Борисов обеща на Volkswagen - ще бъдем най-лоялният партньор!

Handelsblatt: България продължава битката за завода на компанията
Обновена: 7 авг 2019 07:20 | 6 авг 2019 21:13, Бойчо Попов
311
Борисов обеща на Volkswagen - ще бъдем най-лоялният партньор!
Снимка: БТА, архив

България не се признава толкова бързо за победена в конкуренцията за новия завод на германския автомобилен концерн Volkswagen.

Още по темата
Страната от ЕС смята, че има добри шансове все пак да спечели договора от Волфсбург за проекта за милиарди евро в близост до столицата София.

"България е по-добро местоположение за завод от всяка друга страна в региона по отношение на инвестиционния риск", заявява премиерът на страната ни Бойко Борисов в писмено изявление пред влиятелния икономически всекидневник Handelsblatt.

Той е убеден, че бъдеща инвестиция на Volkswagen в България ще бъде положителна за цяла Източна Европа. "Това ще доведе до синергии за всички страни в региона", казва той.

60-годишният премиер изброява като ключови предимства на страната си според него конкурентната данъчна система, удобните за бизнеса регулации и държавна помощ, съчетани с добри транспортни връзки и ниски разходи за труд.

Борисов обещава да изчерпа всички възможности за субсидии – в полза на VW. "Българското правителство предложи на Volkswagen максималната допустима държавна подкрепа в стриктно съответствие с европейското законодателство, както е определено от Европейската комисия за региона", твърди Борисов.

От около година Volkswagen се опитва да вземе решение за изграждането на новия си автомобилен завод.

Продължението четете на Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
205
1
 
17
 
! Отговори
Calm преди 4 години
Браво,господине, мината ти някаква самотна мисъл в празната ..туна-седни и почакай да отмине,че само НИ излагаш пред света.Търпението ни се изчерпа вече,престани да ни изпитваш ...
204
5
 
13
 
! Отговори
кака Павлинка преди 4 години
Лек начин да си изнесат част от *** от страната си. А и края на колите с вътрешно горене е въпрос на няколко години...следва съдбата на Кремиковци. И вместо да развиваме лека промишленост и селско стопанство, се завираме в краката на коня...
203
2
 
24
 
! Отговори
Мечтии преди 4 години
Мечтии, ей така десет години от живота ми минаха в обещания ще строим, няма да строим, Орешарски го закри, Аз го закрих.Шъ отворъ завод, няма дъ отваръ.Никакъв завод няма да дойде в БГ, Европа и САЩ нямат изгода от икономически силна България, трябва ме им като заден двор.И се научете да говорите след като дадено нещо е факт.Писна ми от брътвежи и празни обещания.Подлудихте с празни обещания.
202
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И как така написахте Стятия като в германския онлайн вестник е платен и ако искате да прочете трябва да си платите виждат се само 10 реда от там нататък тря се плати , или пак копиран Текст от сайта на БТА
201
3
 
9
 
! Отговори
Кармен Младенова преди 4 години
До там ли е паднала БГ да се моли някой да и замърсява Природата...
200
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да разбирам - премиерът се хвали пред света, че сме най-нископлатените мизерници? Браво гусине!
199
6
 
5
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 4 години
Айдеза да няма срадни.Завод на Volkswagen в София или Пловдив.И един завод на ЛАДА в с. Крушовица, в Северозападна България ,област Враца.
198
3
 
16
 
! Отговори
Приятел преди 4 години
Фолксвагене, БЯГАЙ надалеч от България!!!Няма нужда да ти обяснявям защо - просто приятелски съвет!
197
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То факт, че по-добре да дойдат в София, от колкото изобщо да не дойдат, но ми се ще и на провинцията да се вдъхне малко живот.Заплатите които VW ще плаща в София са 2 пъти по големи от тези в Варна или Пловдив например
196
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато тиквата се дърви за завода, Ивелин Михайлов създаде близо 4000 работни места около проекта Исторически парк, който е най-големият в света.. но това никоя медия няма да го отрази, защото е българско, а не чуждо..
195
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали всички искат да развиват Северозапада, ми да направят завода там, хората ще имат работа, по-евтина е земята, квартири и т.н. от София. Стига с това силене всичко да се концентрира в София, тя и без тва вече е държава в държавата.
194
1
 
9
 
! Отговори
До 225 преди 4 години
Славчо ще ти гарантира .Да се смееш ли или да ревеш !!!
193
0
 
12
 
! Отговори
чичо Гошо преди 4 години
До DeutschlandДойчланд,дойч лафен зи гут?Хич хабер си найн!Дано да изберат България,но ще ми е трудно да повярвам докато не го видя с очите си.Дано само баба Меркел не прати "инженери" и "специалисти" от ония дето ги канеше в Германия.
192
25
 
10
 
! Отговори
Deutschland преди 4 години
Браво Боци !!Голям удар направи.WV почти сигурно идва у нас.Червените *** ще умрат от мъка.
191
6
 
18
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Колкото и добро да ни е местоположението, при отсъствие на съдебна система и ДЪРЖАВА (!!!), кое ще гарантира на VW сигурност на инвестицията????Ами ако построят завода тук и една сутрин БОКО и ЦАЦАТА се събудят рошави и с махморлук и решат да си правят гаргара с фирми партньори на VW, да им пращат БОП и подобни смехории??? Тва кой ще го гарантира?????? САМО СЛАВИ!
190
5
 
28
 
! Отговори
провинция преди 4 години
Всичко в София, останалата държава кучета я яли.Гнусни управници.
189
4
 
27
 
! Отговори
Знай че преди 4 години
Хората гледат и вътешния пазар Колко българи ще купят нова кола?!
188
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой от пишештите работил ли е на конвер в автомобилостроенето? Аз да. Физическата амортизация е огромна, психическата два пъти повече. Всяка секунда ти е разчетена. Хората издържат по 3-4 години и напускат абсолютно амортизирани. Заплата в Германия наконвеир е 2500-3000 евро плюс десетки бонуси и въпреки това текучеството е огромно.
187
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лоялност докато заповядат нещо друго гостодарите от Америка.
186
18
 
7
 
! Отговори
Reptile преди 4 години
Да питам АНДРЕШКОВЦИТЕ, когато САЩ плюе Турция сте първи да плюете Ердоган. Когато става дума да плюете Бойко изведнъж си обръщате задницата и Турция става прекрасна страна с образование и т. н... Браво на Бойко не се отказва и ще поиска мигновено връщане на услугата от САЩ - да пратят хора и да посъветват малко VW.