Комунистите от "Че Гевара": МОН Готви безпрецедентна измама

Децата не трябвало да вярват в лабораторно създадена капиталистическа история
27 юни 2019 18:20,
287
Комунистите от "Че Гевара": МОН Готви безпрецедентна измама
Снимка: Facebook - Движение "Че Гевара"

Българското комунистическо движение "Че Гевара" с председател Павел Иванов изпрати отворено писмо до министъра на образование Красимир Вълчев, в което го обвинява в безпрецедентна манипулация и измама. Повод за гнева на комунистите е решението на министъра да изиска ревизиране на представените изкривени исторически истини в някои от бъдещите учебници по история за 10 клас, в които се изучава времето от периода между 1944г и 1989г.

Миналата седмица журналистът Христо Христов и университетският преподавател проф. Евелина Келбечева сигнализираха, че историята на комунизма в учебниците е показана тенденциозно и манипулативно, а много от зверствата на режима са спестени.

Още по темата

В резултат министър Красимир Вълчев поиска ревизия на съдържанието.

Днес от движение "Че Гевара" и Съюзът на комунистите в България настояват за обективното и безпристрастно представяне на социалистическата история в българските учебници.

Те протестират срещу "политическия натиск и прочит при оценка на фактите, свързани с държавния социализъм от периода 1944-1989г.".

"Очернянето на социалистическата държава и на идеята за комунизъм преминава през изкривяване на истината, преминава през измисляне на „истини“, само за да подмени фактологията и спомените за време, в което крадците бяха наричани крадци, а властта беше в ръцете и в интерес на наемните работници", пише в още в писмото.

Според комунистите, "днешната капиталистическа власт" искала да изтрие истината за доброто в епохата на българския социализъм.

В своето обръщение от Движението скачат и на хората, които сигнализираха обществеността за съдържанието на учебниците.

"Антикомунистическата реакция, в лицето на журналиста Христов и на американската служителка Келбечева, иска българските деца да вярват в някаква лабораторно създадена капиталистическа история, в която социалистите и комунистите са зверове, а техните убийци са герои", убедени са комунистите.

По-надолу в текста се говори за грубо вмешателство върху науката и историята, за просташко издевателство и идеологически садизъм, които пречели на стремежите за "една нова, свободна и социалистическа България".

Комунистическо движение "Че Гевера" - България се самоопределя като оргазаниция, бореща се за унищожение на капиталистическата система и "изграждане на справедлив комунистически обществено-политически строй". В официалният си сайт те посочват, че "политическата борба на организираните трудови колективи и работническата младеж е единственият път".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
207
1
 
36
 
! Отговори
а преди 4 години
Няма ли партия БКП в БГ - не говоря за БСП, те са БКП 2.0. Какви са тия.
206
4
 
35
 
! Отговори
До до 223 преди 4 години
Нека президента каже как се е перял в Долна Митрополия като курсант.
205
8
 
40
 
! Отговори
нека си го кажем преди 4 години
Като искат да пишат за Че, нека напишем цялата истина.Че Гевара е един терорист и пребиваването му в Куба става неудабно. Затова той напуска Куба. Убит е в Боливия. Очевидно боливийците не са го припознавали като герой.
204
3
 
37
 
! Отговори
До 223 преди 4 години
Кои имаха пералня перла? Защо обобщавате всички? Знаете ли колко хора се перяха на ръка? Някои имаха Диана 02 както моите родители. Но ние бяхле по-добре материално. И имахме къде да я сложим.
203
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя файтон наркомани пък какви са ?
202
13
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По отватително нещо от комунизма - няма.това беше осъвременена форма на робовладелството.
201
10
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СкептикСоциализмът беше ненавреме въведен без да има никакви условия за това, и никакв помощ от вън, СССР беше в развалини след войната. В този смисъл беше истинско недоносче, но днес след 30 години демокрация още не можем да стигнем нивото на 89та година, въпреки че имаше и подготвителни периоди, и ЕС и НАТО и програми и мониторинги, в България е оскотяваща мизерия, а при буквално недоносения социализъм всичко сама построи България.
200
12
 
53
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Социализъм и Капитализъм са само етикети. Но при Социализма въпреки партийните секретари имаше подредена държава. Общото правило беше 'Който се учи, той ще сполучи". Това, което става сега е най-отвратително ограбване.
199
7
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А сега като са богати българите при демокрацията и имат всичко за разлика от социализма защо кражбите са масови и всеки слага решетки на прозорците.
198
7
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А сега при демокрацията влизат в дома и убиват за 16 лева да откраднат от портмонето.
197
7
 
37
 
! Отговори
Стамат преди 4 години
Всичко (капитализъм, комънисъм и т.н.) е една проклета масонска лъжа и манипулация!Сатаната вече вилнее както си поиска.
196
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде да поговорим за това,хайде да поговорим за онова ...Питам се, Георги Маджаров ли е авторът на коментарите, които започват с тези думи. Тоя *** започва личен разговор с тези думи тогава, когато уж иска да обсъдите нещо, а всъщност предварително го е решил и иска да ти наложи и на теб да приемеш това, което той си е наумил.Затова кукува сам, макар че вече е изживял повече от 2/3 от живота си.
195
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
всеки турчин е можел да принуди всеки българин да дойде да му работи по къщата или на нивата-Не е вярно.
194
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БВП на Блгария е по-малък отколкото парите, които гастербайстерите пращат обратно в България.-Е, и?Дори да е така, по какъв начин това компрометира демокрацията?
193
10
 
44
 
! Отговори
Накратко преди 4 години
До СервантесИ какво ще ти откраднат по времето на соца,голия ти зад....ник.Всеки имаше по едни 100 килограмов телевизор ,хладилник мраз и прела 05 и това е .То требва да дойдат с кран за да откраднат нещо и какво ще го правят като го откраднат.Крадат се хубави неща а не ***.
192
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изобщо, *** тези чегеварщини. Слаб манипулатор си. Мислиш, че всички са пенсионери в деменция и обясняваш колко лоша била демокрацията, която никога не е имало тук, поради простата причина, че нито едно поколение в България не е било възпитано в принципите на демокрацията. Като не можехте да пробутвате повече сърпове и чукове и други еврейщини, хайде чалга да има. Другарите ви на Запад и те успяха да деморализират тотално последните 2 поколения. Но, разплата ще има. Помни ми думите.
191
2
 
35
 
! Отговори
Да бе да преди 4 години
До АнонименЛеллее колко глупости си написал.Погледни колко и БВП и колко внасят от вън.
190
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да кажем и за СДС, че Христо Бисеров беше изваден като име. СДС от началото си беше разработка на службите, за да бъде псевдоопозиция и да отклони и материализира недоволството на хората в посока, в която същите тези кукловоди, които дърпат и конците сега, искаха. Не ми обяснявай как СДС били демократи - контролирана и направлявана опозиция, бивши доносници на ДС. Целта беше те да бъдат асоциирани с погрома над България, а не погромаджиите. Или мислиш, че ние сме все изкукали и не разбираме...
189
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде да кажем и къде отидоха парите на пенсионерите... В партийните фирми. Пенсионерите направиха ли нещо, за да потърсят отговорност? Не! Беше им казано - демокрацията ви ги взе. Ами, за тяхна сметка е, ако толкова им е акъла да не си търсят парите. Товарищ бъдещ клиент на наказателен взвод. В Швейцария им банкова тайна. Все едно дали ти харесва или не. Парите, които ченгето Бисеров изнесе, не са натрупани в съучастие с швейцарски банки. Натрупани са в България с помощта на ДС бандите.
188
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"колко лоша е демокрацията, която никога не е имало" - Айде сега. Същият е аргументът на комунистите, че е имало само социализъм, а комунизъм никога не е достигнат.Ако от 90те до сега, при новата система, равитието е нулево, ако не негативно, докога да я поддържаме тази демокрация?БВП на Блгария е по-малък отколкото парите, които гастербайстерите пращат обратно в България.Истинска демокрация не е имало от времето на Холандската империя. Свободният пазар също е утопия която западът отсвири.