Борисов обеща 360 милиона за учителски заплати

Поздрави учителите с международния им празник днес
5 окт 2019 11:14,
167
Борисов обеща 360 милиона за учителски заплати
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Честит празник на всички учители! Силно ценя Вашата работа и Ви благодаря за старанието и грижите, които полагате за децата на България. Това написа премиерът Бойко Борисов във Facebook по повод международния ден на учителя.

Още по темата

Брюксел: Образованието в България трябва да се подобри

"Майка ми беше учителка и добре знам как дълги години сте били с несправедливо малки заплати, но въпреки това винаги сте вършили Вашата работа професионално и с любов. Но времената се променят, а Вие заслужавате нещо повече от добри думи.

Като премиер на България и председател на най-голямата партия в Народното събрание, потвърждавам ангажимента на правителството и управляващото мнозинство, Вашите възнаграждения чувствително да растат и условията, в които работите да стават все по-добри.

Още в бюджетната прогноза за 2020 г. са разчетени допълнително 360 млн. лв. за по-високи учителски заплати, което е поредната стъпка към обещанието ни за двойно увеличение в рамките на мандата. Вярвам, че Вие го заслужавате и че всички българи подкрепят тези политики, оценявайки Вашата ключова роля в обществото", написа още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
1
 
29
 
! Отговори
Хюго Бос преди 4 години
има ли нормален, който да вярва на тези лъжи? излъгаха сестрите и с еоказа, че едва събрали 6 мн, а за 360 лмн смятайте...
90
2
 
19
 
! Отговори
Доган преди 4 години
Борисов има 360 милиона и им ги е обещал на учителите за заплати, само за дад си мисли, че все още е премиера на България. Това са си негови лични пари, нека да си ги обещава и дава на когото си иска.
89
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не вярвам ,че това ще стане ,освен ,ако Борисов не се откаже от своята ,заплата
88
7
 
9
 
! Отговори
Петя преди 4 години
За 12 пълни отличника от 52000деца завършили тази година,не мисля,че трябва да им се повишават заплатите,напротив-много са им!
87
2
 
16
 
! Отговори
Ник преди 4 години
Абе Баце, кога ще спрете частните уроци. Докога учителите в по голямата си част ще присъстват само тялом в часовете, а ще чакат да отидат и да преподават в частните школи и да си докарват по още една учителска заплата. Докога учениците ще трябва да ходят по цяла година на частни уроци за да се явят на матура вв 7 в 10 и 12 клас. Направо направете матурите след всеки клас от 4ти до 12ти и да се приключва. Нищо будителско не остана в тая скапан държава. Машина за пари.
86
2
 
16
 
! Отговори
Кака Мара преди 4 години
Над 80 процента от всички ученици са неуки. Някои оттам дори говорят много лош български език. Нека да бъдем честни - измежду учителите също има полуграмотни/от лични наблюдения/.Преди да изсипят торбата с парите да проверят извън софийските училища колко деца посещават учебните часове, могат ли да четат и пишат, какви знания имат/от първи до дванадесети клас/.От лични наблюдения -през по-голяма част от учебната година класните стаи са празни, но заплати се получават.
85
0
 
9
 
! Отговори
Малък град преди 4 години
До Живял Видял Основна заплата на три въртящи смени,тежко,прашно и шумно производство 730лв .Смятай
84
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ei borisov drugarkata ti fandakova i kompaniata ot gerb da kajat ot kade sa parite im sa imoti po 4 5 7 12 apartamenta plevneliev 4 miliona imenie v halkidiki zeza seksa vetelinka borislavova na boiko 4oveka imenie sa milioni v halkidiki kogata baha lubovnizi s boiko hubaveza zeza seksa stana bsnkerka milionerka zvetanov domov4iev valka volf i mn dr bigatasch v badna bg samo boiko njama nischto gorkia v selo banki na tati imota i na brat4eda koito jade boi sa imota barzelona
83
2
 
20
 
! Отговори
Живял-видял преди 4 години
В момента началната учителска заплата е 920 лева. След данъци и осигуровки остават чисти 713 лева. На последната сума сложете "щедрото" Бацово увеличение с 2 пъти по 10% и стават 855 лева. Ай, честито! С тия пари младият човек да си купува жилище, да гледа деца, да плаща ежегодно растящите сметки за всичко. Да, ама НЕ! Пътят води към Терминал 2!
82
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така се прави... Голям Политик и хитрец...Ами, пак за ГЕРБ ще гласуваме...
81
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Schte si vajat balgarite 4erna kordela na onaja si rabota i na slivite mirislivi
80
2
 
19
 
! Отговори
Сватбарски номера преди 4 години
Като кум на сватбата много обещава, ама не дава.
79
1
 
15
 
! Отговори
Мильо преди 4 години
А полицая във всяко село какво стана , отпадна ли?
78
7
 
10
 
! Отговори
Бай преди 4 години
Откъде ще ги вземе ,като то реално произвеждащи нещо не останаха,а където ги има са на минимални заплати=минимални данъци?Нова печатница ли са открили?
77
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 80 Скоро след изборите.
76
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ОСТАВКА!
75
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До другЗащо само за тях? Преди известно време за шофьорите писаха. Тяхната заплата е по-висока.
74
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Медицината и образованието никога не са били на почит не само при ГЕРБ, но и при останалите партии.Така,че не вярвам.Виж МВР е друга работа.Преди 2 седмици един полицай упорито заглеждаше стикера за технически преглед и се успокой като му даддох документа на който пишеше датата.На стикера е отбелязан само месеца.После разбрах,че за всяка написана глоба-фиш или акт полицая взема 25 %.Всичко до последната стотинка е за МВР-автомобили,дрехи,заплати-там всичко е на 6+!Останалите духаме супата.
73
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Освен заради изборите, и сороски реформи текат в образованието и подмяна на историята,и учителите трябва да се захранят,за да не им пука.Също като лекарите,захраниха ги,за да си затворят очите докато убиват хора всеки ден.
72
6
 
19
 
! Отговори
друг преди 4 години
Освен учители в таз държава има и други професии, стига само за учители, това е непрекъснато!

Спонсорирани публикации