Разбраха се! Превозвачите се видяха с Борисов, прибират автобусите

Премиерът обеща изтегляне на спорния законопроект за автомобилна камара
Обновена: 25 юни 2018 12:40 | 25 юни 2018 12:12, Веселина Йорданова
47

Снимка: БТА

Превозвачите прекратяват протестите си и ще изтеглят автобусите и камионите, с които излязоха по улиците, за да покажат недоволството си.

Решението им идва след среща с премиера Бойко Борисов в Министерския съвет, на която той им обеща изтегляне на спорния законопроект за Българска автомобилна камара.

Още по темата
Превозвачите пък обещаха, че ще продължат да работят за спиране и криминализиране на нерегламентирания превоз.

"Договорил съм се с колегите, някои от нещата, които считам за нередни, да се поправят", заяви Борисов, цитиран от "Фокус".

"В този законопроект, с който бях запознат, целта и мотивите бяха само едни - браншът да има камара, която във вид на неправителствена организация да съдейства, да дава предложения", обясни Борисов, но коментира, че не би приел "детайли, които притесняват бранша".

Законопроектът предвиждаше лицензи да се дават от Камарата, а ако превозвач не работи един месец, лицензът му да бъде отнеман. Според протестиращите законопроектът е изцяло лобистки и не отговаря на нуждите на бранша.

Борисов поиска заинтересованите страни да седнат в спокойна обстановка и да обсъдят проблемите, така че секторът да бъде успокоен и дисциплиниран.

"Направете така, че контролът да е на 100% ефективен, без да има лобистка линия, по която да ни упрекват", коментира премиерът.

Същевременно той посочи, че е изключително недоволен, че според предложенията в законопроекта Министерството на транспорта трябва да има съвещателен глас.

"Не бих го допуснал. Принципалът и отговорникът за този сектор е министърът на транспорта. Лицензите се издават там", коментира Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
6
 
23
 
! Отговори
1 преди 5 години
Стига с този борисов,направихте го бог.
15
3
 
17
 
! Отговори
Кво праи'м преди 5 години
с другите измислени камари, а? Тях кога ще ги закриете? За всички е ясно, че бяха създадени като лесен начин за убиване на конкуренцията, която пречи на обръчите от фирми на банкянското слънце и шайката му.
14
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз съм за трудното даване на лиценз на автобусна компания. Неможе всеки купил няколко стари автобуса без екстри да превозва пътници.
13
3
 
14
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
КОЙ ЩЕ СЕ МЕРИ С БОБЧО ..."КРАВАТА СТРЪВНИЦА " ЛИ !?!?
12
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Клати се столчето на мафията Герб ,до месец няма да ги има повечето ще търкат наровете.*** Борисов разпродаде държавата....Вижте на документа продавач и купувачhttps://btvnovinite.bg/bulgaria/zhiteli-na-kv-borovo-na-protest-sreshtu-zastrojavaneto-na-gradinka.html
11
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво, г-н Борисов, не се и съмнявахме във Вас!
10
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тиквака много бързо кандиса... Май го е страх да не му поискат оставката. Има още толкова мног за крадене. Мижитурк*-а банкянск*--а
9
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много добра демокрация ИМАМЕ !!!??????При излишни Парламент и Минетстри , СОБСТВЕНИКА на ГЕРБ , Падишах Борисов отменя закони и раздава ,,собствените " народни милиони !
8
2
 
31
 
! Отговори
БАЙ ХОЙ преди 5 години
Друго си е като можеш да го извадиш голям ( автобус)! Майките с инвалидните колички шеста година и какво : " ДА МИ СЕ МАХАТ ТИЯ ОТ ГЛАВАТА"!
7
3
 
32
 
! Отговори
158 преди 5 години
Бат Бойко, след като оправи Западните Балкани, Европата и имигрантите и днес оправи и майките, и шофьорите.. Ейй , голям оправяч е начи..
6
3
 
27
 
! Отговори
шофер преди 5 години
кралят слънце се произнесе, но дали ще е така?!
5
2
 
25
 
! Отговори
Ха, ха... преди 5 години
Обещанието не е като даването...!!!А дали това обещание дадено от ОСЪДЕНИЯ ЗА ЛЪЖА ще доживее до вечерта?... :::)))Ха, ха, ха... :::)))
4
3
 
36
 
! Отговори
Jo6 преди 5 години
Щом се срещнат с оправяча, всичко се оправя. Ха,ха,ха. Жалко, какъвто ни е оправяча такива са ни превозвачите, такава ни е и държавата.
3
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
начи ку саками нящо, колку по големо е МПС-ту, толку по-бърже става
2
6
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Идиотска държава "*** ми-дойди ми".Тиквата предлага закон- Тиквата оттегля същият закон и вече е .........."готината Тиква".Нема толкова *** народ като бълг*араците.
1
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей тва е, с Бойко всичко става бързо