Гладна стачка в пощите: 12 служители протестират

Те протестират заради спрени пари и ваучери за храна
8 авг 2018 16:00,
29

Гладната стачка в "Български пощи" се разраства. Дванадесет са вече служителите, които ще гладуват заедно с колежката си Златка Младенова, която отказва храна вече седмица заради спрените пари за клас прослужено време и ваучери за храна.

Младенова обяви, че здравословното състояние ще ѝ позволи да издържи със сигурност до понеделник. Тя настоява за среща с премиера Бойко Борисов, на когото да обясни защо е пристъпила към гладуване, пише Bulgaria ON AIR.

С новия колективен трудов договор от тази година за служителите на "Български пощи" са определени ваучери за храна в размер от 100 лв. Заплатите на работениците обаче са изключително ниски - около 500 лв.

Причината на Златка Младенова да обяви гладна стачка идва от колективния трудов договор, а самата тя обяви, че е стигнала до решението след тормоз от страна на работодатели.

По думите ѝ това включва спиране на ваучери, премахване на клас прослужено време и отнемане на 4 дни от отпуската. Младенова беше категорична, че това са само нещата, които са преляли чашата на търпението.

От синдикалната организация "Защита" пък добавиха, че това е тормоз, който се отнася до всички служители на държавния и общински сектор.

Синдикалните членове в "Български пощи" настояват да се вземат мерки за лошото състояние на работните им места, които включват нови столове, климатизация на помещенията, пари за облекло и да се дадат ваучерите за храна.

Служителите, които са обявили гладна стачка в "Български пощи" настояват за оставка на ръководството на дружеството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунистите пак клатят стабилността.
25
3
 
2
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
за тия гладната стачка е в графата "здравословен начин на живот". Поредните чантаджии
24
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам в другите градове как е, но при нас 99 % от работещите в пощата не правят нищо, мотаят се нарочно и направо се подиграват с търпението на клиентите, така и тая заплата им е много.За тях социализма изобщо не е свършил, там времето е спряло, живота е песен, клюки и кафета, а клиентите са досадници някакви, дето трябва така да им скъсат нервите, че втори път да не се връщат.Ако зависи от мен, ще ги пратя първо на един тест за компютърна грамотност и ще си тръгнат всичките поради некомпетенн
23
6
 
7
 
! Отговори
Хюго Бос преди 5 години
Могат да напуснат, ако не им харесва- в ничие кръщелно не пише " работи в БП" или "мениджър".
22
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунизма в България продължава, ура.
21
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пука му на *** че гладуват.Той само от бой разбира.
20
1
 
4
 
! Отговори
В герберастката преди 5 години
*** само първа група от детската градина не е протестирала
19
6
 
10
 
! Отговори
КРАДЦИ преди 5 години
МИНАЛАТА ГОДИНА ПОЛУЧИХ ПРАЗНА КУТИЙКА ОТ ТЕЛЕФОН ОТКРАДНАХА ТЕЛЕФОНА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ .НАГЛИ АРОГАНТНИ ПО ТЕЛЕФОНА НАГЛЕЦИ И ПРЕСТЪПНИЦИ РАБОТЯТ В ПОЩИТЕ .
18
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крадат колети и парични записи
17
3
 
15
 
! Отговори
Сливналия преди 5 години
От хората, които работят в пощата в моят квартал "Клуцохор" съм изключително доволен - любезни и отзивчиви, трябва да взимат поне 1000лв. От централната поща в града всички трябва да ги уволнят до една там. Отивам вече 2 пъти да изпращам колет, 5 патки се прескачат и си показват обувките една на друга. Чакам 2 минути на гише, като ги питам "Ще работим ли днес" и ми отговарят да съм чакал. Следва луд скандал и представете си, управителката им идва да ме обслужи, вместо да ги нарита всичките....
16
8
 
14
 
! Отговори
да ама не преди 5 години
До Анонимен 4пощите в цял свят носят пратки, писма и тн. Само в БГ оставят смешни листчета, при това евентуално и с дата от преди 2 седмици от писането на въпросното листче. В този им вид, няма смисъл от тях, да ги закриват.
15
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
чорбаджията има нужда от мерцедес ,почивки
14
2
 
7
 
! Отговори
БП 3 преди 5 години
Защо всеки месец от Ръководството на БП се допуща забавяне на превода на постъпилите суми по тези договори, и по този начин БП връща на въпросните фирми като наказателна лихва повече от половината от полагащите и се мизерни комисионни?...
13
5
 
6
 
! Отговори
дядо Пенс преди 5 години
Още ли има Български пощи ???!!! А я си мислех,че са Еконт,Меконт...
12
0
 
12
 
! Отговори
БП преди 5 години
До кога ASP/VIP ще таксуват превоза по цени все едно че се извършва с космически ракети?...Време е да се промени и закона за инкасовата дейност обслужващ "определени" фирми (като ASP/VIP), и в Български Пощи да се възстанови Звеното за транспортна и инкасова дейност...!!! Така ще се затвори една огромна дупка за източване средствата на БП и ще се постигне финансова стабилност!...БП сключва неизгодни договори и с ЕВН, ЧЕЗ, БТК, Мтел(А1) и т.н. за разплащане на сумите дължими от техните абонати с минимална и недостатъчна за покриване на разходите комисионна!...
11
1
 
11
 
! Отговори
БП преди 5 години
Още през 2011 година по предложение на ЦветанЪТ беше променен Закона за инкасото в полза на току що създадените под негово ръководство Частни охранителни фирми, и те изместиха действащите до този момент ведомствени такива (в Български пощи, в банките, в търговските вериги и т.н.)...Коя от фирмите (в Европа, а и по света) извършва куриерска или пощенска дейност с чужд, а не със собствен транспорт?... Защо инкасовата дейност не се осъществява от звено на Български Пощи, а се предостави на ASP, която не разполагаше с автомобили и ресурси за това, а ползваше тези на БП...!!! До кога ASP/VIP
10
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"ама тия дейности, за които им плащат, вече са твърде елементарни и много успешно се извършват ако и не съвсем от машини, то поне без нужда от специални служители"Кои са тия машини, които могат да разпознават и насочват успешно хилядите видове международни пратки, и да ходят по адреси да разнасят пощата в пощенските кутии?
9
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За Босия защо мълчите?
8
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо работят там , като са им мизерни заплатите . От години са тези проблеми . Персонала се раздува умишлено . Извършват се некомпетентни ремонти на западналия им автопарк . Но иначе се возят в автобуси на фирмата .
7
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цялата система е на ОСНОВА - КОЛЕКТИВЕН ТРУДОВ ДОГОВОР.Така е от началото на соца.КАРУЦАТА Е ПОСТАВЕНА ПРЕД КОНЯ. "Един да пройзведе брак, страда целия колектив"- лозунг от соца.

Спонсорирани публикации