Комунистите от "Че Гевара": МОН Готви безпрецедентна измама

Децата не трябвало да вярват в лабораторно създадена капиталистическа история
27 юни 2019 18:20,
287
Комунистите от "Че Гевара": МОН Готви безпрецедентна измама
Снимка: Facebook - Движение "Че Гевара"

Българското комунистическо движение "Че Гевара" с председател Павел Иванов изпрати отворено писмо до министъра на образование Красимир Вълчев, в което го обвинява в безпрецедентна манипулация и измама. Повод за гнева на комунистите е решението на министъра да изиска ревизиране на представените изкривени исторически истини в някои от бъдещите учебници по история за 10 клас, в които се изучава времето от периода между 1944г и 1989г.

Миналата седмица журналистът Христо Христов и университетският преподавател проф. Евелина Келбечева сигнализираха, че историята на комунизма в учебниците е показана тенденциозно и манипулативно, а много от зверствата на режима са спестени.

Още по темата

В резултат министър Красимир Вълчев поиска ревизия на съдържанието.

Днес от движение "Че Гевара" и Съюзът на комунистите в България настояват за обективното и безпристрастно представяне на социалистическата история в българските учебници.

Те протестират срещу "политическия натиск и прочит при оценка на фактите, свързани с държавния социализъм от периода 1944-1989г.".

"Очернянето на социалистическата държава и на идеята за комунизъм преминава през изкривяване на истината, преминава през измисляне на „истини“, само за да подмени фактологията и спомените за време, в което крадците бяха наричани крадци, а властта беше в ръцете и в интерес на наемните работници", пише в още в писмото.

Според комунистите, "днешната капиталистическа власт" искала да изтрие истината за доброто в епохата на българския социализъм.

В своето обръщение от Движението скачат и на хората, които сигнализираха обществеността за съдържанието на учебниците.

"Антикомунистическата реакция, в лицето на журналиста Христов и на американската служителка Келбечева, иска българските деца да вярват в някаква лабораторно създадена капиталистическа история, в която социалистите и комунистите са зверове, а техните убийци са герои", убедени са комунистите.

По-надолу в текста се говори за грубо вмешателство върху науката и историята, за просташко издевателство и идеологически садизъм, които пречели на стремежите за "една нова, свободна и социалистическа България".

Комунистическо движение "Че Гевера" - България се самоопределя като оргазаниция, бореща се за унищожение на капиталистическата система и "изграждане на справедлив комунистически обществено-политически строй". В официалният си сайт те посочват, че "политическата борба на организираните трудови колективи и работническата младеж е единственият път".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да, продължиелността на живота в членката на ЕС и НАТО България е такава, че е страната е с най-бързо изчезващо население в света.
146
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да, говори ми как "демократите" от ДС разбивали икономиката на България. Това са някакви разкази за пред дементни старци. Икономиката на България никога не е била конкурентноспособна. Нито за миг. А след 1995 заради масовото изнасяне на производство в Китай (не, в никакъв случай Китай не е виновен за това), е невъзможно да се направи нормално функциониращо предприятие. Като гледм, много бързо ще си изгърмиш патроните, червени ***.
145
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Продължителността на живота в Куба е по висока от тази на Дания и САЩ, това може да се провери лесно. А Дания е страната с най-много ракови заболявания в света, това може също да се провери.
144
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Младият *** Че Гевара, в когото уж са били влюбени всички жени, е шибал грозна и дебела перуанка, три години по-голяма,, за да го издържа. Накрая му разиграла номера, че е бременна и той се оженил за нея.
143
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Eдно от постиженията на демократите в България е, че успяха да съсипят икономиката и да си приватизират каквото могат и сега 100 семейства демократи в България живевят в илзишества и разкош, пенсионерите ровят в кофите за огризки от храна, а България няма никаква икономика и всичко се внася.
142
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да, продължителността на живот в Куба е толкова висока, че позволява дори на стари хора да сглобяват салове и да отплуват за Флорида.
141
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това сравнение как Куба била като Тайланд ме уби. Явно тук пишат хора, които не са стигали на изток по-далеч от Търговище и на запад - по-далеч от Станке Лисичково. Банкок е сред градовете, в които повечето хора мечтаят да живеят. Докато в Хавана тепърва имат ... ограничен достъп до Интернет. Вие прости ли сте или го играте клоуни за пари, е въпроса ми?
140
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Куба е една от страните с най-голяма продулжителност на живота, наравно със САЩ и Дания, даже някои статистики я слагат пред последните две. Разликата между Куба и Дания е, че Дания е на първо място в света по ракови заболявания, а Куба е от последните.
139
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно от постиженията на комунистите в България е, че успяха да изградят тяхната "демокрация", в която няма голям бизнесмен, който да не е ДС агент. Няма нито една чистка на комунисти, нито един процес срещу комунисти. За ниската раждаемост се сърди на другарите си. Между другото, кривата на ниската раждаемост започва още през 1980. Така, че стига къси пасчета. Много добре ви знаем и лъжите и доводите. За такива като вас само куршум.
138
2
 
35
 
! Отговори
Демократ преди 4 години
Сласа на генерал Аугусти Пиночет! Всички комунисти на стадионите!
137
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
каква изненада ... и после същите правят и революцията в Русия... пак най-случно и изненадващо!
136
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно от постиженията на демокрацията е това, че България е първа по смъртност в света и бедна като бедстваща африканска държава.
135
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Комунизмъ е създаден от хебреите и е по принцип антихристианско движение.
134
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно от постиженията на Че Гевара е това, че в момента на Куба един немски пенсионер с месечната си пенсия може да се оте бе на млади момичета. А също и на момчета, ако предпочита. Голяма разлика между Куба и Тайланд няма, само в Тайланд е малко по-скъпо.
133
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименНикакви демократи не са клали на гилотината. Не бе, не бе, комунистите са клали на гилотината във Франция след революцията, не са били демократите.
132
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никакви демократи не са клали на гилотината. Хайде стига исторически прегледи в стила АОНСУ. Тези с гилотината във Франция са същите тези кривоноси, които докараха комунизма и създадоха СССР. Или да почнем да влизаме в болезнени за вас детайли как франската революция е генералната репетиция за Русия през 1917? А едни такива конференции в Базел да си спомняте, с едни такива особени участници?
131
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом се карате,да вземат властта патриотите и ДПС,а вие продължавайте да се карате за минали истории.
130
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"САЩ пазят безвизовия режим"А САЩ защо налата визи? Нали имат договор с ЕС за безвизов режим между ЕС и САЩ. И българите го спазват и пускат американците да влизат в България като че ли им е бащиния, а те не го спазват. Да не би за тях българите да са някакво презряно племе второ качество с което не е нужно да се спазват договорите, те така са постъпвали и с местните американци от които са избили близо 100 милиона подписват договор, после довора нищо не значи за САЩ.
129
2
 
37
 
! Отговори
Дядо Соци преди 4 години
Пожелавам им да унищожат капиталистическата система.
128
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другарката ромка-комунистка Бокова, защо има апартамент в Ню Йорк, милата, а не в Пекин? Какви интересни въпроси, а? Къде ли са и милите дечица на другарите комунисти от висок ранг (най-равни след равните) ... ах и те милите са все на Запад. Пак не са в Китай. Ще знаете, това е защото са скромни и са минималисти. Швейцарският начин на живот в Китай сигурно ще им подейства зле и затова те, като едни истински стоици, търпят несгодите и ниския скандарт на Манхатън.