Държавата не дава: Маргарита Хранова без пожизнена награда

След 3 г. чакане: Певицата не е одобрена за награда за заслуги
147
Държавата не дава: Маргарита Хранова без пожизнена награда
Снимка: архив, БулФото

Държавата остави Маргарита Хранова без пожизнена парична награда за заслуги към нацията.

Идеята на отличието е да осигури старините на десетките изпълнители, актьори, творци и спортисти, които получават малки пенсии или изобщо нямат такива.

Маргарита Хранова е изпяла едни от най-обичаните български песни. Преди три години се пенсионира с 352 лева на месец. Тогава Съюзът на музикалните и танцови дейци издига кандидатурата й за пожизнена парична награда за особени заслуги към държавата.

Певицата все още чака отговор от Министерството на културата, предаде bTV.

"Трябва ли човек да грохне, за да му дадат такъв вид пенсия, пожизнена. Чувствам се безкрайно досадна. Така ми се струва, че е много обидно, да звъниш и да питаш: Абе, какво става? Тия мойте документи, като че ли просиш някаква награда", заяви певицата.

Наградите се определят от 15-членна комисия към министерството, в която има представители на всички артистични среди. Маргарита Хранова не попада сред тези наградени творци.

За пожизнена награда до 700 лева са кандидатствали 133 души, от тях одобрени са 47.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПЕШООткъде имаш такава мерзка информация? Клеветиш тази хубава и добра жена и певица!
112
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
" Държавата не дава: Маргарита Хранова без пожизнена награда"Тая днешна псевдобългарска държава дава наглади и заслуги на българомразците западняци. Тая днешна българска " държава" дава и подпомага за опростачването и чалгаризацията на българите. А Маргарита Хранова, Росица Кирилова, Георги Христов - това са добри български певци.
111
6
 
3
 
! Отговори
ПЕШО преди 4 години
ПЕЕШЕ И ЦЕЛИЯ ОРКЕСТЪР А ШИБАШЕ НАЙ ВЕЧЕ БАРАБАНИСТА ИМА ЗАСЛУГИ
110
2
 
7
 
! Отговори
и/ти искам преди 4 години
Който пял, пял. Сорри смени се строя и годинки се понатрупаха. А къде са Текстописците, Компоьитори и , Аранжори в Тази схема Пожизнена?
109
6
 
21
 
! Отговори
Калоян преди 4 години
Марго, и на мен не ми беше кеф, когато командирът ми в Национална гвардейска част - Боян Ставрев, ме задължаваше да си купувам билетче и да ходя на концертите ти в зала едно на НДК, ама на... Животът в България е такъв. Изхвърляш се, че можеш да напълниш залата,ама не си Лили. И се държиш нагло. Всички си плащаме за пенсията. А ти?
108
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както винаги се продължава с противопоставянето, без да се разбира че в едно общество има нужда от миньори, инженери, архитекти, хора на изкуството, чистачи, медици, зъболекари ит.н. Всеки е необходим и ценен на своето място. Както органите в тялото. И всеки със своите способности и таланти. Какво била произвела тя? Ами песни за душата, това е произвела! А това, че държавата на никой нищо не дава е друг въпрос. И въобще: каква е тази държава, която не може да даде по 700 лв. на 133 души!
107
2
 
14
 
! Отговори
Вуйчо преди 4 години
Такси може ли да кара?
106
1
 
25
 
! Отговори
Идва времето преди 4 години
Вече минаха 30 години от 1989г. И при Тошо,и сега криеха данъци и не се осигурявяха,а вееха шапка та тояга. То да видиш от сега натътък какво скумричене ще сладва от тия дето след 1989г. се правИха на бизнесмени и търговци и не си внасяха осигуровки. Га се провИха на мутри с жипки им беше арно,но идва времето когато ще захапят пръст без пенсии.
105
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
352 лева пенсия преди 3 години, значи получава над средната пенсия в България. Пенсията й трябва да е изцяло на база внасяните осигурителни вноски след 1989 година. Ако беше внасяха повече, сега можеше и 1200 лева пенсия да взима.
104
7
 
8
 
! Отговори
спомени преди 4 години
До ха хаОще ми звучи една нейна песен за падналия съветски войник Альоша! Нагаждачка!
103
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На Слави Трифонов трябва да се отпусне тази награда. Човекът е инвалид и полусляп.
102
0
 
12
 
! Отговори
Кичка Бодурова преди 4 години
И на мен не дадоха
101
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Държавата потискаше чалгарите през социализма. Чалгарите бяха репресирани през социализма и се подкрепяха истинските творци. Загубихме огромно чалга творчество за 45 години.
100
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да се дава само на истински изнемогващите. Това не е награда, а финансова помощ за нуждаещите се. Богаташите нямат нужда от още пари.
99
2
 
30
 
! Отговори
2 преди 4 години
ция, Контрол и тн.н. бяха като някакво божествено откровение. Маститите естрадни изпълнители бяха като някакви галени теленца, сучещи от няколко сиски - участия, ангажименти, албуми - абсолютен монопол. Аз лично не смятам, че са толкова заслужили. Кой от тях, като част от интелектуалния елит на нацията се е опълчил някога, изразил протест за мракобесието в държавата. Живуркаха си спокойничко в гарантираното им творческо битиенце, а сега искат да ги считаме за активни борци, едва ли не.
98
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е пяла достатъчно за Партията 30 години. Не е заслужил артист.
97
15
 
23
 
! Отговори
1 преди 4 години
Като човек, чиито младежки години са били преди 89г. заявявам най отговорно, че аз и моите приятели, познати не слушахме БГ естрада и изпълнители. Нищо лично. Скучни, плоски, еднообразни, застинали в 70-те години. За нас те бяха част от статуквото и допринасяха за изпростяването на хората. Глас, добри стихове и толкоз, скукааа. Да, тук таме има по някой евъргийн - за 50г. 20-тина песни, които се въртяха постоянно до степен да ти потече кръв от ушите. Мъка, казвам ви. Появата на Ахат, Нова генера
96
1
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Трябва да и се да де помощ много е бедна и изнемогва пееше ни безплатно е вярно,че че имат добър бизнес с мъжът си подариха им и спортна площадка за карт автомобили където печелят добре сега ако може още подарък пари от държавата няма да е лошо.
95
2
 
45
 
! Отговори
НЯМА ПРОБЛЕМ преди 4 години
Чудя се на Марги Хранова - няма такава алчност за пари .В България след скандала за изгубените осигурителни документи за Пенсия на Кръчмарските Певци и Артисти , се създаде Частна Фирма за Авторски Права - мисля че е музикаутор - те прибират Данъци от Кръчми и Телевизии за пускане на песни - Марги взима хилядарки месечно за старите си мухлясали песни - това е Пенсията на Певците - АВТОРСКИ ПРАВА .
94
0
 
30
 
! Отговори
TAKA ТРЯБВА преди 4 години
Аз съм Творец в областа на Производството - цяла България разчита на моя продукт , излязал от моите ръце . Работник съм в Металургията , плащам много пари на НОИ , НАП , ЗДРАВНА КАСА , На Депутатите , на Общината , на ВИК , на ТЕЦ , на Университет за децата ми , на Магазина , на .... . И да ви кажа - НОИ ми изчисли пенсия в размер 2150 лева на база внесени Осигуровки по новия модел - от 2000 година с пълна История .Та въпроса ми е - разликата от близо 1000 лева къде отива - в Пенсията на Кръчмар