Мъже мераклии да бъдат бавачки, ще гледат малки деца

2565 безработни са пожелали да станат държавни детегледачи
7 мар 2018 07:55,
9
Мъже мераклии да бъдат бавачки, ще гледат малки деца
Снимка: pixabay.com

Общо 2119 семейства са заявили детегледач по проект “Родители в заетост”, отчетоха от Агенцията по заетостта. Към февруари 946 са тези от тях, които отговарят на критериите детето им да не е прието в ясли или детска градина, пише "24 часа".

За програмата са предвидени около 20 млн. лв. по ОП “Развитие на човешките ресурси”. Парите ще стигнат за около 2000 семейства. Така държавата ще може да плати до 18 месеца минимална заплата на бавачки, за да може майките да ходят на работа.

Най-много заявления са подали родители от Пловдив, София и Русе. Средно 2 интервюта с кандидати са нужни на семействата, за да си изберат бавачка.

За държавната работа могат да кандидатстват и истинските баба и дядо. Това е причината при около 43% от случаите да има роднинска връзка между родителите и бавачките.

Общо 2565 безработни са пожелали да бъдат включени като детегледачи по проекта. След проверки са одобрени 2004 души. Мъжете, поискали да работят като държавна бавачка, пък са 159. години.

Най-възрастната кандидат-бавачка е на 82 г., а най-младата – на 18 г. Средната възраст на детегледачите е около 55 г. Пенсионерите също може да бъдат включени в отглеждането на деца до 5 години след регистрация в бюрото по труда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един колега на баща ми го беше помолил да му гледа двете момчета за час -два.Те месо много много не ядат да знаеш - му казал.После човека разправяше: - Прибирам се, гледам мойте плющят мръвки та ушите им пукат.Не знам бай Иван какво им е говорил ама има ефект :-)
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По тези програми кандидатстват предимно трайно безработни, *** за зеле не става от тях. Кой нормален човек ще си остави детето в ръцете на мъж неудачник? Грижовните татковци драпат със зъби и нокти и осигуряват цялото семейство, а майките гледат децата вкъщи.
6
1
 
3
 
! Отговори
Таня преди 6 години
Мъжете могат да гледат отлично малко дете, какви са тия инсинуации в заглавието
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има и грижовни и търпеливи мъже.
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Моят син като беше малък редовно оставаше при брат ми или при дядо си. Защо мъж да не може да работи като детегледач?
3
0
 
9
 
! Отговори
:) цитат на деня преди 6 години
"Мъжете, поискали да работят като държавна бавачка, пък са 159. години."_________________________________________________________________!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЕЙ ....РАБОТЛИВИ МЪЖЕ!
2
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко това е благодарение на мъдростта и далновидната политика на генерал Борисов-властелинът на асфалта. Дето се вика, видими резултати.
1
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С мъже може би на децата ще е интересно и забавно.