Сатъри, тухли... Агресията в Гълъбово – проблем, но не само на ромите!

Силна музика в града доведе до напрежение в ромския квартал
Обновена: 16 окт 2018 09:19 | 16 окт 2018 09:00,
116


Раковски, Ботевград, Асеновград, Хасково, Ихтиман, а след вчера и Гълъбово. Това са градовете, в които през последните месеци роми създават безредици и си позволяват да нападат полицейски служители.

До напрежението в Гълъбово се стигна, след като ромите не спазили полицейска разпоредба и се нахвърлили върху униформени, отзовали се на сигнал за силна музика.

"Не може да посягаш на униформен, той изпълнява служебния си дълг. Основното в случая е този нихилизъм. Не може 20 години да се остави от държавността да имат тартори, да работят заедно с МВР и след това да искаш полицаите да имат уважение", обясни Христо Николов от Фондация ''Саворе'' пред Bulgaria ON AIR.

По думите му на хората в ромските квартали не им пука и спазват неписано правило, което важи само за гетото. А в махалите се влизало само при инцидент. През другото време го няма дори превантивното присъствие, подчерта Николов.

Още по темата

Вергил Христов от Синдиката на служителите в МВР посочи, че всеки път се говори за превишаване на правомощията от страна на полицаите, но той не смята, че това е проблемът.

"Проблемът е на цялата държава и обществото", настоя Христов в "България сутрин". 

Пред Bulgaria ON AIR говори Ганка, чийто съпруг е един от задържаните при инцидента.

"Нямаше правосъдие. Не е вярно, че беше хулиган, не е вярно, че е лежал в затвора 8 пъти. Нахлуха, не знаехме какво става. Тръгнаха да бият деца и възрастни хора. След това викат, че са хвърляли по тях тухли. Сатърът помогна на майка ми да реже пилето. Търся кола да карам моите деца в Съдебна медицина да изкарат медицинско. Целите са в синини, надути...", сподели тя.

"Рязко влязоха вътре и започнаха да бият малки и големи", каза друга от живущите в махалата и призна, че ромите са хвърляли камъни по полицейските бусове.

"Няма как бавно да влезем, имаме протоколи, по които се случват нещата при нас. Притеснителното е, че подобни инциденти зачестиха. Когато има разписан начин на действие, това трябва да се прави с цялата строгост на закона", поясни Вергил Христов от МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
24
 
! Отговори
О С Т А В К А !!! преди 5 години
Не пипайте избирателите на ГЕРБ !
33
1
 
30
 
! Отговори
niki преди 5 години
Щом продължавата да се оплакват, значи малко са ги били.Скочиш ли на униформен след това няма изобщо да се оплакваш че са те били и са били всичко наред. Тия малките 'деца' дето били бити, те дали не са излезли с колове и ножове да 'трепат' ченгетата?
32
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Иха поредния сблъсък на римските легиони на Цезар Кондьо Манафовелики със МВР което в превод е мързеливи вулгарни ръкогъзобарци.Конфликта завърши със атака на тухли и брадви.И след епичното сражение се похвалиха по новините.
31
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалка работа. пазете си баретите а плухюмъните да ни мачкат... Па пуснете ги да ги смелят от бой и после да видиме кой е по-нисък от тревата.
30
1
 
27
 
! Отговори
Киро Кардана преди 5 години
Много скоро ще четем новини от типа:Роми биха и изнасилиха полицай но са се отнесли с него сравнително добре защото са ползвали вазелин!
29
0
 
22
 
! Отговори
Елемаг преди 5 години
проблема започва още от името на етноса.Този прооблем дори вие в този сайт толерирате.Вашите колеги на прегазения червей,даваха думата само на родителите.Социалните все още не търсят отговорност (ПО ЗАКОН) защо това дете е оставено без надзор на пътя.Но даваха думата само на квичащите ***.Ето ви 2 проблема,върху ,които да мислите.Северин пиян не помни.Бе пияни хора в Дунав падат,тоа как пиян изнасилвал?Пияни хора падат от пропасти заспиват на тротоара,този пиян,че цял юмрук.Пускай газта!!!
28
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До къде стигнахме ...Полицията не може себе си да опази,пък камо ли обществото...Просто нямам думи!
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До МилиционерИ къде тва ако не е тайна!?
26
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Реално Ромите в България са около 2 000 000 поради причината че се пишат на Преброяване на Населението както българи или турци , от там се губи веднага бройката им
25
0
 
28
 
! Отговори
1234 преди 5 години
Българинооооооо,недей да негодуваш по тоягата(ромите) която те бие,краде,изнасилва,точи помощи)ами виж кой държи тоягата!!!!!!!!Тепърва започва да дава резултати безконтролното размножаване на роми и то от най-бедните !!Когато сееш домати ще береш домати ..когато сееш бедност ще жънешмного бедност!!Гражданската война ще чукаа на вратата и първи които трябва да го отнесът са държачите на тоягата а те ще са първите който ще избягат от тук!
24
14
 
6
 
! Отговори
Милиционер преди 5 години
През Комунизмъ преди 1989 е имало случай на пребит селски Полицай(тогава Милиционер) в Ромската махала , така че нищо ново каквото е било тогава е и същото и днес , смешно е ЕДИН пОЛИЦАЙ СРЕЩУ 100 РОМИ................хаха
23
2
 
16
 
! Отговори
Футуролог преди 5 години
Този задръстен народ Бойко го изигра с филма "ОПАСЕН ЧАР"Великият милиционер-пожарникар Агент Буда ще Ви построи държаваИ тези дъртофелници дето хвърлят пачки през балкона са по интелигентни от гласоподавателите на ГЕРБА на басТози народ сам си проведе автогеноцид и то за да прикрие че агитката и спортисти на ЦСКА доброволно са сътрудничили с Държавна сигурност и са ги използвали да пребиват хомосексуалистиЕ сега по-добре ли е с"мешници?
22
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бедна ми,бедна Българийо!!!
21
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонименосвен ако не ги натиснат да се образоват .............е, та до сега не ги ли натискаха ? как се натиска муха да прави мед като пчелата ?
20
1
 
19
 
! Отговори
707 преди 5 години
До ОпитвамТам няма излишни приказки като при българите!Там няма толерастия,интеграстия и европед/ераст/ия!Там нагазиш ли в гюбрето,и просто изчезваш!"Братчедите" го знаят много добре,и бягат на далече!
19
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тенденциозно заглавие.
18
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега мозъчния ни тръст от юристи ще ги накара да кажат, че съжаляват и ще ги пуснат като вече "превъзпитани".
17
2
 
50
 
! Отговори
Наложителна мярка преди 5 години
Тежки глоби за създаване на дете, което не можеш да изхраниш чрез собствените си доходи. С принудителен труд да изплаща и глобата, и издръжката на детето в социален дом. Защото дете не бива да се оставя да бъде възпитавано от безотговорни хора.Да създадеш дете, което не можеш да издържаш, значи директно да бъркаш в джоба на онези, които работят и плащат данъци. Няма как да има морал в общество, в което такъв нагъл грабеж не се санкционира и вредителят е в правото си да ощети градивните.
16
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вече не е за затвор работата, а направо за яко дърво и късо въже...
15
1
 
47
 
! Отговори
Спиране на помощите преди 5 години
Само това е решението.Плюс зверски глоби за безделничество. Глобите да ги отработват.Тогава няма да има къде да се дене. Ще трябва да работи, ако иска да яде. На когото не му харесва, границите са отворени. Да върви, където ще.