Майки предупреждават: Писна ни да се гаврят с децата ни!

"Системата ни убива" настоява за уволнения
23

Майките от "Системата ни убива" алармират за неспазване на Закона за личната помощ в няколко направления от страна на Дирекция "Социално подпомагане" в "Красно село". Те са чакали около 2 месеца социалните да посетят младежите и да направят оценка, за да им бъде осигурен асистент.

Още по темата
Пред Bulgaria ON AIR протестиращата Вера Иванова обясни, че освен нейното дете, само от отдела в "Красно село" още 52-ма души са били лишени от асистен за август.

"Писна ми тези хора да си правят гавра с децата ми. Това е нетърпимо положение и трябва да спре. Обърнали сме се с отворено писмо към министър Петков. Искаме той лично да направи оценката. Тези деца с месеци стояха пред Народното събрание, той ги познава много добре и няма да го затрудни", заяви тя.

Майките настояват и за дисциплинарни уволнения.

"На нас ни омръзна! Във всяко решение, което се взима, се получава така, че човекът с увреждане е ощетен. Държавата, когато мисли за тези хора, те са на последно място", коментира Нели Димитрова в "България сутрин".

Майките са категорични, че трябва да се промени манталитета на социалните работници. В понеделник жените от "Системата ни убива" ще се срещнат с Агенцията за социално подпомагане.

"Нямаме право на отказ, всичко е на живот и смърт", заяви Димитрова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Калпазанки! Едно време майките ба такива деца ходеха на работа, смени караха, имаха бащи, които помагаха. Бабите стояха при детето, родителите работеха. Тези сакън, все по площади и по телевизии развяват байрака.
19
1
 
7
 
! Отговори
Златичанин преди 4 години
До Зайко БайкоНякои майки за най голямо съжелиние използват болните си деца като банкомат.Имаме едни такива в Златица.Организират се кампании, помощи цяла околия събира пари, детето болно майка му с най-скъпия Самсунг цял ден по кафетата.Потърси - Теди от Златица.
18
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 17За Г>Р>О>Б това е лошия "матриал"ГРОБ отпусна за този материал 150 000 000.Кога БСП е правило нещо за този матриал?
17
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За Г>Р>О>Б това е лошия "матриал"
16
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В капитализма всичко е с пари . Тази истина никой не ви я каза .Мислехте че от високо така ще ви пускат долари и ще сте като на запад .
15
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 9Хайде сега, да даваме внимание и значение за най- болните, най- тъ,.пите хора като теб. Не се най- важните и значимите. И бъдете поне благодарни, че обществото все пак проявява грижа и внимание на такива като теб!
14
9
 
7
 
! Отговори
До 9 преди 4 години
Право се получава, когато ти си дал нещо в замяна. Тези неща са привилегии осигурени от модерния и развит свят. Само хората с трудов стаж имат право на тези помощници. Защото и те са помагали като плащат данъци и работят. Тези деца не са работили и един ден в живота, и няма и да почнат. Техните родители носят отговорност за тях, даже изобщо не трябва да се дават пари за деца родени с недъзи, защото така се намалява ресурсът които работи държава, така хората с увреждания от работа имат по-малко.
13
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
tova e fashistki teror, vseki chovek ima pravo na jivot, no choveshkiat jivotat ne e zadaljitelen.
12
0
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 9 преди 4 години
Някой беше писал тук снощи за хората с увредени или износени стави, които са дали пълен трудов стаж на държавата, но сегашното им страдание не се зачита за инвалидност.Отделите "Архитектура" към ТОА не са си направили труда да настоят за парапети по обществените и жилищни стълбища, нито са преценили достъпни ли са за ползване такива парапети на някои от местата, където все пак ги има.Това е наказание за 1/3 част от софиянци, защото бременните и тези с временни травми също са затруднени.
11
3
 
23
 
! Отговори
Полина преди 4 години
И на мен ми писна само да искат.Съпругът ми от 25 години е с инсулт и сама се грижа за него.Беше на 48 години като го получи и имаше 26 години трудов стаж.А сега е с мизерна пенсия, а е дал доста на тази държава.В крайна сметка трябва да се има в предвид и приноса.Би трябвало тези деца да бъдат в центрове, където адекватно да се грижат за тях, а майките да работят и даплащат процент от дохода на тези центрове.
10
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наближават изборите и платените майки изкочиха от дупките за да приберат още някой лев.Сега до тях ще цъфне и Мая М.
9
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мили коментиращи, когато си имате вкъщи човек с инвалидност, който не може сам да си вземе водичка да пие, и вие трябва да сте плътно до него, имате право да коментирате! Защо тези хора да нямат право на асистент?! Или само знаете да хейтите?! Злобеете срещу най - без защитните. Злобата се връща, не забравяйте, че някой гледа и слуша ;)
8
8
 
20
 
! Отговори
Гошко предупреждава преди 4 години
Писна ни от нахални майки! Кой каквото си има, да си го стопанисва
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ае кво се оплаквате, като пак ще гласувате Я за Мая, Я за Фандъка ! или някой от другите насадили се във власта !Оплаквате се от системата но безучастно стоите и гледате как се разрушава от депутатите!
6
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия майки на колко дневни центрове са шефки? Колко други дейности развиват?
5
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не се наядоха. Заради тези майки отрязаха парите за помощни средства на другите инвалиди. Сега пак ще отрежат нещо от другите хора с ТЕЛК, за да дадат пак на майките.И М. Манолова пак ще ги подкрепи.По колко пари отпускат месечно на тези майки и децата им?
4
6
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
затова мислете на изборите защото сега и да пискате глас в пустиня
3
7
 
26
 
! Отговори
Зайко Байко преди 4 години
Някои майки за най голямо съжелиние използват болните си деца като банкомат.
2
9
 
33
 
! Отговори
Експерт преди 4 години
Тази"майка" Вера ни писна да и гледаме нахалната мутра от екрана по всякакъв повод.Същата хиена се присламчва навсякъде, където има някакво мероприятие и носи тениската си с надпис"Системата ни убива".Последно беше с Мая Манолова в южният парк при откриване на подписката .Питам аз, кой се грижи за болният и син, като майчицата му ката ден е по телевизията?Или само за кинти и слава става дума.Аз също имам болно дете, но не рева и не се оплаквам всеки ден.Просто си го гледам без шум.
1
19
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ИСТЕРИЧНИ СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ БАБИ