Борисов обеща 360 милиона за учителски заплати

Поздрави учителите с международния им празник днес
5 окт 2019 11:14,
167
Борисов обеща 360 милиона за учителски заплати
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Честит празник на всички учители! Силно ценя Вашата работа и Ви благодаря за старанието и грижите, които полагате за децата на България. Това написа премиерът Бойко Борисов във Facebook по повод международния ден на учителя.

Още по темата

Брюксел: Образованието в България трябва да се подобри

"Майка ми беше учителка и добре знам как дълги години сте били с несправедливо малки заплати, но въпреки това винаги сте вършили Вашата работа професионално и с любов. Но времената се променят, а Вие заслужавате нещо повече от добри думи.

Като премиер на България и председател на най-голямата партия в Народното събрание, потвърждавам ангажимента на правителството и управляващото мнозинство, Вашите възнаграждения чувствително да растат и условията, в които работите да стават все по-добри.

Още в бюджетната прогноза за 2020 г. са разчетени допълнително 360 млн. лв. за по-високи учителски заплати, което е поредната стъпка към обещанието ни за двойно увеличение в рамките на мандата. Вярвам, че Вие го заслужавате и че всички българи подкрепят тези политики, оценявайки Вашата ключова роля в обществото", написа още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя как спи през нощта!? Тоя ееба майката на държавата и хората в нея! Здравеопазването умира, учителите умират, изобщо нищо не работи както трябва в милата ни родина! А тоя се бие в гърдите, макар да вижда, че нищо освен магистрали не е направил за 10 години!
110
4
 
12
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Има ли нормален човек,който смята че това е написано от НЕГО?
109
21
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
След тая новина... - Данчето печели без балотаж...
108
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕДИН МИЛИОН МЪРТВИ ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА ГЕРП,ЗАЩОТО НЕ СА ИЗЧИСТЕНИ СПИСЪЦИТЕ.И КОНСТАНТИНОВ СИ ПРИЗНА.ДОКАТО НЕ СЕ НАПРАВИ ПРОЧИСТВАНЕ,ВСЯКАКВИ Ѝ"ИЗБОРИ" СА ИЗЛИШНИ,ЗАЩОТО СА ПРЕДРЕШЕНИ.корнела си трай по тоз въпрос.
107
2
 
33
 
! Отговори
Гербераст - комунист преди 4 години
Хахахаха, баце, голуем шегаджия си. Разсмя ме истински с този виц. :)
106
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предлагам, да възстановим производството на Москвич - всички модификации. ще бъдем без конкуренция.
105
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е това е, да имаш цялата торба с пари и да обещаваш на който почне да скимти, че не му стигат. Това и комунизъмът не го обещаваше.
104
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предизборната торба с лъжи ...
103
1
 
19
 
! Отговори
пецата преди 4 години
Споко те и без това ще гласуват ,няма нужда да ги лъжеш толкова, по скоро лъжеш студентите учещи за педагози които са 10 пъти повече от работещите учители
102
1
 
33
 
! Отговори
!!!! преди 4 години
Учителите намаляват,сестрите намаляват,ами то и децата намаляват.Вчера писаха,че 20000 от първолаците не говорят български,ами да ги изпратят там,където ще им се разбира говора и проблема с българските учители е решен.
101
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая тъпня , от къде са парите на Борисов та ги раздава на народа има следния въпрос. От къде се парите на БСП за телевизия, за лукзозни коли, за къщата на Нинова на сина и в САЩ , който има къща купена от Нинова за пет милиона долара. Мъчно ми е , че в България има толкова елементарни хора да гласуват за БКП-БСП, а Нинова е от СДС. Отврат.
100
1
 
29
 
! Отговори
я гледай... преди 4 години
Само да не стане като с медицинските сестри.
99
14
 
2
 
! Отговори
До 100 преди 4 години
До АнонименМного ми е интересно овчаря по образование Тодор Живков от къде е взимал пари за заплатите на простите и необразовани партийни, профсъюзни и комсомолски кадри. Вероятно в неговата кошара в с. Правец е имало златни монети за простите хора.
98
13
 
4
 
! Отговори
Георги преди 4 години
Браво !!!
97
1
 
13
 
! Отговори
Mockingbird преди 4 години
учителите и без това намаляват застрашително, като бройка. за разлика от политиците, техните празни обещания, плеймейтките и други, все ценни придобивки на "нежната революция". така, че когато бройката им падне още малко, то тези пари ще им стигнат за да станат и те от съсловието, което взема по 9000лв на месец, а не на година...
96
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баце обещава ама пак от данъци народа пари ще дава.
95
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предизборно. Като нефта, като хъба, като Фолксваген...
94
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На едни други май беше обещал 50 милиона, а после парите се оказахасамо 6 милиона..
93
2
 
27
 
! Отговори
Верно? преди 4 години
Бойко, 10 години не ги ли забеляза тия ниски заплати?
92
15
 
8
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 4 години
На Запад всеки човек с някакво Образование може да стане Учител . Това не е като навремето - килиино Училще и само Даскала знае колко е 1+1 , и как се пише .Защо Безработни и хора с ниски доходи да не стават Учители на минимална заплата ?Така хем ще се спестят пари за *учители* , хем децата ще станат по-добре подготвени .