз ям доста салати и подобни и не съм маниак на тема месо. Просто организма си иска изглежда.
20
4
 
21
 
! Отговори
барбекю преди 6 години
Че кой им пречи да хрупкат треволяк,аз си хрупкам пържолки и ми е все тая за тревопасните.

Спонсорирани публикации