Станахме единствени в света с море, но без флаг

Отнеха ни морския флаг - престижът на страната е загубен
21 авг 2019 12:46,
111
Станахме единствени в света с море, но без флаг
Снимка: Уикипедия

Изключването на България като собственик на морски флаг от Парижкия меморандум на практика означава, че вече не сме морска държава. Това коментира пред БНР Тодор Георгиев, собственик на шипинг компания.

Още по темата

 “Парижкият меморандум регламентира правилата за корабоплаване в европейски води”, поясни Тодор Георгиев и добави, че информацията за това, че сме извадени от него, разпространи през миналата седмица специализираният сайт “Tранспортал”.

„След като не сме част от Парижкия меморандум, не сме част в нито един меморандум. И това е, защото българският флаг в корабоплаването на практика е занулен - няма го. Изчезна. Тоест – няма такава морска държава, наречена България. А няма такава държава, защото няма кораби под български флаг”, коментира Георгиев.

Според него престижът е много важен в корабоплаването. “Корабоплаването е занаят, който от 3 хиляди години се извършва на базата на престижа. Ние сме единствената държава с излаз на море в света, която не е морска държава. Швейцария, например, е морска държава, нищо че се намира в Алпите, защото тя има национален флаг по корабите си“, посочи експертът.

По думите му загубите за България са и икономически. “Ако корабът е под наш флаг, това носи пари от такси на държавата”, напомни Тодор Георгиев и обясни, че основната причина за липсата на интерес от страна на бизнесмените е, че българският флаг не защитава собственика на плавателния съд, допълва Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
5
 
37
 
! Отговори
До 59 преди 4 години
Затова пък хрупаш 25 годишно замразено свинско от американския военен резерв,Честито ха ха ха
58
5
 
16
 
! Отговори
До 58 преди 4 години
Абе ***,не съм чувал републила Виетнам да има база в България или КНР да си прави учение със снаряди от слабо убогатен уран! Как да си развеят знамената,че те не са ни окупирали! Виж американското гордо се вее все пак се чувстват у дома си
57
5
 
8
 
! Отговори
Тодар Правешки преди 4 години
До Руский окупантБананите са факт от години, товариш. Пелмени няма!
56
6
 
12
 
! Отговори
Тодар Правешки преди 4 години
До анонимен 56Рассия не ни направи република защото не ни искаше товариш. Въпреки двата опита на Аятолах Тодор Живков!Освен американски, съм виждал и кораби на Китайската народна република, на Демократична република Виетнам и на други държави, любителки на социализЪма!
55
1
 
3
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: номер 42Не те ли е срам да използваш това име, ама честно?Я погледни само, правнучката ти Катарина, ако я видиш, особено пък за кого се е омъжила, ще ти блеснат очилата със сатанински блясък от отчаяние и безсилие!
54
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние нямаме флаг,ама американския гордо се развява в нашите пристанища! Русия република не ни направи,ама сме готови за американски щат! И без това краварите са завзели най доброте ни пристанища и бази с гордост може да се похвалим с техния флаг!
53
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пиратството на един народ...
52
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скоро ще я забранят таз държава да съществува и просто ще си я разделят.
51
0
 
14
 
! Отговори
ББ преди 4 години
Абе властта е стЪбилна!
50
11
 
5
 
! Отговори
г-н Плев**** преди 4 години
Ще бием Русия на море без флагове и кораби!
49
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Алчността на гербавите велможи няма край!До това води пиратстването на чужди танкери от крадливи бг "бизнесмени", приближени на шайката!
48
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абордажа на либийския кораб на пристанище Бургас от български наемници, участвали в руско-украинската война, на страната на русия, ЯВНО си има последици. Вие го забравихте за 2 дни, но света не го е забравил. Това е закономерна противоположна по посока реакция. Честито.
47
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 37 човекТи не си човек!
46
0
 
23
 
! Отговори
?! преди 4 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
45
1
 
15
 
! Отговори
и по нататък преди 4 години
*** е ,че собсттвениците на кораби и яхти бягат дори под черен флаг(почти пиратски) само и само за да не са по Български флаг вече бивш!Някой министър трябва да подаде оставка веднага за онизението но нещо гледам блажено се скатава!
44
0
 
14
 
! Отговори
Ники преди 4 години
... a за магистрали флагчета не дават ...
43
0
 
21
 
! Отговори
Какъв флаг,то ние ня преди 4 години
То ние нямаме море бе! Ходих до ,,Елените" и какво ми направи впечатление? Всичко е оградено .Има КППта навсякъде и не пискат! Хотелите на Ветко Арабаджиев отнети и дадени на приближени до сегашните! ГЕРП имат пари,но нямат собственост,затова разчистват разни стари *** като Ветко,Петко,Банев Манев Гуню,Муню! Само народа е един и същ и мизерства! Разберете и да гласувате нищо няма да промените,сега ГЕРП разчистват ***,утре пък ще е обратното,важното е че ще се самоизбият!
42
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скоро да сте виждали Държавният герб някъде? Нещо, върху монети, копюри......?! не няма Държавен Герб, но пък си имаме ГЕРБ. Да ни е жив и здрав герба, драги ми смехурковци! За 30 години вече нищо си нямаме и никой не ни бръсне за нищо.
41
2
 
32
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 4 години
Пишат, че сме извадени, но причината не е, защото нямаме плавателни съдове! Причината е скандалът с либийския танкер Бадр, който беше престъпно конфискуван от полицаи представляващи частна охранителна фирма! В момента либийската държава води дела срещу нас, а това реално е първата санкция срещу България след като са разбрали за цирка станал миналата година на българска територия!
40
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голяма работа. Сега българските кораби ще плават под Руски флаг. Напук на цяла Европа.