Публиката в театрите - все по-интелигентна

Имаме някои проблеми с телефоните, призна Ириней Константинов
27 мар 2019 12:05, Красимир Ангелов
15

Под мотото "Аз нямам какво да крия" и зареден с енергия от сцената и разкрепостения сюжет на спектакъла "Развратникът", Ириней Константинов посрещна 70-ия си рожден ден. Половината от тези години минават на сцената на театър "София", на който той е директор от десетилетие.

В Международния ден на театъра Константинов гостува в "България сутрин", където изрази задоволството си от факта, че публиката, посещаваща родните салони, става все по-интелигентна.

"Публиката стана по-интелигентна. След промените имахме едно разкрепостено време. Тогава всеки си мислеше, че може да прави каквото си поиска. Тогава не се обръщаше голямо внимание на възпитанието на младите, които влизат в салона. Реакциите на публиката бяха като на стадион, като на дискотека. Лека полека това се промени и аз съм много щастлив от този факт. Все още имаме някои проблеми с телефоните, които звънят, но и те ще изчезнат", заяви директорът на театър "София".

Той също така разкри, че зрителите вече свикнаха с идеята, че ходенето на театър може да погали душата и да ѝ помогне да се зарадва.

"Театърът може да накаже, да помилва, да разсмее. Най-голямото удоволствие е да управляваш зала с 200-300 души пред себе си. Актьорът може само с поглед, глас и движения да коригира настроението на хората. Хората вече разбират, че могат да погалят душата си като ходят на театър. Това е смисълът на нашата работа. Театърът няма нужда да има свой ден. Всеки ден е ден на театъра", разясни Константинов пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да ми кажат какво е Тристан и Изолда или Лучия ди Ламермур, например, или някои от законите на физиката, или да изброят поне столиците на държавите, иначе за каква интелигентност говорим!
10
5
 
4
 
! Отговори
съвсем откровено преди 5 години
Театърът може и да отблъсне. Последната пиеса, която съм гледал е "Ленин влезе в нашия дом", от един комунистически драскач. Тогава се зарекох повече на театър да не ходя. И изпълнявам заричането си.Не ми е никак притеснено какво ще си помисли някой *** за мен.
9
1
 
6
 
! Отговори
Стар преди 5 години
Иро,Иро тя в театъра си е една част интелигентна,ама като гледам от това интернет поколение каква интелигентност и интелект лъха-оле мале!?!?С таблети и телефони и с акъл като на тези по-долу .И театър и публика са като футбола и публиката му- на едно ниво,,съвременно!?!?"
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 7Извинявай, ти какво очакваш от постановка която се казва Мармалад, играе се в Сълзата и е режисирана от Теди Москов?Само това е достатъчна информация, че цялата работа ще е простотия до шия.
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
прав е коментар 4. нивото на постановките спадна. вулгаризми и цинизми. пример : мая новоселска в "мармалад" : хвани ме за.....боли ме..... от тогава не ходя на театър.
6
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Публиката - интелигентна" ??? Каква публика като никой не ходи вече на театър ???
5
10
 
10
 
! Отговори
Жътварски, София преди 5 години
Театърът е за снобарите, да го играят културни в опит да скрият козарския си произход!Там точно е пълно с представители на НЕградската фауна!
4
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е, нивото спадна много на постановките - пълно е с цинизми, ругатни и вулгаризми. Ама какво да правят театралите. София се напълни с "изискана" публика и се съобразяват с вкусовете и. Това е.
3
1
 
11
 
! Отговори
:) преди 5 години
Да са само телефоните. По анцузи на театър тръгнали... Колко да са по-интелигентни.
2
2
 
4
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Радостно е да разберем от господин Ириней Константинов, че Гей Дмитриевич и Румката не познават значението на думата "театър".
1
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За това ли все повече пада нивото на постановките, защото публиката ставала все по-интелигетна. Точно обратното, навремето театърът беше символ на интелигетност, сега всякакви селяни ходят и редовно не си изключват телефоните. Някои дори не са наясно, че трябва да пазят тишина. Виждал съм дори такива които си носят семки, пукански и кафе по време на постановките.За това и спрях да ходя на театър.