Държавата не дава: Маргарита Хранова без пожизнена награда

След 3 г. чакане: Певицата не е одобрена за награда за заслуги
147
Държавата не дава: Маргарита Хранова без пожизнена награда
Снимка: архив, БулФото

Държавата остави Маргарита Хранова без пожизнена парична награда за заслуги към нацията.

Идеята на отличието е да осигури старините на десетките изпълнители, актьори, творци и спортисти, които получават малки пенсии или изобщо нямат такива.

Маргарита Хранова е изпяла едни от най-обичаните български песни. Преди три години се пенсионира с 352 лева на месец. Тогава Съюзът на музикалните и танцови дейци издига кандидатурата й за пожизнена парична награда за особени заслуги към държавата.

Певицата все още чака отговор от Министерството на културата, предаде bTV.

"Трябва ли човек да грохне, за да му дадат такъв вид пенсия, пожизнена. Чувствам се безкрайно досадна. Така ми се струва, че е много обидно, да звъниш и да питаш: Абе, какво става? Тия мойте документи, като че ли просиш някаква награда", заяви певицата.

Наградите се определят от 15-членна комисия към министерството, в която има представители на всички артистични среди. Маргарита Хранова не попада сред тези наградени творци.

За пожизнена награда до 700 лева са кандидатствали 133 души, от тях одобрени са 47.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
18
 
! Отговори
lol преди 4 години
Абе, какво става? Тия мойте документи, ---------------нивото на културата на тази чалга територия..................
92
0
 
19
 
! Отговори
Стоичков преди 4 години
А за мен пожизнена пенсия няма ли, че едвам свързвам двата края.
91
0
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Пожизнени пенсии и награди само за другарите, а за обикновените хора работили цял живот-кукиш. Много справедливо. За другарката Маргарита ми е думата.......
90
28
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
жалко и срамно. Маргарита Хранова е звезда на българската култура, един несравним и впечтляващ глас с който най-добрите ни композитори стават популярни. С неуважението към нея се обижда и цялата гилдия на българки творци
89
3
 
28
 
! Отговори
123 преди 4 години
На каквото е осигурена това ще вземе. Награда за какво?
88
2
 
2
 
! Отговори
ха ха преди 4 години
До хеЩом са изграждали те ке зе се то и още взимат пенсия,значи са минали деведесетака и получават пенсия от доста време.Да са живи и здрави.
87
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз пък взимам 240 лв. пенсия, не се оплаквам. Произвела съм хранителни продукти, с които са се изхранвали хиляди българи, тя какво е произвела, та търси награди.
86
5
 
24
 
! Отговори
хе преди 4 години
Моята баба и дядо,цял живот на полето неуморно изграждаха ТКЗС-то и сега хопп 250 лева пенсия.А,Хранова цял живот на коленца е сядала и песни е пяла и взима повече пара от баба ми,па и още иска за заслуги.Какви са заслугите?
85
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А ПРЕЦЕДЕНТА СТОЯНОВ Е СЪС СКРОМНИТЕ 8 БОНА ПЕНЦИЯ!ДЕМОКРАД!И НЕ САМО ТОЙ.ТОВА Е ПЕНЦИЯТА НА ХРАНОВА ЗА 2 ГОДИНИ.
84
0
 
17
 
! Отговори
Аз преди 4 години
А за Гери-Никол и Дриско пожизнена награда няма ли?
83
8
 
17
 
! Отговори
az преди 4 години
А от къде на къде? Певачки и всякакви други хрантутници да им изхранваме и старините? Да е учила инженерни науки и да е работила. А не да виси по кафетата и кръчмите всяка вечер и после и пожизнена награда да иска за това. Нагло.
82
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е некой лев не е ли спестила тия години.... правата от песните от музикаутор? То пък съвсем така...
81
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Извода е: разчитай на държавата. Ние и много да намалеем, тук ще дойдат други и пак ще я има държавата. Всичко останало е преходно.
80
9
 
20
 
! Отговори
Големия член преди 4 години
350 лева са повече от 80% от парите, които взимат останалите пенсионери. За разлика от тази "госпожа" дето е ходила да грачи, яде и пие, другите хора всъщност са работели!
79
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 91У нас талантливия певец не може да забогатее от песни, клипове, концерти. Само ако е световна величина. Така че по-добре да си плащат осигуровките.
78
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вкратце, ако не отговаря на условията, няма да й отпуснат и пенсия, помощ или каквото там. Ама дайте сега да промениме 5 закона, щото бабата не се чувства удовлвтворена, а обидена. Аре моля, през социалистическо морни вода не са се напили, нямаха никаква конкуренция и 10-15 изпълнитела владеха естрадата, обожавани от върхушката, а и от хората, които нямаха и никакъв избор. Друго, тези хора са на свободния пазар от 1989г. Да ме прошават, ама през последните 30г. осигуровки внасяли ли са?
77
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кадър на социалистическата култура, както винаги безкрайно бездарна и скучна, приспиваща. Нищо не и се полага, с 300 лева се оживява, а и апартаментчета са и харизали, то се знае. Да си взима наемите и пенсията и да си мълчи, никакво признание за соц.-дейците.
76
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой сравнява с Мик Джагър, само че Мик си е взимал всичките милиони изкарани от концерти. а на наще изпълнители тия пари ги взимаше държавата а им даваше по 1000лв, което в очите на един работник взимащ 150лв е много, но не е нищо на фона на изкараните пари. Надали някои щеше да пита за пенсия ако си беше взимал всички пари, сега щяха да са милионери хората и да не им дреме. Но тука всичко е сбъркано. Още 20г. и може да се пооправи кашата забъркана от социализма.
75
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изводът е: Никога не разчитай на държавата!!!
74
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом е била известна преди време означава че би трябвало да има пари. Можеше да има и още ако ги беше вложила в нещо.