Сатъри, тухли... Агресията в Гълъбово – проблем, но не само на ромите!

Силна музика в града доведе до напрежение в ромския квартал
Обновена: 16 окт 2018 09:19 | 16 окт 2018 09:00,
116


Раковски, Ботевград, Асеновград, Хасково, Ихтиман, а след вчера и Гълъбово. Това са градовете, в които през последните месеци роми създават безредици и си позволяват да нападат полицейски служители.

До напрежението в Гълъбово се стигна, след като ромите не спазили полицейска разпоредба и се нахвърлили върху униформени, отзовали се на сигнал за силна музика.

"Не може да посягаш на униформен, той изпълнява служебния си дълг. Основното в случая е този нихилизъм. Не може 20 години да се остави от държавността да имат тартори, да работят заедно с МВР и след това да искаш полицаите да имат уважение", обясни Христо Николов от Фондация ''Саворе'' пред Bulgaria ON AIR.

По думите му на хората в ромските квартали не им пука и спазват неписано правило, което важи само за гетото. А в махалите се влизало само при инцидент. През другото време го няма дори превантивното присъствие, подчерта Николов.

Още по темата

Вергил Христов от Синдиката на служителите в МВР посочи, че всеки път се говори за превишаване на правомощията от страна на полицаите, но той не смята, че това е проблемът.

"Проблемът е на цялата държава и обществото", настоя Христов в "България сутрин". 

Пред Bulgaria ON AIR говори Ганка, чийто съпруг е един от задържаните при инцидента.

"Нямаше правосъдие. Не е вярно, че беше хулиган, не е вярно, че е лежал в затвора 8 пъти. Нахлуха, не знаехме какво става. Тръгнаха да бият деца и възрастни хора. След това викат, че са хвърляли по тях тухли. Сатърът помогна на майка ми да реже пилето. Търся кола да карам моите деца в Съдебна медицина да изкарат медицинско. Целите са в синини, надути...", сподели тя.

"Рязко влязоха вътре и започнаха да бият малки и големи", каза друга от живущите в махалата и призна, че ромите са хвърляли камъни по полицейските бусове.

"Няма как бавно да влезем, имаме протоколи, по които се случват нещата при нас. Притеснителното е, че подобни инциденти зачестиха. Когато има разписан начин на действие, това трябва да се прави с цялата строгост на закона", поясни Вергил Христов от МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо въобще репортерите ходят да ги интервюират тези мааагали - влиза мвр-то правят всичкото мааагал на кайма и излизат. С това свършва историята ....
73
1
 
34
 
! Отговори
<><> преди 5 години
Електората на ГЕРБ се къта много ! Интересно е ако стане гражданска война какво ще се случи ......сигурен съм че големите ще правят компания на Арабаджиев, Галеви, Таки и т.н. Само в *** свинята (Кой Кой Кой) може да е милиардер но и депутат който не ходи на работа но си взема заплатата ! Тоя заспал балкански лъв кога ли ще се пробуди !?
72
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С роми не може да се пазариш защото те не знаят какво е да държиш на думата си говорят едно после друго, но не държат на това което са казали преди това може и да е обратното на това което говорят сега. Разбрах се с един за една работа дойде обаче друг които му шибна един шамар защо се е разбрал с мен така и ме дръпна на страни да сме се разбере ли а оня първия после дойде да ме пита какво сме се разбрали все едно нищо не съм говорил с него и аз не исках да му кажа а той настоява!
71
1
 
36
 
! Отговори
ХХХ преди 5 години
Така, бих челал да попитам нещо ! Защо след като сме в ЕС и сме със САЩ нашата полиция няма право при подобни действия срещу тях от страна на примитивната общност да стреля на месо както би трябвало да е !? Ако случаааайно се случи то Меркел първа ще скочи заедно с БХК че сме расисти нетолерантни и т.н. та чак и САЩ така ще кажат ! В щатите нападнеш ли униформен си труп на място и Меркел и такива БХК простотии не споменават и дума !? Как става тоя номер и защо българите сме дискриминирани ???
70
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И единия и другия етнос правят престъпления казаха ББ и ЦЦ
69
0
 
43
 
! Отговори
mnenie преди 5 години
В Америка полицаите убиват само ако направиш някое резко движение.Ако си със сатър срещу него, ще ти събират мозъка по стената, а *** ще вика "Немой бе бате. Не така. Ние нищо не сме направили."Трябва полицаите да имат права да стрелят. Иначе тези постолети им са само за красота.
68
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Затова да речем Русия, полицейските акции се заснемат на камера !И не само в Русия и Америка и вдички нормални държави !
67
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дойдоха да ми се молят за работа дадох им колкото искаха а те искаха 10 пъти повече от това което се бяхме спазарили в началото! И после ми се разрева, че нямало да ми работи без пари да съм дал още толкова! Няма те си представа как се почувствах. Така приключих с тоя етнос до края на живота ми не искам да виждам камо ли да говоря с такива.
66
0
 
38
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 5 години
Дете на 12--14 г което хваща сатър или мачете за да го показва пред камерите и да прави жестове как ще реже глави -- КАКВО ДА ОЧАКВАТЕ ОТ ТАКОВА ИЗЧАДИЕ ??? ПОРЕДНИЯТ ИНДИВИД КОПИ ПЕЙСТ КАТО ОНЗИ *** ОТ РУСЕСАМО БОЙ И СИЛА ДЕЙСТВАТ УСПОКОЯВАЩО И ОТРЕЗВЯВАЩО СРЕЩУ ТАКИВА ***!!
65
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Сатърът помогна на майка ми да реже пилето."Ааххахахаха! Верно ли бе, гардероб?
64
1
 
22
 
! Отговори
Владислав преди 5 години
Министътър на МВРто май каза, че нямало сигънска престъпност. А къде се е случвало българи или други в държавата да бия организирано полицаи? Ето заради самият т.нар министър, който само го хвалят и повишават, и заради който прстъпността нараства постоянно през последните 3 години. Няма значение как го изказват по статистика
63
2
 
33
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 5 години
Полицейският ресурс скоро ще свърши - Масово се пренасочват сили на жандармерията в различни етнически конфликти и така се оголват запаси жандармерия в големите гета с над 100 000 подивели индианци - Скоро ще настъпи момент в който полицията няма да може да се справи и ще има десетки убити от примитивните неграмотни нахални индивиди -търсещи все някой да ги храни и държавата все им е длъжна защото са *** и бедни ! Интеграцията на тези същества в Цяла Европа се оказа НЕВЪЗМОЖНА! На ръба сме!
62
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кажете ми при тази обстановка в страната как да не емигрираш
61
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е точно така се създава нетърпимост --100 роми нападат 8 полицаи тактическа група --според полицайте ромите са с камъни сапове сатъри железа , но 8 те полицаи във формация костенурка разбиват ромската армия и пленяват вождовете на нападението-- това да го видя няма да го повярвям....тези работи се правят с камери -- в Бг дума срещу дума . Полицайте искаме права ,да им дадат картечниците и да почват ,много бързо може да изчезне фалшивото спокойствие което е на повърхността
60
0
 
17
 
! Отговори
Петър Младенов преди 5 години
Не танковете - "Черните полковници" да дойдат (пак с танкове ), както в Гърция преди 51 години !Има толкова много ,вече бивши военни , с които днешната власт буквално се подигра , оставяйки ги на произвола на съдбата ! Какво чакат, та не подберат първоизточника на всички създадени проблеми ?!
59
0
 
16
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
Тия не лъжат въобще да знаете!Дойдоха 2 *** да ми правят покрива и изолация на гаража питах ги колко пари ще искат те казаха 120 за покрива и 240 лв. за изолация почнаха работа и ми казаха ако някои ме пита за колко пари го правят да кажа 60 на 40 на квадрат после доидоха други и казаха, че трябва да сме подпишели договор Аз не исках ама трябвало за гаранция и щом подписах дай 1500 лв. капаро после за 2000 лв. всичко ама после не съм разбрал дай още 2000 лв. и накрая 3800 лв. !!!
58
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"А в махалите се влизало само при инцидент."А не може ли и от махлите да се ИЗЛИЗА само при инцидент? Да си стоят само вътре ромеите, да видим тогава кого ще крадат, бият, лъжат, кой ще ги лекува преди да набият лекаря и т.н.? То бива хуманност и либерастия, но това, което става сега ни е в повече!!!
57
4
 
20
 
! Отговори
+ преди 5 години
Проблема не е в ромите ,а в управляващите (ГЕРБ,Патриотите,Атака...)и Брюксел ,партиите не дават да се пипат ромите ,щото са електрорат,Брюксел дръпа юздите на управляващите да не прилагат по-строго законите и продажноста на съдии и прокурори заедно със следователите .... .Ромите ще се управят и не само ромите ,а и другите престъпници и хулиганчета само за една година.Първото нещо -право на глас да имат само със средно... ,второто нещо с раждането на много деца и трето -затвор и работни места..
56
0
 
24
 
! Отговори
ГРОБ преди 5 години
Видими резултати!Скоро ще има вечерен и дневен час....за българите батикадирани по домовете си!
55
1
 
26
 
! Отговори
Възмутен преди 5 години
Ромите лъжат като ***, но не знам, защо им дават думата по медиите?