Камериерка скочи на хотелиери: Правите ни бели робини от алчност!

В туризма заплатите ниски, към персонала - неуважение
Обновена: 5 апр 2018 11:28 | 5 апр 2018 11:27,
229


Емоционално писмо, адресирано до работодателите в хотелиерския бранш, изпрати 43-годишна жена - дългогодишна служителка в сферата на туризма. Тя върди, че познава практиките на хотелиерите от Бургаска област до болка, хиляди пъти е лъгана, вероятно и това лято отново ще бъде измамена, но няма друг шанс, защото това е единствената ѝ прехрана.
 
Жената пожелала да се обърне към тях по този начин и ги призовава да пазят човешкия ресурс, защото скоро нито ще има кой да им работи в хотелите, нито ще има и туристи, защото ще бъдат изгонени от некачествения персонал.

Камериерката се обърна към всички хотелиери с думите: "Алчни сте, превърнахте ни в бели робини".

"Написах това писмо, защото съм тотално разочарована от интервютата, на които съм ходила досега и в бъдеще, които ми предстоят. Когато се уговаряш в началото на сезона за работа предложенията са едни, а когато отидеш реалността е съвсем друга", категорична е жената.

Според директора на Института за анализи и оценки в туризма вв няма да има изненадани от информацията, казана от камериерката.

"В родния туризъм заплатите са много ниски, има неуважение към персонала, някои дори не си получават парите въобще. Има липса на кадри и отново тази година туризмът ни ще е в криза", подчерта Драганов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му чужденците, които идват да работят в България през лятото, спазват своя договор напълно, защото са с международни документи, но не така стои въпросът с българските работници.

Ваня Григорова от КТ "Подкрепа" смята, че когато десетилетия се държиш с работниците си с неуважение, нормално е те да се насочват към други работни места.

"Не е нормално българският работник да се чувства като гастарбайтер в собствената си страна. Работодателите не предпочитат чужда работна ръка, но когато има дефицит на кадри - няма как. Трябва да има увеличение на заплатите", завърши Григорова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
18
 
5
 
! Отговори
хаха преди 6 години
Явно 90% от българите четвърт век не им стигна и така и не разбраха как работи капитализма. Свободен пазар! По всяка сделка има две страни. Никой не кара насила друг да работи при определени условия. Всеки служител/работник е длъжен предварително да се договаря със работодателя и да чете внимателно договора ПРЕДИ да го подписва. А не после да мръкате. Освен това всеки има право, като не му харесват условията - напуска моментално.Бъргарина има егати робската психика. Все чака на държавата
148
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 150Логиката и граматиката в Магнаурската школа НЯМАТ нищо общо с математическата логика и граматиката на програмирането.Логиката някога е била свързана с философията, риториката, полемиката.Тая ваша математическа логика и граматика я търсете в Египет при пирамидите, надписите и в Древния Изток, откъдето тръгват арабските числа, астрономията, физиката.
147
0
 
1
 
! Отговори
смях до 156 преди 6 години
добра забележка.
146
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
15% от населението ли са инженери или 15 % от вишистите..
145
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вие да не искате пак да се върне времето в което нямаше банани, бе? Никога! Сега всеки може да си яде колкото банани иска. Никога повече комунизъм. Искаме капитализъм и банани!
144
3
 
10
 
! Отговори
ИТи преди 6 години
Да направиме така,че тези ИТ специалисти или да работят за благото на цялото общество или да духат супата.Както са принудени да правят болшинството от хората.Тройни тарифи за тези които се мислят за богоизбрани:дупетати,чиновници,администратори и самозабравили се ИТ специалисти.
143
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един учител в 6-ти клас първо учил децата на логика по точно на математическа логика , после за 2години усвоявали целия курс по математика за средно образование.. Опитал да внедри метода , от министерството му казали а какво ще правим до 12 клас , ще трябва да уволним учителите.
142
2
 
29
 
! Отговори
Унижение преди 6 години
Истинската причина хората да бягат от една държава са: - отношението на работодателите към работниците и обидно ниското заплащане на труда им.
141
2
 
3
 
! Отговори
смях до петър преди 6 години
Япония има около 15 % инженери и за мен това е много. В интерес на истината не знаех, че Китай имат чак толкова висок процент. Кадърния човек, ако ще и овце да, ще се реализира. За некадърния важи същото. И милиони да получи ще ги профука.ncee.org/2014/05/statistic-of-the-month-engineering-and-science-degree-attainment-by-country/
140
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз съм учил теоретична информатика - логика и граматика е същото като език за програмиране..
139
3
 
16
 
! Отговори
ИТи преди 6 години
Призовавам всички сервитьори,бармани,камериерки,водопроводчици,ел.техници,таксита,***,,търговски агенти и дори лекари и адвокати:Тарифата тройна за програмистите.Защо? Защото те работят срещу човечеството.Утре една добра програма освобождава хиляди селски работници,бармани,готвачи,шофьори на таксита,ватмани и машинисти,лекари дори.А кой ще ги осигури тези хора не в бъдеще ,а в момента дори.Скоро и програмистите ще станат на 90%излишни,но не мислят за това .За това да направиме...
138
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 145Не! Не е програмиране. Това е начин за комуникиране, общуване устно и писмено. Логиката и граматиката са в основата на дискусиите, т.нар диспути с които се разпространява религията. И се защитават постулатите на църквата.Виж се колко си ограничен! Разглеждаш Магнаурската школа извън особеностите на епохата. Не познаваш Средновековието. Не познаваш историята. Световната. Мисленето ти е като на "кон с капаци", защото в главата ти е само ИТ.
137
4
 
9
 
! Отговори
Петър преди 6 години
До смях до 140Уважаеми в Япония беше с много голям процент инженери и затова имаха икономически бум, ако имат голям процент икономисти или администратори, това не води до икономически бум. Ако пък има голям процент юристи ще започнем да се съдим за щяло и нещяло. Инженерното образование е много по-комплексно и трудно от икономическото или от правното. Ако имаме добри инженер, икономист и юрист, само инженерът ще може да се реализира във всяка точка на Земята. Моля не подценявайте добрия инж.
136
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е било винаги,държавата т.е. Управниците никога не са се грижили за хората ,тъкмо обратното...Гледайте един много истински английски филм Фермата ,там като че ли е описан истинския живот на българите...Събудете се и искайте,търсете си правата,борете се ,не оставяйте престъпните *** да ни потъпчат...Аз не говоря против ГЕРБ,а срещу всички досегашни и настоящи престъни и алчни родоотстъпници....Весели и щастливи празници....
135
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Магнуарската школа в Константинопол първата година се учело само логика и граматика.. И какво е това Логика и Граматика , не ви ли звучи като език за програмиране .. Първо учели студентите да мислят.. а после всичко останало.. Научете се да програмирате , и ще се научите да мислите.. Образованието днес създава негодници.
134
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Икономиката е религията капитализма и ви промиват мозъците , като всяка доминираща религия гледа да има повече духовници и зомбита .. Това нещо като медресе , религиозно образование Постиженията на икономистите са военните преврати в Аржентина и Чили ..
133
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма такива висше образование програмист има информатика , компютърно инженерство , математика и физика , електроника и автоматика.. Това са професиите за ИТ сектора.Имам колега ядрен физик ,
132
0
 
4
 
! Отговори
смях до 140 преди 6 години
Кажи една държава която има 60% инженери. Хахахах . Припадам. Кажи една, която има 20% инженери. Една ми кажи, не пет , не десет. Сякаш за да станеш инженер е въпрос на желание. Не инженерите правят държавите. А самите хора и това е азбучна истина.
131
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз пък казвам не може да има държава в която 60% от студентите учат икономика и администрация - 60% началници и измамници - имаш мафиотска държава.. Ако имаш 60% инженери , ще направиш индустрия , ще утрепеш силициевата долина ..Икономиката не е наука а религия за грабеж и измама - имате 60% измамници..
130
2
 
12
 
! Отговори
ЛЕК СЪВЕТ преди 6 години
сами ставате бели робини. Никой не ви прави. Един лек съвет. Ако ви е толкова тежко положението, отивайте в Европа. Според това какъв език говорите.(Англия, Германия, Франция ) И да не работите- с помощите, които ще получавате ще помагате и на близки и ще заделяте някой лев.