Между Лагер 2 и 3: Откриха палатката на Боян Петров! Празна…

Според шерпите българинът е тръгнал към Лагер 3, продължават натам
12 май 2018 14:30,
418
Между Лагер 2 и 3: Откриха палатката на Боян Петров! Празна…
Снимка: Facebook

Спасителните екипи, които издирват Боян Петров откриха палатката му между Лагер 2 и Лагер 3. Тя обаче е празна.

Това съобщиха от хеликоптерната компания, която се включи в издирването на българския алпинист, пише "24 часа".

Според шерпите Боян е тръгнал към Лагер 3, те продължават в същата посока, а хеликоптерите са в базовия лагер в Катманду и са готови да реагират в рамките на 50 минути.

Междувременно жената на Боян, Радослава Ненова, публикува снимка на хеликоптерите, които издирват алпиниста.
"Днес надеждата изглежда така....вие всички направихте невъзможното възможно", написа тя.

"Да Боян е много оспорвана личност, уви тези дни и аз, но ако ги няма тези хора, как ще знаем, че земята е кръгла, как ще разберем какво има на Луната или зад хоризонта ....а повярвайте ми и за да се открие лекарство за рака е нужна лудост и 100% отдаденост.

Колкото и да съм потърпевша, тези хора трябва да ги има, иначе светът би бил празен и скучен без тях", пише още Радослава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


418
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
293
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дай Боже , да е жив човека и да стане шерпа , щото няма смисъл вече да си губи времето в България .
292
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Застрахователя не плаща за безследно изчезнал, а за реален труп! За това е всичко това. А вие наливайте пари в сметките....после друг ще вземе парите от застраховката, не вие
291
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв морал при алпинистите?! Тяхното мото е: ''В планината всеки се спасява сам.Само един пример- Николай Петков два пъти минава край съгражданина си,Христо Христов на Еверест без да се опита да му помогне.
290
8
 
12
 
! Отговори
Ала_Бала преди 6 години
до Еверест 301Уважаеми, господине не се хвали с парите си, които са изкарани със спекулации. Така всеки може, да му носят храната, горивото и кислорода и да гледаш с пренебрежение на обслужващите шерпи. Опитай сам да си изнесеш дебелия ***. Не струваш нищо пред Боян. Такива като теб изкривиха Света и го направиха долен и пошъл. Пожелавам ти да свършиш в скъп старчески дом с панперс....
289
4
 
9
 
! Отговори
Последно 21;00 непал преди 6 години
Няма го и на лагер 3 отрили са шоколад и някаква дреха утре щурмуват върха по маршрута на Боян!
288
10
 
8
 
! Отговори
Никой преди 6 години
И защо българите ще се гордеем с постижението му? Ако ще целият свят да мисли, че всички българи можем да качваме най- високите върхове, пак не виждам повод за национална гордост. Колкото за научните изследвания, нали преди това са ги правили много други преди него.
287
2
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
До 316И кои са тези спонсори?
286
9
 
17
 
! Отговори
До Реалист преди 6 години
Боян Петров има спонсори. И има защо. Вие имате само злоба и завист.
285
4
 
15
 
! Отговори
Кривондел преди 6 години
За мен вече няма как да е жив.Да сведем глави пред най-добрият български алпинист и да почетем паметта му.
284
5
 
7
 
! Отговори
икономист преди 6 години
Отделно, че тези шерпи, както някой написа, са идеално адаптирани към условията на високата планина. Един алпинист от Германия обаче, би бил в много по-неблагоприятна ситуация. Затова според мен, алпинистите, които не са от този район, са много по-големи герои от тези шерпи.
283
15
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
А как е финансирана тази негова екскурзия? Не се говори по този въпрос.
282
2
 
50
 
! Отговори
Мила майко преди 6 години
Каквото и да е станало, както и да е станало, затаете дъх и се молете за Боян. Българите останахме толкова малко, душата на всички ни се е свила под нокът и въпреки това вършим подвизи и непрекъснато тестваме пределите си и на Антарктида и по върховете. Не си показвайте остроумието. Моментът е критичен. Един българин се бори сам сред ледовете и студа. Молете се и мълчете.
281
6
 
9
 
! Отговори
икономист преди 6 години
До До Икономист Пак не съм съгласен, че шерпите са "по най" от алпинистите! За шерпите това е просто работа, която вършат срещу определено заплащане. Разбира се, някои от тях също са алпинисти. Освен това, доколкото знам, тези шерпи вървят винаги в групи, и вероятно си помагат... Професионалните алпинисти, като Боян, обаче гледат да изкачват върха сами, и то по възможно най-трудните маршрути, а и безкислородно. Шерпите вероятно могат да му помогнат до малко над 7000 метра.
280
14
 
6
 
! Отговори
До АмериГо Веспучи преди 6 години
До АнгелКакво са дали тези мореплаватели, които са открили няколко скали и безлюдни островчета в безбрежния океан? Плавало им се е, плавали. Скот, Пири, Амундсен са едни никаквици, които нищо не са направили, освен да си начешат егото! Ние и без тях знаем, че има Южен и Северен полюс!Тези абсурди са само продължение на твоите! Тезата ти е толкова ***.с.к.а, че не ме стимулира да споря. В случая има и нещо позитивно - научаваме каква мътилка се е натрупала на дъното на нашето общество.
279
1
 
9
 
! Отговори
До Икономист преди 6 години
Напълно проумявам че без Алпинисти няма да има и Шерпи.В коментара си исках да акцентирам колко по най най са шерпите от тъй наречените алпинисти!
278
4
 
5
 
! Отговори
ОНЗИ преди 6 години
Всичко написано тук подчертава ВЕЛИЧИЕТО И НЕИЧЕРПАЕМИТЕ РЕСУРСИ НА ЧОВЕШКАТА ДУША И ЧОВЕШКИЯ МОРАЛ !!!! Ами просто трябва да се стремим към тези благородни човешки нива - амбиция креативност благородство себедоказване. В нуката подобни действия се измерват с дисертационни разработки. Браво !!!!
277
0
 
10
 
! Отговори
икономист преди 6 години
До Анонимен 300Не знам как са ги изхранвали, но със сигурност сега ги изхранват по-добре от преди....По принцип този селца и градчета в Хималаите са изключително бедни, и ако ги нямаше парите на алпинистите, някои от тях просто нямаше да съществуват най-вероятно. Дръг е въпросът, защо човек трябва да е принуден да изкарва прехраната си, с толко рискова професия...
276
1
 
9
 
! Отговори
диабетик преди 6 години
ако Боян е диабетик - лека му пръст! ако не е - лека му пръст! ше го наметят ...някога. нека да бъдем реалисти, другото не мога да си обясня.
275
2
 
15
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Как ще сравняваш дребните човечета шерпи с алпинисти Те са много издръжливи Шерпите са герои, а не алпинистите.
274
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фактите навяват на самоубийство...