Комунистите от "Че Гевара": МОН Готви безпрецедентна измама

Децата не трябвало да вярват в лабораторно създадена капиталистическа история
27 юни 2019 18:20,
287
Комунистите от "Че Гевара": МОН Готви безпрецедентна измама
Снимка: Facebook - Движение "Че Гевара"

Българското комунистическо движение "Че Гевара" с председател Павел Иванов изпрати отворено писмо до министъра на образование Красимир Вълчев, в което го обвинява в безпрецедентна манипулация и измама. Повод за гнева на комунистите е решението на министъра да изиска ревизиране на представените изкривени исторически истини в някои от бъдещите учебници по история за 10 клас, в които се изучава времето от периода между 1944г и 1989г.

Миналата седмица журналистът Христо Христов и университетският преподавател проф. Евелина Келбечева сигнализираха, че историята на комунизма в учебниците е показана тенденциозно и манипулативно, а много от зверствата на режима са спестени.

Още по темата

В резултат министър Красимир Вълчев поиска ревизия на съдържанието.

Днес от движение "Че Гевара" и Съюзът на комунистите в България настояват за обективното и безпристрастно представяне на социалистическата история в българските учебници.

Те протестират срещу "политическия натиск и прочит при оценка на фактите, свързани с държавния социализъм от периода 1944-1989г.".

"Очернянето на социалистическата държава и на идеята за комунизъм преминава през изкривяване на истината, преминава през измисляне на „истини“, само за да подмени фактологията и спомените за време, в което крадците бяха наричани крадци, а властта беше в ръцете и в интерес на наемните работници", пише в още в писмото.

Според комунистите, "днешната капиталистическа власт" искала да изтрие истината за доброто в епохата на българския социализъм.

В своето обръщение от Движението скачат и на хората, които сигнализираха обществеността за съдържанието на учебниците.

"Антикомунистическата реакция, в лицето на журналиста Христов и на американската служителка Келбечева, иска българските деца да вярват в някаква лабораторно създадена капиталистическа история, в която социалистите и комунистите са зверове, а техните убийци са герои", убедени са комунистите.

По-надолу в текста се говори за грубо вмешателство върху науката и историята, за просташко издевателство и идеологически садизъм, които пречели на стремежите за "една нова, свободна и социалистическа България".

Комунистическо движение "Че Гевера" - България се самоопределя като оргазаниция, бореща се за унищожение на капиталистическата система и "изграждане на справедлив комунистически обществено-политически строй". В официалният си сайт те посочват, че "политическата борба на организираните трудови колективи и работническата младеж е единственият път".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да, обичам да ми говорят за пенсионерите. Разбира се, че пенсионерите няма да са доволни. Преди им е ставал, сега - не. От какво да са доволни. Те нямат никаква реална оценка. Нямали решетки на прозорците. Сякаш в Швейцация, понеже е див комунизъм имат решетки на прозорците и ги е страх да излизат. Я да кажем кои ли бяха тези, които създадоха мутрите, престъпността през 90-те? Я, пак името на генерал Любен Гоцев изплува ненадейно и спортните школи на ДС и БКП. Каква случайност, а?
186
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да кажем малко и за Христо Бисеров, синият демократ от СДС депутат на ДПС, осъдиха ли го, демократична Швейцария даде ли информация за банковите му сметки на българската прокуратура?
185
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде да поговорим за комунизма на правоверните евроатлантици, който уж вече 30 години бил в България и пречел на демокрацията да се разива, и затова пенсионерите в членката на ЕС и НАТО България ровели в кофите за огризки от храна и затова членката на ЕС и НАТО България е бедна като африканска държава и затова е първа по смъртност в света.
184
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да кажем малко и за КТБ. Цветан Василев - явно е случаен човек, избран демократично. Не. Той никога не е имал за цел да върти едни мръсни партийни пари, някои дошли от крадене на еврофондове, други от дрога (която пък се върти от същите тези партийни котила от "бизнесмени"), други от едни интересни руски пари. И всичките инвестирани да създадат бананова република. И после, демокрацията е виновна, Санчо.
183
8
 
38
 
! Отговори
Сервантес преди 4 години
При соца хората бяха свободни да не си слагат решетки на прозорците и да се разхождат спокойн по улиците без да се страхуват, че ще ги нападнат и оберат, бяха свободни вечер да си лягат и да спят без да се страхуват, че някой ще влезе в дома им и ще ги убие за да ги обере.
182
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде да поговорим и за капитализъма на отговорните другари, които така обясняват колко лоша е демокрацията, която никога не е имало. Поради напреднала възраст и нисък интелектуален профил, оскотелия електорат изобщо не помни как и защо фалираха банките през 90-те, кои бяха шефове на тези банки, на къде изнесоха парите. Никой и не обръща внимание как тези пари, чрез лица като Спас Русев и Милен Велчев се появиха при ключови придобивания. Не, това не са партийни пари. Не и не!
181
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При демокрацията пенсионерите са свободни да ровят в кофите за огризки от храна която изхвърлят богатите и да се хранят, а свободата Санчо, както е казал Мигел де Сервентес преди 4 века, е най-голямото благо дадено на човека.
180
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
30 години минаха и играчите са същите. Какви демократи, какви пет лева? Школата на генерал Любен Гоцев, антоража му от възпитаници на руските служби, които направиха черноморието част от Русия. Демокрацията е виновна, обаче!
179
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че нормалните хора не искат да се върнат към комунизъм е факт. Че комунистите са се разправяли, като с животни, с тези които не са пели тяхната песен е факт.Смешното обаче е че има още хора които ни разправят как сегашният ни крах е изцяло заради комунистите. 30 години минаха. Това което другарите са крали не е нищо в сравнение с това как ни крадът демократите.Братушките ни държаха за шията. НАТО ни вкопа в замята защото на тях не им трябва силна независима България.
178
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я малко да кажем нещо и за царската демокрация. Защото тя е точно последната фаза преди феодализма на бодигарда на Тодор Живков. Та, Симо Горския (за вас може да е цар, за мен е руски шпионин и комарджия), който дойде да прибере едни пари за комар и да проправи пътя към тотално феодализиране, пусна във властта кой? Генерал Бойко Борисов. Защото българите обичат да са бананова република и да ги управляват генерали. После, демокрацията виновна! Ами и тя ви е под пагон.
177
0
 
36
 
! Отговори
Богомил преди 4 години
Преди 4 века Сервантес за пръв път изписа най-голямото прозрение в човешката история:"Свободата Санчо, е най-висшето благо, с което небесата са дарили човека". Естественото състояние на човека е да бъде свободен, дотолкова, доколкото не ограничава свободата на другите. Основа на свободата е икономическата независимост, възможна при частна собственост. Убивайки частната собственост, Маркс убива свободата, която е главният фактор за развитие на човека и обществото.Парадокс! Комунизмът е несвобода.
176
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха, медии! И те горките, обрулени от демокрацията. Създадени с пари на БКП (някой да си спомня кой е Огнян Дойнов, изнестен като "Оги Доги" от Виена с комсомолските пари). Но демокрацията е виновна. Сякаш другарят Красимир Гергов е закърмен в традициите на древногръцката школа по демокрация, а не е вегетирал в блатото на БКП. Ами всички тези мега журналисти като другарят Тома Томов? Ами товарищ Герелов?
175
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Та да стигнем до ДПС. Я да познаем кой ли създаде ДПС? Кой ли отгледа тогава бъдщите "герои" от турския етнос, които после ще влязат в политиката? Явно ще да е пустата демокрация. В никакъв случай няма да са структурите на ДС, който искат да инвестират мръсните пари в политически контрол и забогатяване. Не, не може да бъде. И след всичко това, да се обвинява някаква ефимерна демокрация за съдбата на България е пропаганда за безмозъчни, които помнят максимум какво са прочели сутринта в пресата.
174
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде са горещите валутни резерви, които ЦК на БКП пази като оперативни пари до 1989 (след това пак ги пази, но документите за тях "изгарят" в пожара на т.нар. партиен дом)? При това тези пари са мръсни (това не са пари спечелени от стокообмен или стокооборот). Тези пари са от същите потоци, от които бозаеше макака Че, Карлос Чакала, фракция "Червена армия". Каква ли е вероятността тези пари да са изградили част от ДПС сараите?
173
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде ли са и парите от оръжейните сделки на НРБ, които не ставаха без одобрението на СССР (понеже НРБ имала много смела и независима външна политика)? Или демокрацията направи Кинтекс?
172
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А къде ли са паричните потоци от фондация "Люмила Живкова", накои от които са странични пари от пари за "пролетарски движения" в Африка (разбирай, терористи, убиващи бели хора в Родезия, ЮАР и др). Сигурно и тях демокрацията ги взе?
171
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В САЩ годишната заплата на лекар е между 208000 и 108000 долара... Само като вметка за теб. Сигурно в НРБ взимаха толкова, а?
170
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А в Полша какво има?
169
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 190 и в Северна корея ,хрупат тревица ...
168
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами колко му е, върнете куфарчетата с пари, които ГРУ и ДС раздадоха на надеждни другари след 1989, да отворят бизнеси (и с ученички) и България ще спре да бъде умираща държава. Примерно, само парите от външнотърговските дружества, които закриляха трафика на хероин от Турция през България, ще стигнат за 3-4 нови НОИ, към 50-на болници, 100-на детски градини.