ВМРО излиза на протест утре заради Полфрийман

Войводите се събират пред Съдебната палата в София
Обновена: 6 окт 2019 11:26 | 6 окт 2019 11:17, Александър Попов
97
ВМРО излиза на протест утре заради Полфрийман
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ВМРО и техни симпатизанти се събират на протест утре, 7 октомври, от 9.00 ч. пред сградата на Съдебната палата. Те ще изразят недоволството си от предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман, който излежа 12 г. в затвора за убийството на Андрей Монов.

Протестът е насрочен по време на заседанието на Върховния касационен съд.

Още по темата
"Припомняме, че за касационното дело съдът беше сезиран от главния прокурор Сотир Цацаров, след като състав на Софийския апелативен съд, в състав Калин Калпакчиев, Весислава Иванова и Виолета Магдалинчева, постанови условно предсрочното освобождаване на австралиеца, който от 2007 г. е в затвора с 20-годишна присъда за убийство. В същото време ВСС отговори на сигнала на Национален младежки комитет на ВМРО и сезира Етичната комисия по отношение безпристрастността и мотивите на съдебния състав, довели до Определението за освобождаване на Полфрийман. Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки и депутатът и член на Националното ръководство на партията Александър Сиди, сезираха главния прокурор с искане за заличаването на БХК заради извършвани системни нарушения на Конституцията и ЗЮЛНЦ. Подчертаваме, че именно тази неправителствена организация подаде искане за предсрочното освобождаване на убиеца на Андрей Монов, тя го номинира за човек на годината и тя нееднократно е номинирала и награждавала в различни категории и съдия Калпакчиев.

                               Жертва или убиец е Джок Полфрийман - едно видео, две гледни точки

Поради всички тези недопустими "съвпадения" по делото на САС, както и поради категоричното становище на затворническата администрация и прокуратурата, че не са налице факти и обстоятелства, необходими Полфрийман да бъде освободен предсрочно, ние от ВМРО, призоваваме всички български граждани да изразят своята позиция за възстановяване на грубо погазената справедливост и да подкрепят новия съдебен състав за взимане на безпристрастно и съобразено с морала и законите на Република България решение", пишат в своята позиция ВМРО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
7
 
! Отговори
мислещ преди 4 години
Е това ли е проблемът на всеки българин. Жалко за погубеното момче, но тук идва опасността от погубването на цяла нация.
34
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 32 напълно си прав нямам какво да добавя по това.Само искам да питам ВМРО дето е против ге.йове и лесбийки абе вашия Г.ей Джамбаз фон *** там ли ще е щото от гей парада любовника му го търси да му предлага да се женят в Белгия.Къде беше досега ВМРО да протестира срещу делото на Полфрийман ми се сети разбира се случайно преди местни избори че да печели протестния вот.Тия неофашисти стават жалки и да спрат да се наричат патриоти.От бивши македонисти български патриоти не става пък и те не
33
3
 
11
 
! Отговори
лоп преди 4 години
А как лъгаха пенсионерите предизборно. Хайде сега пак.
32
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А ако не знаете какво е го ведо, сега може да видите.
31
3
 
3
 
! Отговори
Петър преди 4 години
И накъде вървим?
30
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да не забравяме, че през 1934 г. ВМРО е забранена, защото от патриотична се е превърнала в терористична организация и вредяла на българските държавни интереси.Сегашното ВМРО е един фарс и извращение нана патриотизма. Водена от агент Иван (наричан още Краси с петте тераси) организацията се занимава основно с продажба на български паспорти за десетки милиони. Другият "патриот" Джамбазина пък има за задача да плаши шведите от гетата, та те да гласуват за ГЕРБ като по-малко зло!Закрийте ВМРО!
29
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До хм И ЧРЕВОУГОДНИЦИ.
28
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименОТКАКТО НЯКОЙ ЯКО ПЛАЩА ........
27
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АМА КОГА СТАНАХА ТОЛКОВА "ЗНАЧИМИ"?
26
24
 
3
 
! Отговори
Най Простата Сметка преди 4 години
Ако тоя Австралийски плондир, не се беше намесвал на улицата с 20см нож, сега Монов още щеше да е жив, нападнатият (който така и не се появи едно благодаря да каже) щеше да е натупан и забравил за случая, а Джоко щеше да гони кенгурата на воля в южните пустини на Австралия. И вълка цял и агнето сито, ония натупан леко. Но той решил да се прави на мъж , малко са ти 20ка плондир, да си беше седял у вас, ние сами се справяме, австралийски рамбовци не ни трябват.
25
2
 
6
 
! Отговори
до 21 преди 4 години
Не бе пич,пред Народното събрание *** ,там правят закона!Съда само прилага това което са приели ГЕРБ,ВМРО и Атака и другите преди тях!
24
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВМРО винаги се нагаждат накъде духа вятъра. Много нечистоплътно е това.
23
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
$. кой гласува за тях ............
22
3
 
16
 
! Отговори
хм преди 4 години
ВМРО са *** дебелаци.
21
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искам да кажа на тези дето тепърва ще правят деца. Много е лесно да се излюшкаш, но е много трудно да се възпита едно дете.
20
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САМО ПРЕДИЗБОРНО.
19
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Утре и аз отивам на протеста, защото ми писна от съдебната мафия!Един комшия убиец, изнасилвач, обирджия го осъдиха за последното убийство на 25 години и преди няколко месеца го пуснаха след излежани едва 14 години, като този е ромски престъпник от дете! После защо ромите ни бият и убиват, ами те са безнаказани!
18
18
 
6
 
! Отговори
19-те преди мен преди 4 години
Жaлки продaжници сте до един! То бива, бива злоба към убития само защото баща му е от БСП, но вашето минава всякаква граница. Дано децата ви да са добре, ако изобщо сте си намерили коя да ви роди.
17
6
 
14
 
! Отговори
А преди 4 години
Монов и сие дали са разсъждавали върху дело за предумишлено убийство с камъни ?
16
4
 
20
 
! Отговори
патреоти от ДС преди 4 години
Патреотите май се оказаха патерица на БСП в случая, помагат на мръcника Монов, ченге от ДС да държи незаконно невинния Полфрийман, който заслужено наказа синчето му скинар преди 12 години.