Жаблянов даде обяснение за вилата си

През 2014 г. той не е бил депутат
11 апр 2019 19:21,
47
Жаблянов даде обяснение за вилата си
Снимка: BulFoto архив

Строежът е осъществен във време, в което не съм бил народен представител и не съм заемал публична длъжност. Това заяви на брифинг в централата на БСП депутатът и член на Изпълнителното бюро на партията Валери Жаблянов по повод публикации в медиите за негова вила без ясен произход на средствата за построяването й. Прокуратурата възложи тази седмица на КПКОНПИ проверка на случая, информира БТА.

Още по темата

Жаблянов обясни, че медийните публикации засягат подадената през 2014 г. от него като народен представител декларация за имуществото му. В декларацията е вписан въпросният имот според изискванията на закона. "Имотът, вила, предмет на репортажите, е построен от мен и семейството ми. Началото на строежа е октомври 2011 г. след издадено строително разрешение. Строежът се осъществява върху семеен парцел с размер 800 кв. м., придобит 2002 г. Към 2013 г., годината в която през месец май съм избран за депутат в 42-ото НС и подавам имотна декларация, вилата е в процес на строеж и няма как да бъде декларирана във встъпителната ми декларация. След приключване на строежа имотът е обявен в годишната ми декларация от 2014 г. След издаване на всички актове по строителството и след окомплектоване, документите са внесени в Държавната агенция по кадастъра за въвеждане в експлоатация, където цялата документация може да бъде проверена от компетентните органи, включително проектносметната документация, както и строително-инженерните работи", обясни Жаблянов.

Според него от изнесените данни става видно, че по време на строежа на вилата той не е бил депутат и не е заемал публична длъжност. По думите му този факт, както и обемът и цените на имуществото му се манипулира във всички медийни публикации.

Категорично се противопоставям на опитите чрез спекулативно подбрани и откровено лъжливи информации да бъда въвлечен, а по този начин и БСП, в скандалите, на които е свидетел цялото ни общество през последната седмица, подчерта Жаблянов. По думите му основен повод за разразилата се клеветническа кампания са предстоящите избори за Европейския парламент.
Попитан за произхода на средства за този имот Жаблянов заяви, че всичко ще бъде предоставено на компетентните органи, то е заявено и в подадените от него към Държавната агенция по кадастъра документи. "Материалите, на които се позовавате, ще бъдат предмет на отделно внимание от мен по друг начин и по друг ред", каза още той.

Жаблянов призова политиците, медиите и дори подстрекателите на такива публикации "да направят всичко възможно за успокояване на нашето общество в името на доброто на всички ни, за доброто име на България в Европа". "Повсеместната и безотговорна личностна дискредитация, независимо с или без основание, на народни представители, политици от различни партии, предприемачи и обикновени български граждани няма да доведе до нищо друго освен до война на всеки срещу всеки. Жертвите в тази война ще бъдат Конституцията, републиката, законовия ред, уронването на международния престиж на българската държава", каза той.

"Днес постигането на обществено съгласие е най-важното условие за макар и минимални успехи в нашето държавно развитие. Разрушаването на общественото съгласие, дискредитацията на личности от българската история и съвременността е най-сигурният път към гибелта на нашата намаляваща нация. Спазването на закона е дълг на всеки български гражданин, независимо от неговото служебно положение. Дълг на народните представители, на министрите, на президента и министър-председателя е със своето поведение и изказвания да вдъхват доверие на българските граждани, да укрепват законовия ред и доверието в институциите", коментира Жаблянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
3
 
11
 
! Отговори
До 19 преди 5 години
Нищо няма да се случи как не го разбрахте 30г. Въртят ви, мамят и лъжат ... резултат няма. Света върви напред и нагоре, БГ остава блатото на Европа, най-бедните в ЕС ... всички в чужбина като чуят за Българин и си представят крадлив *** или някой *** с изхлузени *** в центъра на Берлин.Истината боли ...БГ никога няма да се оправи.Поздрави от Маями
22
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ангелкова има 7-8 такива като на Жаблянов, но Симеонов и Каракачанов крепят ГЕРБ и ще се напълнят с още повече имоти.
21
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДРУГАРИ ЗАЩО ПОД СТАТИЯ ЗА АНГЕЛКОВА ИМА СТОТИНА КОМЕНТАРА А ТУКА ЗА ЖАБА-ЛЯНОВ ЛЮБИТЕЛЯ НА НАРОДНИЯ СЪД СТЕ НЕЩО НЕРАЗГОВОРЛИВИ??КИРО БУХАЛО И ТОЙ ПОД РАЗСЛЕДВАНЕ НА АНТИМАФИЯ,ЗА НЕГО НЕЩО ИЛИ ТРАЙТЕ ДА СИ ТРАЕМ А?Лелееее КОЛКО СТЕ ДОЛНИ както се изрази един от участниците в адовата кухня по адрес на друг,АМА ДОЛНИ ДО НЕМАЙ КЪДЕ!
20
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обяснението няма да го намерим в шепата лъскави книжа, наречени "документи". Достатъчно е да излезем на улицата, да погледнем хората, колите, къщите - ето там е обяснението за вилите на Жаблянов и на много други!
19
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А нещо за Шиши? Или там не се пипа, защото цифрите не ги лови калкулатора?
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименПоздрави от Маями.Нека им ги отнемат тогава. СДС върнаха реституцията и имотите и някои хора от буржоазията се напълниха с наследствени имоти и пари. Сакскобурготски съди и днес България за 1 милион гори.
17
2
 
10
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
То крадец можеш да си и без да си депутат. Я, кво му е на Кирчо :)
16
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За Кацамунски а.к.а ЗАРКОВ КРУМ няма ли да напишете нещо защото и той днеска се обяснява като новобранец,а за КЪЩАТА НА МИЛИЙОНЧЕВА В ДЪРВЕНИЦА,ЗА *** ДАДЕНА ПОД СЪД ОТ КМЕТА НА СЛИВНИЦА ЗАРАДИ КАРУЦАРСКИ ЕЗИК И ПОДПУКАНА ОТ СЪДИЯ ИЗПЪЛНИТЕЛ ЗАРАДИ ИМОТНИ ДАЛАВЕРИ,ЗА ОРТАКА ИМ "ДЕСНИЯ'ХРИСТО ИВАНОВ ПОГНАТ ОТ АНТИМАФИЯ,АМИ ЗА ЛОЗАН ПАНОВ СЪЩО "ДЕСЕН'ПОМАГАЧ НА ***,АМИ ЗА БОРЕЦА ЗА ПРАВДА ЕКИМДЖИЕВ ПАК ОТ 'ДЕМОЙРАТИЧНАТА "ШАЙКА-ЩЕ ИМА ЛИ ИСТЕРИЯ ИЛИ ЩЕ СИ ТРАЕТЕ ПАК??
15
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вярвате ли ?......вярвайте, вярвайте !!!
14
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе вие не разбрахте ли, че на русофилите-комунисти имотите са придобити когато бащите и дядовците им са били "активни борци" за тях !И те са започнали като Форд, само, че не с една ябълка, а с пита кашкавал !
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като работиш в САЩ дс не мислиш че валят долари. Заолатите са добри но и разходите са големи и то в долари.Поздрави от Маями.
12
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Строежът е върху парцел купен от мене през 2002 г. след хиперинфлацията за 20 хиляди долара, обясни Жаблянов. Сега след 20 години цената му е 2 милиона долара, но вината за хиперинфлацията на имотите е на ГЕРБ и СДС, че ликвидираха провинцията и хората купуват масово имоти в София.
11
1
 
7
 
! Отговори
Трендафил преди 5 години
Акациев " И гледа и мълчи туй наивно поколение..... . Но гледа да обезпечи ИЗГОДНО ЛИЧНО ПОЛОЖЕНИЕ"
10
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 3Жаблянов е работил в САЩ и е спечелил доста валута в долари.
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До8. БРАВО.
8
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия от БСП СА ЧИСТ косъм. Не "крадът и не лъжат". В затвор не ги вкарват. Закон не ги лови. Тази до него, ако такъв протест с каруцата и болните кози направи в ЕС. В СЪЩИЯ ДЕН Е В ЗАТВОРА.
7
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Целият парламент и съда са станали агенции и борси за покупко-продажба и спекула с имоти.
6
5
 
20
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Попитан за произхода на средства за този имот Жаблянов заяви, че всичко ще бъде предоставено на компетентните органи, то е заявено и в подадените от него към Държавната агенция по кадастъра документи.Абе ти ако имаш доблест, морал, етика и достойнство кажи как си се сдобил с въпросните пари. В противен случай, работата става като на въпроса към ***:"ограбвахте ли" Техноимекс". Тя:" Ами те нали ме съдиха"???
5
11
 
6
 
! Отговори
До 3 преди 5 години
Така си е ! През 2011 имотите струваха жълти стотинки ! Особенно такива по 800 квадрата .
4
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още един наглец .

Спонсорирани публикации