Радев: Няма модерна държава без развита инфраструктура!

"Работниците могат да разчитат на моята безрезервна подкрепа"
12 дек 2018 14:52,
134
Радев: Няма модерна държава без развита инфраструктура!
Снимка: БТА

Моето доверие и доверието на обществото няма да бъде спечелено с протести, декларации и пресконференции, а с качество и прозрачност. Това за мен означава да има целесъобразни и с голяма обществена значимост проекти, да има прозрачни и честни обществени поръчки, такива условия, че всеки лев да отива по предназначение, контролът да бъде принципен, всеобхватен и безкомпромисен, нормативната база да ви позволява да изпълнявате дейността си по най-добрия начин в една реална и здрава конкурентна среда. Това каза президентът Румен Радев в началото на срещата си с Камарата на строителите в България, цитиран от "Фокус".

Още по темата

"Вие бяхте една от първите организации, които приех в началото на своя мандат и това беше естествено, защото съм воден от убеждението, че вашата дейност е от огромно значение за обществото. Не можем да говорим за модерна държава без развита и съвременна инфраструктура", обърна се държавният глава към представителите на Управителния съвет на Камарата.

"Проблемите които ви вълнуват, вълнуват всички нас. За да ги решим по най-добрия начин, трябва да сме наясно, че в тези проблеми има трима важни участника. Първият е изпълнителната и местната власт в ролята на възложител, вторият участник е собствениците и ръководствата на крупните строителни фирми. Третият са подизпълнителите - средни и малки и хилядите работници строители, които съвсем съвестно изкарват прехраната си. Категорично заявявам, че работниците могат да разчитат на моята безрезервна подкрепа и заслужават и по-добро заплащане, и по-добри условия на труд, и предвидимост в своята дейност", заяви президентът.

"Българите от своя страна очакват да пътуват безопасно, по сигурни пътища, които да не се ремонтират веднага след въвеждане в експлоатация, да не се срамуват от изгледа на населеното място, в което живеят", подчерта той.

По думите му за решението на проблемите на строителния бранш изключително важно значение има изпълнителната власт. "Аз съм готов да изслушам всички ваши проблеми, виждания, визия за развитие на сектора и по най-добрия начин и да съдействам с всичко, което е в рамките на моята институция", каза още президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
3
 
16
 
! Отговори
аз преди 5 години
Празните мисли на един празен човек .
42
2
 
6
 
! Отговори
Letiste gledka преди 5 години
Pilot Radev, bg prezidenta na bg razruhata....kade beshe Radev dosega, na kakvi voenni igrichki si igra po vreme na celia ti trudov pilotski stage, koi razbi bg letisteto v Gledka ?!
41
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
работниците могат да разчитат на моята безрезервна подкрепа и заслужават и по-добро заплащане, и по-добри условия на труд, и предвидимост в своята дейност", заяви президентът.айдееее, тоя надмина другарката Нинова :)Абе шапкар, я обясни как точно ще подкрепиш увеличаването на заплатите на работниците, как ще им осигуриш по-добри условия на труд и какво разбираш под "предвидимост"? Някакъв нов вид "визия" ли е?
40
2
 
16
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Радев да си плаща тока и водата на Дондуков 2... - и Деса да си пали печката в къщи, а не да стои на топло при него...
39
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Думата "визия" му я каза кака Корни
38
2
 
9
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
Към 35. Само че този запознатия иска президентска република, ама ако Радефф е президент. А като дойде след 3 години някой друг, който не му харесва, ще почне да реве да я махаме.
37
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво получиха строителите от пРезидента - лозунги, кухи обещания и познати на всички разяснения за техните си проблеми. Толкоз.
36
6
 
7
 
! Отговори
Гепи преди 5 години
Г-н,Радев,така е,но развийте казуса,ченяма държава и като я няма как сепроцедира.Кажете ,че президенството енапълно излишно за наш'те ширини.Г-н Петков Ви пита,какво сте деклари-рал пред ам. посолство.Започвате датегнете като Фандъкова.
35
6
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
До АнонименМоето доверие...-------------------------------------------------------------------------някой да ти е искал доверието...
34
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЗапознатПрезидентска република с един лидер ,който да носи отговорносткакъв лидер е тоя клепоух *** бе? Научи една дума "визия" и я повтаря като папагал.
33
6
 
6
 
! Отговори
Румен Радев преди 5 години
До Бойко БорисовНяма нищо мойто момче,и без това нищо не зависи от мен,поне да ти напълня пожарникарския маркуч с подаръци!
32
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не можем да говорим за модерна държава без развита и съвременна инфраструктура", обърна се държавният главае нали не ядяхте асВалт бе :)
31
2
 
7
 
! Отговори
Пепа преди 5 години
*** тва сериозно ли?!
30
12
 
8
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 5 години
Благодаря господин,Радев!Искам да продължавам да крада от изграждането на пътната инфраструктура.Имам интерес това да продължи с векове!Благодаря ви!
29
3
 
14
 
! Отговори
Бай Тошо преди 5 години
А бе клепоух бай х.й, що не кажеш какви пътища и какви населени места ни остави партията, която те издигна? Как се оправя този погром за няколко години?
28
6
 
11
 
! Отговори
Винету преди 5 години
До уха. Стига с тия смешни призиви. От 2013 все му изтича на Боко времето и все печели. Тази работа не става с ялови писанки по сайтовете.
27
2
 
4
 
! Отговори
Planinovo преди 5 години
Sbor na bg teroristi, plateni obilno ot bg narod....
26
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде пак всеизвестни истини и лозунги. Това, което е казал е така, но само с приказки не става. И не може на 100 км нов път като се появят 10 м лошо качество да се генерализира, че всичко е некачествено.
25
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да да видяхме как Тракия всяка година стигаше до Бургас и така 35години.Така и метро щяхме да имаме всяка година и така 300години ! - 100% гаранция.
24
5
 
17
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
Нали асфалт не се ядеше?