Комунистите от "Че Гевара": МОН Готви безпрецедентна измама

Децата не трябвало да вярват в лабораторно създадена капиталистическа история
27 юни 2019 18:20,
287
Комунистите от "Че Гевара": МОН Готви безпрецедентна измама
Снимка: Facebook - Движение "Че Гевара"

Българското комунистическо движение "Че Гевара" с председател Павел Иванов изпрати отворено писмо до министъра на образование Красимир Вълчев, в което го обвинява в безпрецедентна манипулация и измама. Повод за гнева на комунистите е решението на министъра да изиска ревизиране на представените изкривени исторически истини в някои от бъдещите учебници по история за 10 клас, в които се изучава времето от периода между 1944г и 1989г.

Миналата седмица журналистът Христо Христов и университетският преподавател проф. Евелина Келбечева сигнализираха, че историята на комунизма в учебниците е показана тенденциозно и манипулативно, а много от зверствата на режима са спестени.

Още по темата

В резултат министър Красимир Вълчев поиска ревизия на съдържанието.

Днес от движение "Че Гевара" и Съюзът на комунистите в България настояват за обективното и безпристрастно представяне на социалистическата история в българските учебници.

Те протестират срещу "политическия натиск и прочит при оценка на фактите, свързани с държавния социализъм от периода 1944-1989г.".

"Очернянето на социалистическата държава и на идеята за комунизъм преминава през изкривяване на истината, преминава през измисляне на „истини“, само за да подмени фактологията и спомените за време, в което крадците бяха наричани крадци, а властта беше в ръцете и в интерес на наемните работници", пише в още в писмото.

Според комунистите, "днешната капиталистическа власт" искала да изтрие истината за доброто в епохата на българския социализъм.

В своето обръщение от Движението скачат и на хората, които сигнализираха обществеността за съдържанието на учебниците.

"Антикомунистическата реакция, в лицето на журналиста Христов и на американската служителка Келбечева, иска българските деца да вярват в някаква лабораторно създадена капиталистическа история, в която социалистите и комунистите са зверове, а техните убийци са герои", убедени са комунистите.

По-надолу в текста се говори за грубо вмешателство върху науката и историята, за просташко издевателство и идеологически садизъм, които пречели на стремежите за "една нова, свободна и социалистическа България".

Комунистическо движение "Че Гевера" - България се самоопределя като оргазаниция, бореща се за унищожение на капиталистическата система и "изграждане на справедлив комунистически обществено-политически строй". В официалният си сайт те посочват, че "политическата борба на организираните трудови колективи и работническата младеж е единственият път".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
227
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименБългария също беше развита индустриална държава до 89 г...Развито селксо стопанство, образование, медицина, култура, изкуство, социални грижи, почивно дело...Виждаме сега в какво е превърната..Бедно географско понятие и плацдарм за оръжията на терор орханизацията нато...Всико е разрушено и окрадено, а природните ни богатства са дадени на чужди мафии срещу тлъсти комисионни..И никой не може да им каже каквото и да е било..тотален геноцид и жесток диктат, ръководен от престъпници
226
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прави са за комунизма- мизерен беше и имаше насилие! Но това не дойде от небето. Преди това и капитализма си беше със забранени партии, политически убийства на интелигенция, антисемитско законодателство, обявихме даже война на американците и англичаните, а София я разрушиха с бомбардировки не случайно... културата на тоталитаризма си е била жива! И сега да мятаме всичко на руснаците е като сега да плюем по ЕС- правим го ама не сме прави.
225
5
 
44
 
! Отговори
МКРД преди 4 години
Ернесто Че Гевара е велик идол на световната младеж от онова време и нейните мечти за един по добър и справедлив свят! Времето на Делон, Лафоре, Далида, София Лорен, Пеле, Анжела Дейвис, Кардинале, Мохамед Али, Жан Габен и Бардо! Времето на Пражката пролет, бунтовете на френската младеж и световната против войната във Виетнам! А сега - джендермени, които си завират перушини отзад, кефят се на Еровизия и гей паради!
224
8
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Венецуелските комунисти управляват най-богатата на нефт държава в света 10+ години И я докараха до пълна липса на бензин, извън столицата. Постигнаха комунистическата мечта - всички са еднакво бедни и гладни. Ами като си избират шофьори за президенти.Е, нашият е поне на самолет!
223
7
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Комунистът не понася факта, че умния и/или работлив човек има право да е по-богат от глуповатия и/или мързеливия. Той иска всички да са еднакво бедни, затъпени и мързеливи - също като него. И понеже няма как това да се случи с избори, то това може да стане само с насилие. По тази истинските комунисти са били винаги терористи. Не знам "Че Гевара" от кои са, но ако са истински - ще трябва да започват да ни избиват!
222
7
 
42
 
! Отговори
Да бе да преди 4 години
Подредена държава преди 89г.-пълни глупости.50 процента от хората бяха милиционери ,военни ,агенти на дс,пратиини секретари и партиини деятели.Почти всичко нормално беше забранено а и всеки те докладваше ако успееш да си вземеш нещо от кореком.Не можем да стигнем нивото то 89г.-пак пълни глупости.Е да не можем да направим 11 милиарда външен дълг или 120% от БВП на България и 24 милиарда долара вътрешен дълг.Е не можем да изхарчим всички пенсииони фондове и сега да ви плащаме пенсиите.Наглост
221
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НИЕ КАПИТАЛИСТИТЕ ОТ "ЧЕ ГАВРА С КОМИНИСТИ"ПОЗДРАВЯВАМЕ КОМУНИСТИТЕ С .!.
220
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ИЗВИНЕТЕ НО ПРЕДИ 1989,КОМУНИЗЪМ ОЗНАЧАВАШЕ УПРАВЛЕНИЕ НА ОБЩЕСТВОТООТ ОБЩИ РАБОТНИЦИ С 500лв ЗАПЛАТИ ,А ИНЖЕНЕРА ВЗЕМАШЕ 160лвПРОГРАМИСТА НЕ БЕШЕ ЧОВЕК ЩОТО РАБОТИ НА СТОЛ
219
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КОМУНИЗЪМ=ПРОКАЗА=НЕКАДЪРНОСТ=ГРАБЕЖ=НИСКА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ
218
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един написал, че едно време ни учили на добродетели. Пълни глупости - България е номер 1 по мошеничества и шампиони са точно комунистите.
217
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"а властта беше в ръцете и в интерес на наемните работници"Ахахахха!!!! Властта беше (и продължава да е) в ръцете на едни изедници, бабаити, шумкари, които слезнаха въоръжени от горите и започнаха да тормозят мирното трудещо се население, да му крадат добитъка и да му взимат собствеността, да палят хора в плевни. И днес техните внуци и разни които са с тяхната школовка, продължават да съсипват страната ни, като се наричат "либерали", "демократи" и "патриоти", а иначе в сърцата си са комунисти.
216
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен - отговарящ на СкептикЗа другото си напълно прав, но СССР помагаше много на соц. страни, вкл. България - имаше СИВ (съюз за икон. взаимопомощ на соц. страните). Знам как работеше тазо организация. Имаше държави, които направо си лежаха на СССР, напр. Куба. Ние никога не сме били така, но ни помагаха значително
215
6
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както едно време ни лъжеха, че всичко преди 9 септември било ужас, така сега на младите диванета искат да им втълпят, че всичко преди 10 ноември било ужаст! Което си е предизборна пропаганда, ниска проба, с държавен ресурс и полуистини! Тоест - откровени лъжи! Та нали социализма роди и възпита днешния великолепен държавен елит, начело с Премиерът - Епоха! Но вижте поколението футболисти на Стоичков и сегашните!
214
6
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Родителите първо трябва да скочат срещу наглостта да се вкарва конюнктурна политика и идеологизиране на образованието! С какво право ще натякват генерални оценки и отношения в чужда глава, които определят целия живот! Нас едно време, особено такива, които сме ,,попивателни" ни натъпкаха с добродетели, възпитаха ни в излишна скромност и още не можем да се вместим в това мошеническо време! Да ги учат на практични неща, а с това да се занимават в къщи и който му е интересно във ВУЗ!
213
15
 
39
 
! Отговори
до Ценик преди 4 години
И Левски ги е вършил същите като Че, утрепал невинно ратайче при обир на чорбаджията му, щял да ходи да освобождава Русия от царя след като ошета българите и са го гонили от Елена например не само с мотики, но и с камъни! Но, за масоните всичко хубаво от официалната пропаганда!
212
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво Че Гевара!? Оня ден Бойко каза, че е много хубав революционер и Гоце Деччев му бил идол! Също като него се борил и дал живота си за освобождение на други даржави и народи! Народа е съгласен с Премиера и това се вижда на вота.
211
13
 
39
 
! Отговори
Циник преди 4 години
Чегевара... Още едно митологизирано гнъсно ***... Преди време четох откъси на книгата на един от "другарите му по убеждения", и близък съратник - Чаавегевара застрелял саморъчно жена в напреднала бременност - защото не споделяла комунистическите му идеи... Ръгнал да луни и селяните в латинска Америка - *** те го изгонил с мотики, че им пречи на бизнеса с кока... Преди да го застрелян като куче и да го заловят под асфалта бил сигурен, че ще му се размине... Защото бил "проминентен" Отврат!
210
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те така утре ще пишат нещо лошо и за Бойко Борисов! Комунист, ***, мутра - все комунистически измислици!
209
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те така утре ще пишат нещо лошо и за Бойко Борисов! Комунист, ***, мутра - все комунистически измислици!
208
4
 
40
 
! Отговори
Чук преди 4 години
Ами, прави са! Отново идеологизация на уж образованието, но в другата крайност! Ако не знаят как да го направят и не искат, просто да премахнат тези ненужни предмети! Който се интересува - ще намери информация, особено днес в епохата Интернет! Стига щампи! Дайте фактите и различните виждания по въпроса и всеки да си прави изводите! Надминаха комунизма по манипулация съзнанието на младежта!