Борисов обеща 360 милиона за учителски заплати

Поздрави учителите с международния им празник днес
5 окт 2019 11:14,
167
Борисов обеща 360 милиона за учителски заплати
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Честит празник на всички учители! Силно ценя Вашата работа и Ви благодаря за старанието и грижите, които полагате за децата на България. Това написа премиерът Бойко Борисов във Facebook по повод международния ден на учителя.

Още по темата

Брюксел: Образованието в България трябва да се подобри

"Майка ми беше учителка и добре знам как дълги години сте били с несправедливо малки заплати, но въпреки това винаги сте вършили Вашата работа професионално и с любов. Но времената се променят, а Вие заслужавате нещо повече от добри думи.

Като премиер на България и председател на най-голямата партия в Народното събрание, потвърждавам ангажимента на правителството и управляващото мнозинство, Вашите възнаграждения чувствително да растат и условията, в които работите да стават все по-добри.

Още в бюджетната прогноза за 2020 г. са разчетени допълнително 360 млн. лв. за по-високи учителски заплати, което е поредната стъпка към обещанието ни за двойно увеличение в рамките на мандата. Вярвам, че Вие го заслужавате и че всички българи подкрепят тези политики, оценявайки Вашата ключова роля в обществото", написа още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
0
 
0
 
! Отговори
народ преди 3 години
часни уроци да но има учители които ви гледат децата и вьв децките градини там няма часни уроци една заплата и това е там е наи лошо нямат допалнителен доход ДО 127Наи засегнати са учителите по дезки гради и ясли там трява да има дратично овеличение на заплати работят с групи от 30 деца в германия работят в групи по 8 деца
150
2
 
1
 
! Отговори
Я па ти.. преди 4 години
До ЗА БОРИСОВ 149 Този видов ден Жан Виденов ли е ,или Корнелия Нинова ? Хи,хи..!
149
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Учителите са едни от малкото държавни служители, на които има голям смисъл да се повишат заплатите. Те трябва да са доста над средните, защото от труда на тези хора, зависи нивото на цялата държава.Отделен въпрос е, че трябва реформа и в самото образование. Струва ми се никак не лоша идея, по финландския модел, да се забранят частните училища и да се повиши драстично нивото на държавните. Така доброто образование няма да зависи от материалното положение, а от способностите.
148
4
 
2
 
! Отговори
Мустафа преди 4 години
При Бойко заплатите вече са два пъти по-големи отколкото при наш Реджеб!А турското стадо блее ли блее...
147
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Управление на обещанията. Дела-нула.
146
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя *** пак ги изкара от неговия джоб!
145
1
 
1
 
! Отговори
момо преди 4 години
До 121За кое НРБ иде реч? Вие хапчета пиете ли редовно? В тоя сайт влизат май само почитателите на Хитлер и Сталин.
144
5
 
2
 
! Отговори
много хейтъри преди 4 години
Вие не спите ли бе? От злоба ще позеленеете. Чакам БСП да дойде на власт и да даде 1 млрд. лв. за учителските заплати. Ако може при курс 3000 лв за долар.
143
3
 
4
 
! Отговори
ЗА БОРИСОВ преди 4 години
ПРЕД ИЗБОРНИТЕ ОБЕЩАНИЯ ВАЛЯТ КАТО ЕСЕНЕН ДЪЖД ОТ ГЕРБЕРСКОТО НЕБЕ НАД ГРОБАРСКАТА БЪЛГАРИЯ! НО ЩЕ ДОЙДЕ ВИДОВ ДЕН , ТОГАВА БОРИСОВ ЩЕ РАЗТЕГЛЯ НАГЛИТЕ ЛЪЖИ НА ТОПЛО СРЕД СЪКИЛИЙНИЦИ!
142
1
 
11
 
! Отговори
СС преди 4 години
Не останаха деца в България какви учители какви заплати !!!
141
0
 
9
 
! Отговори
Няма народ преди 4 години
Браво бе. След дъжд качулка. За всичко ли така ще прави нашият вожд? Като няма накъде по - зле да бъде ами хайде да пипнем нещичко. Така не се прави добра държава.
140
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига вече лъжи те и за Мед. сестри бяха 50 млн. Но до тях не стигнаха.
139
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чичо Бойко ще ви купи колело....
138
1
 
17
 
! Отговори
северозапа преди 4 години
Той и на медицинските сестри ОБЕЩА нооооооооооо-ЯДЕЦ !Иначе е симпатяга особено когато ЛЪЖЕ !
137
2
 
11
 
! Отговори
121 преди 4 години
Кога в НРБ ще има общо национална стачка ? Айде бе, много срамежливо племе, минаха 30 год вече. Или чакате Славчо да ви освободи.
136
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво,г-н Борисов.Надявам се скоро да подадете оставка,защото задминахме Западна Европа по стандарт и започнаха да ни завиждат.
135
6
 
11
 
! Отговори
до 103 преди 4 години
Ще ти обясня как.Средната заплата през 1987 година беше 224,75 лева.Значи ако работника е трябвало да вземе 600 то 375,25 лева са били отделяни за заплата на партийните,комсомолските секретари в завода,за партийната и комсомолска окръжни организации и т.н.И така са се издържали всички партийни организации.Партийните секретари не са работели нищо а са получавали повече от работниците в заводите!
134
7
 
12
 
! Отговори
Смирен депутат преди 4 години
Даскалите повече от минималната заплата не трябва да вземат, световна криза е,а и авто парка на депутатите отдавна не е подменян.
133
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Касно е Тикво!!!!!И 500 милиона да "дадеш", вече е късно...Лесно се руши, трудно и бавно се гради.Минимум едно поколение ще ни трябва за да можем да достигнем нивото на образование и култура от времето на Соца!Проблема е - а, имаме ли това време като нация, и има ли воля, и желание от страно на политическият ни елит!?Съмнявам се!
132
3
 
9
 
! Отговори
до 125 преди 4 години
БСП и ГЕРБ са лявата и дясната ръка на БКП.Независимо дали гласуваш за лявата или дясната ръка да знаеш,че и двете се командват от едно и също място.

Спонсорирани публикации